Direktlänk till inlägg 20 januari 2016

BÅDE BILDÖRRAR OCH JAG BEHÖVDE TINAS

Av Anita - 20 januari 2016 18:55

Så stod man där och försökte öppna bildörrarna. Inte blev jag gladare av att jag inser att det var jag själv som burit mig dumt åt. Att sätta på motorvärmaren när det snöar är ju heldumt och kan bara bli ett. Ispansar på hela bilen.

Många goda råd av mina bloggvänner fick jag. Jag låser inte bilen den här tiden. Vilken biltjuv skulle ta sig hit på oplogad väg för att försöka starta en översnöad och inisad bil .


Eftersom jag redan var ursinnig efter att ha skotta så ryggen var mör. värmde jag en skruvmejsel och började pilla bort is och till slut fick jag upp en dörr och tog mig iväg ner mot landsvägen.


Så jobbade jag. åt lunch på hotellet med DansBritt och handlade lite mat och en tulpanbukett för att muntra upp mig.

 


Under över alla under var Fisksjövägen plogad när jag for tillbaka hem. Jag hade ju flera timmars snöskottning kvar men jag fick tag i Storfiskarn och han hade lånat en traktor och lovade komma och skotta så då slapp jag det eländet framåt kvällen. Så kom då Grisnäsan Bob.


Det går inte så bra med Morris och honom. Bob jagar katten Morris så fort han får syn på honom även inomhus så nu får man vara fredsdomare och försöka hålla dom borta från varandra.


Som tur är har det bara varit runt 10 grader så Bob och jag har kunnat vara ute

 

Bob verkar gilla snö i alla fall.

Vi hälsade på Skåneungdomarna som byggt en stor snöhydda och kört snöskoter.

När vi gick hem på sjön tittade jag på bastun och längtade efter att få sitta där i värmen men jag ids inte skotta fram mig dit.

 

Hoppas komma iväg till vattengympan imorgon och får väl basta där istället.

Igår kom då Storfiskarn och plogade min gård och vi fikade och pratade. Storfiskarn är en av mina favoritkillar, alltid snäll och hjälpsam och har ett hjärta av guld.


Nåja, två dagar av skapligt väder. vedlådan full i väntan på nästa köldknäpp. Röda tulpaner på bordet. Nya varma sockar som jag fått av svägerskan.

 

Blodapelsiner i fruktskålen och räkningarna betalda. Förmodar att man inte kan begära så mycket mer i helvetesmånaden januari.


Dagens ord: Man får ju försöka stå ut så gott det går. Man har ju inget val.

 
ANNONS
 
TantGlad

TantGlad

21 januari 2016 06:12

Snart har vi februari.....bara att stå ut någon vecka till .
Har man betalat sina räkningar, så får man ändå anses sig rik. Ett pluss iallafall.

Ha det gott och snart är vinterhelvetet ett minne blott.

Kram på re

http://tantglad.bloggo.nu

 
Göran

Göran

21 januari 2016 22:13

Angående slutordet... Så sant! "Man får försöka stå ut..." med tanke på att det ska ju vara bra jävligt om alternativet lockar mer! Eller hur?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

22 januari 2016 19:54

Du ska se att vi överlever den här vintern också! Nu ska ju den värsta kylan dämpas.
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se