Direktlänk till inlägg 9 februari 2016

DUBBAR PÅ IGEN

Av Anita - 9 februari 2016 09:05

Nu är det tö. Det droppar från taken och stora snöflak kommer seglande från taket så hela huset skakar.

En talgoxe inbillar sig att det är vår på gång och börjar med sitt vårkvitter.


Några dagar utan timmerbilar och då passar jag på att åka till Hammarstrand. Lunch på hotellet tillsammans med DansBritt och hennes kompis. En sväng till PappersBeda och hon sitter med en trasig fotled efter att ha halkat omkull. Så det kan bli

 

Ingen kan säga att jag inte gör det jag kan för att söka tröst i vinterhelvetet.

Ibland gömmer jag undan sommarsmaken.

Jag fick flädersaft av en av mina brorsdöttrar. Fläder växer inte här så för mig är det verkligen en härlig sommarlyx. Sparat och tagit fram och genast rasar sommarens fröjder över mig.

Inte nog med det. Jag trär smultron på strå och sparar i frysen och när det är som deppigast tar jag fram och luktar och smakar och njuter och då känns det lite bättre faktiskt.

 

Hallon har jag också gott om och nu unnar jag mig blåbär, hallon, jordgubbar och smultron bara för att känna lite av sommaren.


Lördagen plockade jag undan de sista julgrejorna och så kom Gamle A och vi satt och såg på en Åsanissefilm. Visas ibland på tv4 komedi faktiskt. Visserligen har jag sett alla förut men njuter likväl av Åsanisses alla härliga gamla uttryck

Söndagen latade jag mig och frampå eftermiddagen tog jag sparken och for ner till byn och hälsade på hos Datafia. Oj vilket sparkföre det var. Det bara sjöng nerför backarna. Väl hos henne gick vi till hennes dotter för att dricka eftermiddagskaffe. Hon har en kattunge och den är busigare än Morris faktiskt.

   


Så blev det slut på helgen och och på måndagen kom revisorn för vägföreningen. Han hade fått ett älghorn i skallen och hade en lång blodig reva i huvudet som började blöda ymnigt när han böjde sig fram för att ta på skorna. Uschaligen så det kan bli.


Ja vad har hänt mer här i skogen. Jo timmerbilarna har börjat köra igen så jag kan inte ta mig ner på byn så för mig blir det ingen semla iår men det kan man väl leva utan.


Eftersom det är så grått och trist ute så tog jag fram två älgstekar för att göra iordning så jag har när någon kommer och hälsar på.

Katten Morris gillar inte älgkött. Jag har försökt ge honom lite köttfärs men det äter han inte. Det var alltså vad jag trodde.



Hade lagt två stora stekar i diskhon för att tina under natten och lagt två tunga skärbrädor över men tro inte att han hade lyckats släpa upp en av stekarna och rivit upp plastpåsen och börjat gnaga på steken. Jag var lite fundersam varför han inte legat hos mig inatt men nu vet jag varför. Han hade annat för sig.  Stulet kött är tydligen bättre än det man får äta av.


Jag har fortfarande ont i ryggen så jag hoppas innerligt att det inte kommer mer snö på ett tag så jag får läka ihop.


Dagens ord: Små smultron på strå gör en glad även om dom bott i frysen några månader.

 
 
Ingrid

Ingrid

9 februari 2016 10:05

Vilka underbara sommarbilder och att bären smakade underbart kan jag mer än väl tänka mig.
Han är påhittig katten Morris! Klart att stulet smakar allra bäst, så var de ju med pallade äpplen också....
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Göran

Göran

9 februari 2016 10:31

Hahaha! Jojo, det där känner jag igen. Stulet är alltid bättre än tillåtet i katternas värld! Här kan inget lämnas framme för upptining utan jag gömmer kött, fisk och annat som ska tinas i micron eller i ugnen där de inte kommer åt det.
Sen så... gör du ju inte bara ditt bästa för att själv stå ut med vintern. Alla vi som följer din blogg får ju också njuta åtminstone av åsynen av dina smultron, hallon, blommor och annat. Och vinterbilden är ju också rasande grann. Och när man ser det vackra hos vintern blir den ju faktiskt lite lättare att leva med.
Men... Bara drygt fyra månader till midsommar! Så håll ut!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

9 februari 2016 15:13

Vilket fint slutord du har idag, gillar din finurliga lek med ord!
Kramar Karin

http://pixelmojan

 
Soldansare

Soldansare

9 februari 2016 17:41

Oh, ja inget kan som doft och smak gripa tag i en och flytta en till andra tider, andra platser. Just bär: hallon och röda vinbär, blåbär får mig att resa hem till min barndoms trädgård och skogar. Och somrar.
Nu längtar jag till våren så att det riktigt värker. Sitter och skriver Bourgognebok och försöker få tag i de där dofterna som finns där: vin och tältduk till exempel.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse3

11 februari 2016 00:23

Va påhittig du är! Har aldrig upplevt att någon fryst in smultron sittande på ett strå. Men att ta fram ett sådant strå ur frysen ger onekligen impulser av sommaren då bären plockades. Fiffigt, Anita!
Vilken fin spark du har! Längtar nästan att få åka spark nån gång igen, för ja
har nog inte åkt på 70 år.
Den där stackars revisorn, det var väl inte så att älghornet satt på ett levande djur för då kan han va tacksam för den skråma han fick-det kunde ha gått värre till i så fall.
Katten Morris är listig! Inte har jag några älgstekar i frysen😥å långt är det upp till dig😥! Men kramen på dig i alla fall😋

 
Åke

Åke

11 februari 2016 05:38

Även jag som gillar vintern får mig i alla fall att fundera på sommaren när man ser så där fina bärkort :) Att bege sig ut i skogen och göra sitt vårskrik på en öppen plats där stövlarna stor mjukt under sina 44:or... Härliga bilder du bjuder på :) Sparken är framtagen, men det är lite för mycket vatten på isen när det blir över nollan...

http://www.nacka144.se

 
Annika

Annika

11 februari 2016 09:34

Ett älghorn i skallen???? Så glad jag blir då jag ser dina sommarbilder. Sparkföre har vi oxå haft men nu inatt så kom det en massa blöt äcklig snö igen. Ha nu en fin avslutning på veckan och arr Älgstekarna smakade bra...om det nu var nåt kvar av dem.
kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
TantGlad

TantGlad

11 februari 2016 12:29

Håller med katten Morris. Inte smakar det gott med älgkött inte.

Här har det åxo kommit blötsnö. Men våren den kommer. Vi har mycket att se framimot .

Kramkram

http://tantglad.bloggo.nu

 
Anki

Anki

11 februari 2016 14:02

Ljuvliga bilder på både smultron och hallon... ser såå gott ut!
Härliga Morris... godare att jobba lite för köttet kanske :)
Jag har också fått backa många gånger både för timmerbilar och annat på vår väg, så jag vet allt vilket helsike du har just nu.
Jag gillar inte vintern, men jag gillar vinterbilden du bjuder på... den sista där är såå fin!

http://ankistankar.blogspot.se

 
FREEDOMtravel

FREEDOMtravel

11 februari 2016 21:13

Bären ser härliga ut! Men jag skulle hellre ha snö än det vi har nu... blött, mörkt och ruggigt... ;)

http://www.freedomtravel.se

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

14 februari 2016 10:22

Hoppas ryggen är bättre! Ryggont är verkligen inge vidare. Vet själv när jag fick ett anfall förra året, som gjorde att jag knappt kunde ta mig ur sängen.
Usch för timmerbilar och vinterföre! Skulle inte jag ge mig ut i, som är så ängslig för vinterkörningen bara i sig.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards