Direktlänk till inlägg 15 januari 2016

LOKALT KALLARE

Av Anita - 15 januari 2016 12:59

   

När väderlekstjänsten säger lokalt kallare år det alltid här. Jag har aldrig varit med om att det varit lokalt varmare här. Konstigt ställe jag bor på. Vilka hemska veckor det varit.


 

Det blev två dagar med dräglig temperatur (mindre än 20 grader) men då vräkte snön ner istället.

Som tur var så blev Kinabror kvar längre än han tänkt så han plogade men sedan gick plogen sönder. Allt skit händer när det är vinter.


Jag for och handlade och jobbade och fyllde på med ved inomhus för jag hörde om kallknäppen som skull komma. Kallknäpp föresten. Varför heter det så? Är det för det knäpper i isen och i träden eller är det för att man håller på att bli knäpp. Vad gäller mig så lär det väl vara det senaste.


Så for Kinabror och Jack till Skåne.

Så kom den isande kylan tillbaka.

 

Katten Morris är göralös när han inte kan vara ute och hittar på jävelskap hela dagarna. River ner grejor och far omkring som ett tok överallt.

Vattengympan började men man tar inte ut bilen i den här kylan så det blev ingenting med det. Instängd hemma.

Ett föredrag om örter som jag velat gå på var också bara att glömma.

 

Den fina sparvugglan som hållit till här ett tag låg död på farstukvisten.

Allt rolig är bara att glömma Instängd i snö och kyla. Det är fan i mig inte lätt att leva.

Det värker överallt också när det är så här kallt men värst är att energin bara rinner ur kroppen och försvinner.


Ok jag har själv valt och ibland undrar jag om jag är totalt urblåst i skallen.

För att leva i ett paradis i tre månader (i bästa fall men åtminstone 3 månader snöfritt och plusgrader) lever jag i 7 månaders elände.

 

Ser med sorg på min hydda står står här död och vit istället för grön och full med doftande blommor.


Nåja det är inte annat än att sitta här och titta ut på dom stackars fåglarna som sitter som små runda bollar utanför och konstatera att man får skylla sig själv.


Dagens ord: Man får skylla sig själv om man alltid gör galna val som jag alltid gjort. Fel jobb Fel karlar och Fel klimat 

 
 
Göran

Göran

15 januari 2016 13:43

Det är Murphys lag som råder! Jag brukar också tänka att jag måste visst bo jävligt "lokalt"! För säger de på radion eller dumburken att det kan bli lokala skurar så nog f-n faller dessa skurar på mig. Samma med lokal kyla, åska, hagel och drivis! Dessutom råder lokal ebb i kassan, som vanligt denna förhatliga månad.
Så vad göra annat än möjligtvis att supa skallen i småbitar och upprätthålla ruset tills det blir bättre tider. Tänk om man fötts som björn ändå! Få sova hela vintern och dessutom veta att så länge man håller sig undan för de där tvåbenta så är det jävlarimig ingen som muckar med en. Och särskilt inte om man är på lite taskigt humör...
Håll ut! Sommaren kommer, jag LOVAR!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Hanna

Hanna

15 januari 2016 17:38

Åh, vilka underbara bilder! Det är så vintern ska se ut, även om jag inte gillar att det är så kallt. HA en trevlig helg!

http://denarligamamman.wordpress.com

 
Hillevi

Hillevi

15 januari 2016 18:22

Så ledsamt med sparvugglan. Sånt gör mig så väldigt anti vinter/kyla. Djuren har det så svårt. Själv klarar jag mig, men gnäller ändå.

http://gyllensilver.wordpress.com

 
TantGlad

TantGlad

15 januari 2016 19:03

Kan man säga annat än......sicket elände.
Ja vintern är inte nådig ,för varken djur eller människor. Stackars lilla sparvuggla. Stackars pippifåglarna, som sitter och huttrar på grenarna.
I morgon bitti ska jag ut , och förse dem med lite mat. Frön och talgbollar blir det på festbordet.
Ja de har int det lätt inte

I morse åkte jag till jobbet väldigt "tidigt" och klockan var bara 5.30
Bilen var seg ...jag var seg.....ute så var det 17 minusgrader . Tänk om det varit 17 plussgrader i stället.
Startade bilen som motvilligt ville starta. La in ettan...och då var han trög....tvåan gick inte så mycket bättre......huttrade och frös så in i hell. Well well.......halva månaden har ju gått nu, så snart så.
En måste ju se framåt. Det blir varmare, och det är ett som är säkert.

Näe...Nu tar jag och gör kväll. Ska sitta och glo på Tv:n resten av kvällen. Dumburken du vet. Undra Föresten .....varför kallas Tv:n för dumburken? Hmm.....detdär måste jag goggla på.

Oj....Nu kom jag helt ifrån ditt inlägg tror jag. Det ena ledde till det andra.

Kram på dig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

15 januari 2016 19:36

Vi får hoppas att kylan ger med sig snart! Det går ju i alla fall åt rätt håll och dagarna blir längre och längre.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Korpunge

Korpunge

15 januari 2016 20:55

Nä nu tycker jag synd om dig så jag lämnar över en varm kram och så får vi hoppas det blir bättre vad det gäller väder och vind.

http://korpunge.bloggo.nu

 
Dunsaluns

Dunsaluns

15 januari 2016 23:33

Men lilla Skogsnuvan❤️❄️❄️Nej, kung Bore är inte lätt att tas med, och ont gör det också, bara det blir man ju förstörd av. Värk och kyla... Åtminstone kommer ljuset tillbaka sakta men säkert och vittnar om en vår dom ska komma. Men visst känns det galet ibland, hur valde jag? Hur dum får man vara? Sen, när man finner sej i de där stunderna, som när du visar bilder från dina hemliga ställen i skogen och vid sjön, när man dansar i dimmorna och badar en sommarnatt. Då inser man varför man valde som man gjorde i allafall.. Det var tråkigt med ugglan, hoppas du hittar nåt annat att roa dig med när du blir infrusen. Ställ iordning ett varmt fotbad. Och krydda med tallstrunt.. Åh, jag har alltid velat kunna mer om örter, du verkar ju kunna en hel del. antecknar du dina kunskaper? Ta hand om dej!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

16 januari 2016 10:31

Inte kul alls med denna kyla... ja, jag ska ju inte klaga - här håller det sig i alla fall bara runt -15. Så tråkigt med den lilla sparvugglan...
Nu går vi ändå mot lite ljusare tider och snart blir det vår... det gäller liksom bara att stå ut!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Staffan H

Staffan H

16 januari 2016 15:22

Försöker åtminstone tänka några varma tankar att skicka till dig i vintereländet, för det är inte lätt när kylan lägger hinder i vägen för det mesta. Förstår att katten inte hittar så mycket att göra utomhus nu, men inte helt lätt för dig när överskottsenergin användas till att göra bus och ställa till det. Synd med sparvugglan, den såg så fin ut. En liten tröst är att dagsljuset börjar återvända sakta men säkert.

http://staffanhuss,wordpress.com

 
Annika

Annika

18 januari 2016 08:57

Ogillar oxå vintern. Men så i helgen då det var bara runt 10 grader och sol så tyckte jag ändå att det var riktigt fint. Men bara att bita ihop snart så får du ta ditt första dopp...
Måndagskramen

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards