Direktlänk till inlägg 29 december 2015

EN VECKA GÅR FORT

Av Anita - 29 december 2015 12:31

 

Tänk så fort en vecka går. Nu har Sonen åkt tillbaka till Skåne. Som tur var så skjutsade Kinabror och Broder B honom till flyget så jag slapp köra.


Nu sitter jag här tillsammans med katten och han försöker busa i julgranen så vi har en liten konflikt just nu.

Det har varit några riktigt kyliga dagar. Broder B har kommit.


Med tre karlar i maten så är julmaten så gott som slut som tur är. I förrgår åt vi älgstek och igår sparkade vi bort till Kinabror och åt köttfärssås. Så skönt att julmaten är borta. Man blir bra less på att bära ut och in ur kylskåpet dag efter dag.

 

Isen är hård som glas nu. 17 grader kallt och stjärnor och månen lyste starkt. En sådan klar kväll är det så många stjärnor som lyser. Hela himlen är full med hål. Så trodde jag i alla fall när jag var liten. Att det var som ett durkslag på himlen med massor av hål och ovanför vad det eviga ljuset. Nu vet jag att det som lyser är planeter men det var en fin tanke i alla fall.


Nåja, sparken sladdar runt på isen stup i ett och dubbarna under skorna hjälper inte så mycket.

 

Annars har vi haft lugna dagar. Ätit, fikat läst och sett på tv.

Jag har inte badat bastu men fick ett pulver av sonen i julklapp som man hävde i badkaret och fick en mjölkig känsla i badkaret ungefär som när Kleopatra badade i åsnemjölk. Mjuk som ett barnasle blev man så det var skönt. Kan säga att det var länge sedan mitt skinn kändes så. Man är ju inte någon ungdom längre precis. Fy fan så man ser ut egentligen men vad ska man göra.


Jag har haft det varmt inomhus. Sonen har burit ved och eldat i båda spisarna och så fick jag en fläkt av honom som man sätter på spisen som sprider värmen så inte har jag frusit. Så skönt att slippa bära ved. Ingen skottning har jag behövt göra heller. Kinabror har tagit ett svep med fyrhjulingen med blad på och mer har inte behövs ännu.


 

Bortsett från halkan har det varit en bra vinter hitintills. Det är vitt så pass att det är lite ljust. Om man vågade skulle man kunna åka skridskor men jag törs inte. Jag har ju min handled som inte är så bra och mitt knä och min höft så jag är lite försiktig. Jag ska ju hålla ett tag till bevars.


Solen lyser fint ute och silar in några gyllene strålar på katten som leker på mattan. Det är bara ett par timmar som solen syns ovan bergen men det blir väl ljusare och ljusare nu i alla fall.


Ska försöka att göra någon sammanfattning av året som var men det känns som om det varit ett skapligt år i alla fall även om jag inte gjort någon längre resa och att jag som vanligt haft dåligt med pengar.

Hoppas bara att nästa år blir lika bra, bättre kan man väl inte hoppas på i min ålder. Man får ta en dag om sänder och försöka njuta av dom små sakerna. Det har funnits år som har varit mycket sämre trots allt.


Dagens ord: En vecka går fort när man har roligt.


 
ANNONS
 
TantGlad

TantGlad

29 december 2015 13:25

Visst har väl vintern varit riktigt skaplig så här långt.
Lite snö som täcker marken ,och ljusar upp tillvaron lite. Då får man vara nöjd.

Det ser så mysigt och ombonat hemma hos dig.
Sen är det ju jättebra att julmaten som gott är uppäten. Man blir ju så le maten . Men det är klart.......istället för att kasta den, så skulle den ju kunna göra nån nytta i någon tom mage. Nåväl....

En vecka går fort när man har roligt. Det gör dagar "med".

Kramkram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Annika

Annika

29 december 2015 18:40

Men hörre du...vad är det för pulver som man blir så len och fin av. Låter som nåt jag skulle vilja testa. Vi hade 14 minus i morse men nu är det nere på nollan igen. Nån snö finns inte heller bara vitt av frosten. Du bor så mysigt där vid sjön och jag vill nu önska dig ett gott slut och ett riktigt GOTT NYTT BLOGGÅR.
Kram vännen.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Åke

Åke

30 december 2015 03:37

Ja en vecka går fort.. Julen gick extra fort i år, för jag kvällande runt 20.00 på självaste doppardagen i magsjuka och nu när jag är på benen slog förkylningen till, jag har inte feber men täppt i huvet, en dag till ska jag väl klara med mina arbetssysslor. Du har skrivit så trevligt och fint om din byggd, dina vänner året som gått 😃 Nu önskar jag dig ett gott slut och ett fint 2016 👏 När vi tinar fram runt maj ska jag nog ta kameran runt halsen och titta till... Gott Nytt År önskar Åke

http://www.nacka144.se

 
Korpunge

Korpunge

30 december 2015 15:18

Mysiga bilder som vanligt. Ja veckorna springer verkligen iväg i en rasande fart och mitt i allt stök här så tittar jag in och önskar dig ett riktigt Gott Nytt År ♥ och tack för alla fina kommentarer hos mig.
Kramen

http://korpunge.bloggo.nu

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

30 december 2015 18:58

Vilken vacker bild med träden och månen.
Men vad kallt du har det. Brrr. Här är plus på dagarna, än så länge.
Gott Nytt År
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

31 december 2015 10:01

Kikar förbi och önskar gott nytt år!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

31 december 2015 14:01

Så är det... tiden går försvinnande fort!
Önskar dig ett trevligt slut och ett riktigt Gott Nytt År!
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Bengt

Bengt

31 december 2015 17:08

En är ju ingen tid. Nu är detta året redan slut som försvann i ett huj.
Med de vackra bilderna här önskar jag dig ett riktigt Gott Nytt År!
Kramen!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Emma

Emma

1 januari 2016 07:25

Hej! Ja, visst går det fort! alldeles för fort! också ska de envisas med att bo i Skåne, det gör min syster också, jag längtar alltid så mycket efter henne och hennes man (ah! hon är ju gift med en skåning! jag som alltid tror att de ska flytta hem bara hon blir färdig med skolan).. Man saknar dem... och dom man har här hemma hinner man knappt träffa heller emellanåt.
Vilken vacker ren i förra inlägget!
Jag hoppas du får ett riktigt bra år 2016! Du ska veta att jag blir så glad när du skriver på dunsaluns :) tack!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Soldansare

2 januari 2016 13:47

Ja, julmat är bara roligt ett par gånger tycker jag.
Nu har vi firat min favorithelg nyår. Den tycker jag är roligare än julen. Och man kan äta lite vad man vill.
Ett gott 2016 önskar jag dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se