Direktlänk till inlägg 23 januari 2016

HUND-DÄNGARMUSIK

Av Anita - 23 januari 2016 10:49

Så skulle min pappa sagt om gårdagens musikupplevelse men nu ska vi ta sakerna i rätt ordning och inte vimsa hit och dit.

Nu när jag är hundvakt kan jag inte göra så mycket mer än hindra katten och hunden att ta kål på varandra. Efter två dagar med lite mildare väder så pass att jag kunde åka och göra räkningar åt fd Grannen och gå på vattengympa. Hunden fick vara på nedervåningen och katten i mitt sovrum under den stunden.

'

Så kom nästa kallknäpp förstås. 23 grader kallt och eftersom det börjar åka skogsmaskiner och bilar på vägen vågar jag inte ha hunden lös ute så det är bara att klä på sig och gå ut med honom. Frysande och svärande som vanligt.


Jag gick bort till Skåneungdomarna och dom har pimplat i flera dagar utan att få ett enda napp. En kväll var dom iväg och åkte slalom och det var dom väldigt nöjda med. Nu ska dom åka tillbaka söderöver efter en vecka i kallhelvetet.


Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Tur att man har vänner.

AMV och Gubben kom och hämtade mig igår kväll och vi åkte till hotellet och åt tacobuffe och lyssnade till Micke-Majo eller vad han nu heter. Han är nog duktig och bra och uppskattad för det var verkligen fullsatt men jag gillar inte sån där jazz när man aldrig slutar låten utan fortsätter i evighet med dockdubidobididodidido och annat sånt där konstigt ljud och pipiga ljud på gitarren. Det är det som pappa skulle kalla hunddängarmusik. Det blir liksom aldrig något slut.


Så klev vår egen duktiga Lena Ljung upp ur publiken och sjöng tillsammans med gänget och och hon har en fantastisk röst och härlig sång. Det var det bästa av allt.

Det var trevligt att träffa lite folk och jag känner nästan alla som var där.

Min vattengympaledare och kompis var där och hon hade varit utomlands och var så snygg, brun med sitt vita hår och såg 10 år yngre ut än vanligt. Tänk vad lite solbränna gör. Till och med jag blir snyggare om sommaren. Nu ser man ju ut som en bleknos med torrskinn och surmin.


23 grader kallt när jag kom hem och hunden var sur och katten hade rivit ner allt som gick att riva ner i sovrummet.

 

Jag har börjat plocka ner lite julsaker men den här fina lyktan ska få vara framme lite till men jag tog och eldade upp en liten tomte som satt där inne och kurade.


 

Julgranen har fått små söta kottar så den får vara kvar ett tag till och de röda dukarna och gardinerna får också sitta kvar för rött ger en känslan av värme och det behövs minsann i kylan. 

AMV hade några böcker med sig till mig så nu har jag i alla fall något att läsa. Att vara bok-utta är inte alls kul.


Mustachen kom en sväng igår så det har inte varit alldeles folktomt här men min vinterdepp håller i sig men det har varit värre januarimånader ser jag när jag läser mina gamla bloggar.


Bilen har varit trasig, jag har haft tandvärk, jag har haft sorkfeber, harpest, ryggskott och trasig handled. Dessutom slut på ved, fruset vatten, trasig toalett så nog är januari en jävla månad men som sagt. Värre har det varit ibland än det här året.


Slutar med en liten förgätmigejbukett och hoppas att ni inte lessnar på mig fast jag är en riktigt surkärring. Det blir nog annorlunda bara det blir vår.

 

Dagens ord: Det kunde varit värre men det är fan i mig en klen tröst.

 
 
TantGlad

TantGlad

23 januari 2016 12:04

En sak kan du vara säker som amen i kyrkan........din blogg ledsnar man alldrig på.
Inget trams å jams här inte.
Jag läser med ett stort leende som alltid din blogg, och så mycket som man känner igen sig vid .
Idag kände jag igen mig i din beskrivning om jazz.
Själv tycker jag, att finns det nå jobbigare än att lyssna på en jazz-låt som alldrig har nåt slut? Näe....Tror inte det. Jazz går en på nerverna haha. That's it!
Sen nå annat. Har ju följt din blogg i ett par år......och minns att det här varit värre vintrar för dig.

Svar: Tänkte på att du har målat postlådor. Sånt är kul. Jag gillar ju att måla. Så jag ser fram i mot att måla min nya postlåda som kommunen satt ut hos oss. Det blir nog nåt sommarmotiv då jag gillar sommaren bäst.

Ha nu en fin lördag. Är ju mildväder i dag. Bara -5 just nu Du kanske har nåt liknande?

Kram till dig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

23 januari 2016 16:30

Jag Älskar din blogg! Ingen skriver så jäkla härligt som du! Ofta gapskrattar jag för du skriver så träffande och kul, varvat med förståelsen för hur tufft du har det. Men jag känner igen så mycket i hur jag har det, och exakt samma känsla för vinter kyla och snö.
Varm Kram du är bäst!! Alla jäkla modebloggar, och annat ytligt skräp, släng er i väggen!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

23 januari 2016 22:07

"Hunddängarmusik"!!! Det uttrycket snor jag rakt av. Klockrent! Precis som "Katt-plågar-rör" som min farfar sa om klarinett. Han tyckte att det lät som om någon misshandlade en katt. Och slutordet är som alltid också träffande. Lite som jag brukar säga/skriva; "Det är aldrig så jävligt att det inte kan bli värre!"
Men det är vinterkyla, snö och is som danar oss norrlänningar till tålmodiga och starka människor. "Minus trettiofem? Jo, men det är ju i skuggan förstås...!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards