Direktlänk till inlägg 7 januari 2016

KALLT

Av Anita - 7 januari 2016 13:50

För 6 år sedan var det runt 35 minusgrader i över en vecka och då jobbade jag och var tvungen att ut med bilen varje dag, vattnet frös, veden var nästan slut och det var 8-10 grader inne när jag kom från jobbet på kvällen. Vilket elände.

Vem är jag att klaga nu när det bara är 23 grader, jag har min värmepump och gott om ved. Ändå blir man liksom nerstämd av kylan när den pågår flera dagar.


Ifjol fick jag en värmefilt av sonen men det är första dagen jag behöver använda den för hitintills har vintern varit mild. Hoppas den här köldknäppen går över fort.


Trettondagsafton fick Kinabror och TuppOla vara försökskaniner på något jag aldrig lagat förut. Lammytterfile. Den rullades i vitlök, lök timjan och rosmarin och serverades med helstekt chalottenlök, vinsås och potatisgratäng. Det blev lyckat och det ska jag nog laga flera gånger.

 

På tal om värme. Iår fick jag en ny värmegrej av Sonen. som alltid köpa fina grejor till mig. En fläkt som man ställer på spisen eller braskaminen och då blåser den runt varmluften.


Det är lite trist när det är kallt för då kommer ingen och hälsar på. Jo det förstås, Kinabror och Jack kommer ju förstås. Inte vill man ut och köra bil heller.


Ser att många av mina bloggvänner har börjat plocka bort julen men inte jag inte.

Julgranen barrar inte ett dugg och det behövs allt ljus man kan få så alla belysning får vara länge än.

 

Solen är blek som du ser. Jag har satt upp 50-talsgardiner. Allt finns kvar i det här huset och jag tycker att det är hemtrevligt med gamla grejor.


Blommorna ser förfärliga ut den här tiden men vem gör inte det. Nog känns man halvvissen minsann.

Men.....man måste ju få leva ändå. Jag har sett blommor som nästan sett döda ut men som har repat sig när ljuset kommer tillbaka så jag ger dom en chans till.

Det är lika med mig. Håret stripigt och elektriskt, skinnet torrt och rynkigt och lederna värkande och stela.

Säkert blir det bättre när ljuset kommer kan man hoppas i alla fall.


Slutar dagens funderingar men en annan fin julklapp jag fått. Den är jättesöt och ska få lysa varje dag ända till påsk.

 

Dagens ord: Om inte annat kan man trösta sig med att det har vänt och blir ljusare och ljusare och blodapelsinerna har kommit och snart kommer tulpanerna också.

 
 
Ingrid

Ingrid

7 januari 2016 16:36

Ja nog blev det vinter alltid, fast vår vinter är ju inte alls av samma kaliber som den hos er. Idag har det varit solsken och en 5-6 minusgrader och då kan till och med jag gilla vintern.
Hoppas att den värsta kylan mildras snart.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

7 januari 2016 18:20

Vi har inte så kallt som du, men ett par minusgrader i den fuktiga luften och blåst därtill, känns som minus 25! Vi har fått lite snö, och om det tycker jag inte eftersom man saltar gång-vägbanor här. Saltet drar man in så i hallen får man sopa/dammsuga var gång man har varit ute.
Kramar Karin

http://pixelmojan

 
Soldansare

Soldansare

7 januari 2016 18:39

Jag har inte heller börjat plocka bort julen, men i helgen åker den nog. Ljusslingan på balkongen får nog sitta kvar februari ut i alla fall, det är så fint med ljusen när man går till jobbet på morgonen.
Här hade vi 19 minusgrader i morse och blev alldeles till oss över detta. 35 låter rätt vidrigt. Skönt att kunna kura inne i värmen.
Värmekramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Annika

Annika

7 januari 2016 19:21

Skönt att sitta inne och mysa då man vet att det är svinkallt ute. Men jämfört med hur kallt det var för 6 år sedan så är det ju rena rama govärmen nu....Tycker att dina gardiner är jättefina och jag ser genom fönstret att det sitter en liten nöjd Talgoxe där ute. Så om du får tråkigt så bjud in honom.
God fortsättning och ha det gott i stugvärmen.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
TantGlad

TantGlad

7 januari 2016 19:32

Det blir trevligt med gammeldagsa saker. Det tycker jag med. Blir så mycket mer ombonat då.

Jag har kvar jul......Nä ...klädde ju om den till nyårsgran. Den får vara kvar till knut. Då jag tycker att den lyser upp så fint.
Sen när kylan är så här hård får man elda i öppna spisen. Det ska jag göra ikväll.
I möra bitti blire hotellfrukost här hemma. Ägg och Baccon . Man behöver lite extra fett innanför rocken då det är så här kallt. Och eftersom jag är magerlagd, så kan ju jag äta hur mycket son helst ....hihi.
Näe.....Man dör en smula då man känner kylan biter i en. Men glad får man vara att man har tak över huvve, och värme.
Kunde ju varit värre. Hemlös liksom.

Nä snart får vi utbrista......sjöng hopp fallera....de är vååååår.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Åke

Åke

7 januari 2016 19:38

Ånej julen blir kvar, vet inte när Knut infaller heller. Jag älskar julen. Ska se om vi inte kan fixa ihop en riktig julgransplundring också :) Kylan ja, är ligger det kring 15... En sån där fläkt har jag med... Härligt att peta in några trän och njuta :) Jag var uppe vid sextiden i morse och njöt :)

http://www.macka144.se

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

8 januari 2016 22:10

Din blogg fick mig faktiskt att dra på smilbanden för första gången sen kylan kom.
Jo nog blir man deppig alltid av den. Känner mig helt nere under isen, och inte ser man nån ljusning heller på 10dygnsprognosen.
Dessutom fick jag en smärre chock idag av den rynkiga glåmiga gamla kärring som mötte mig på idkortet jag fixade idag
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

9 januari 2016 07:20

Vilken bra grej att ställa på kaminen... han är snäll din son som kommer med bra saker :)
Jag har inte så mycket julpynt numer, men tycker det är skönt att julen är över och att vi nu går mot ljusare tider, så... ja här är julen undanstoppad...
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Staffan H

Staffan H

9 januari 2016 11:47

Vilken finurlig fläkt din son gav dig! Så här års känner nog de flesta sig en aning slokande. Bara att försöka härda ut tills varmare och ljusare tider kommer. Plötsligt fick vi vinter här nere - inte alls trevligt, även om vi inte har det lika kallt.

http://staffanhuss,wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards