Direktlänk till inlägg 20 februari 2016

FARTFYLLT VECKA

Av Anita - 20 februari 2016 16:03

En fartfyllt vecka och då syftar jag inte på timmerbilarna som susar förbi utan något helt annat.


Måndag vågade jag mig iväg för att hjälpa Fd Grannen med några papper han fått. Han var orolig för att Nordbanken skulle ha honom att använda dator för att betala räkningar och hade sagt upp avtal med ICA så han inte kunde ta ut pengar på affären som han gjort förut utan måste åka flera mil till bankomat med färdtjänst som blivit dyrare och dyrare. Det är inte lätt att vara gammal och utan dator och med den dåliga service som finns på landsbygden. Vi ska ju härifrån och gammalt folk ska ju helst dö så att det blir enklare.


Nåja Tisdagen blev en rolig dag. Det var Datafias 50-årsdag och jag for dit redan vid 12-tiden och kom inte hem förrän på kvällen. Vi åt mat och tårta på hotellet. Jättegott.

 

Vi ska fira henne mer till sommaren när vi alla är samlade här.

 

När jag kom hem fick jag besök av TuppOla. Han hade med fyra Åsanissetidningar som SofiePropp köpt åt mig.


Onsdag: Då kom min bloggvän Skatan farande ända från Nyköping. Det var tufft av henne att köra hela vägen på vinterföre men hon är ju tuff. Dansbritt kom och hälsade på också på kvällen och Datafia.

 

När Skatan dyker upp blir det som en energivind blåser in och oj så vi pratade.

 

Torsdag: Började dagen i vanlig ordning med att elda i spisen och sedan åt vi frukost och det tog sin lilla tid. Det var inte så vidare värst fint väder men vi gick i alla fall "Väst i Gålan" och sedan ner till Kinabrors stuga för att hämta lite abborrar som han hade i frysen så hon skulle få smaka lite Fisksjöabborre 


Sedan satt vi oss och tittade lite på mina salvor och torkade växter och jag lärde ut lite om alla välgörande egenskaperna dom har. Det är roligt att lära ut till någon som är intresserad.


Sedan kom DansBritt och jag värmde upp en älgstek, stekte kulpotatis och kokade över såsen. Dom sa att det var gott i alla fall så jag får väl tro det. Senare på kvällen kom Datafia en sväng också så vi fikade och pratade och såg på farmen på tv.


Fredag: Vi åkte till Hammarstrand, jag för att jobba och så lämnade jag Skatan hos Dansbritt under tiden. Sedan for vi upp på Hotellet och åt en jättegod lunch. Handlade och åkte hem.

 

Solen började komma fram och vi tänkte ta en promenad men eftersom vi var så mätta så tänkte vi vila oss en stund i soffan och där blev vi sittande, mätta och dästa.

 

Tänk vad dom här dagarna har gått fort och så trevligt det var att Skatan hälsade på. Det var länge sedan och hon är som sagt full med energi och vi har så mycket att prata om. Synd att hon bor så långt borta. Trots att vi verkligen är olika och kommer från olika miljöer och olika levnadssätt. Hon stadsbo med gott ställt och kulturell och jag en eländigt fattig kvinna från skogen så är vi verkligen vänner. Tänk så det kan bli

Livet är outgrundligt ibland och bloggandet har gett mig väldigt mycket.

 

Nu går solen ner mitt över sjön och det är ljust mycket längre på kvällarna. Så skönt att det äntligen är så. Vi har i alla fall inte hela vintern framför oss nu fast nu när jag sitter här och skriver så snöar och blåser det.


Så imorse styrde Skatan kosan söderöver igen.

Tänkte att jag skulle planta pelargonskott idag och betala räkningar men det blev en Åsanissefilm på tv så jag latade till och blev liggande där framför tvn idag igen. Undrar när min energi ska komma tillbaka. Jag skulle ha någon som stack en pinne i aslet på mig så jag fick upp lite fart någon gång.


Dagens ord: Den late har huvudet fullt med föresatser men ligger ändå kvar.

 
 
Staffan H

Staffan H

20 februari 2016 18:55

Kul att du fick långväga besök så här på vintern. Det börjar gå åt rätt håll igen. Dagarna blir längre och längre, men än får vi förstås räkna med vädermässiga bakslag.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Anneli

Anneli

20 februari 2016 21:04

Härliga bilder.. Det är inte alla som äger en dator o jag tycker att det har gått för långt,, folk måste skaffa sig en dator i dag för att kunna hänga med. Det är fel.
Ha en mysig kväll, kram o sov gott ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Rosa

20 februari 2016 21:19

Tack för att du bjuder in oss läsare i ditt fina hem!! Du verkar så positiv och jordnära,m,m. Kul att följa dig och din vardag! Jag tittar in i bland här på bloggen men lämnar väldigt lite spår av mig:)är dålig på att kommentera, får väl skärpa mig:)Önskar dig en fortsatt trevlig Lördagskväll! Från Rosa i ett snöigt Dalsland,bbrr.

 
Ingen bild

Bamse31

21 februari 2016 01:28

Ditt ordspråk här passar in på mig. Jag har huvudet fullt av idéer, men gör väldigt lite för,att förverkliga dom. Den här veckan har jag dock skrivit givit ut ett par hyllningssånger till sångarvänner som fyller jämna år. Den ena sjöngs upp igår på en fest å den andra ska framföras på tisdag. Det är,dock så mycket annat som rör sig i mitt huvud å inte blir av
Nåja😐.tycker som du om bankernas sätt att lägga över allt på datorn. Det finns många gamla som inte kan hantera dator å inte heller förmår att lära sig å det måste respekteras anser jag. Dags för lagstiftning på området för att skydda enkelt folk å gamlingar!
Å DataFia har fyllt femti, gratulera henne från mig, hoppas hon är kvar i kören.
Men, det finns ju inget hotell i byn, var ni till Hammarstrand å åt?
Dina salvor är bra, Anita, men jag tror inte det beror på att du rört dem motsols.
Smörjde en av mina hemhjälpskvinnor på ryggen med din salva å hon kände sig mycket bättre efteråt. Roligt att Skatan fick smaka abborren. Den skulle jag också vilja smaka.
Har sträckläst(lyssnat på ) på ljudböcker denna vecka. Det var Fågelströms Stockholmsskildringar från slutet av 1800 talet. I förhållande till kvinnorna som skildras där, är du välbärgad, ja nästan rik å skolad å anpassad- ingen eländig skogskärring minsann. Å det har varken jag eller någon annan av dina bloggläsare tyckt att du varit!
Kramen på dig!

 
Ingen bild

Soldansare

21 februari 2016 09:29

Vad roligt att Skatan kom på besök. Jag har också haft mycket positivt av bloggandet. Det skälls ju mycket på internet och visst är det mycket som är illa där, men också mycket bra som det talas alldeles för lite om. Och snart, snart är det vår! Vill jag tror.

 
Znogge

Znogge

21 februari 2016 12:30

Så trevligt med besök! Riktig vänskap har inga gränser :D

http://znogge.wordpress.com

 
björn

björn

21 februari 2016 13:00

Härligt Skogis!

http://storabh.wordpress.com

 
Karin

Karin

21 februari 2016 18:19

Kul med en fartfylld vecka under vinterhalvåret, så kan du kanske glömma snön en stund.
Kul också med Skatans besök, med vissa personer bara klickar det!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
TantGlad

TantGlad

21 februari 2016 18:55

Visst är det synd om de gamla många gånger då det blir klater.
Det känns ändå som du har haft en riktig bra vecka då din bloggvän skatan kom och hälsade på.
Man behöver glatt och positivt sällskap ibland.

Visst har bloggandet gett mycket. Även för mig. Har träffat några bloggvänner i värkliga livet .....Det är sååå kul så.

Nä nu måste jag fortsätta och vila......söndag och arbetsdag i Morrn.
Ny vecka och nya friska tag. Bara te att spott i nävan.

GladKram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Alexandra

Alexandra

24 februari 2016 08:21

Vilken fin tårta :)Hoppas ni får vår snart, i Malmö har den börjat så smått. Jag har aldrig sett timmerbilar susa förbi, men kan tänka det är som att släppa ett tåg löst på vägen ;)

http://igottsallskap.com

 
Ingen bild

Margareta.warenius@Gmail. Com

24 februari 2016 10:22

Internet kommer att bestå. SVERIGE kommer att var indelat i den som gör sig besvär med att lära, och skaffa dator - och den som inte vill eller har råd. Har du inte råd står du utanför samhället. Just landsbygden behöver internet då vi lever i ett avlångt land. LANDSBYGDEN får klara sig själv. Politikerna är inte intresserad av den. Man , frågan är den; vad göra med folk som inte har råd,? det är frågan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards