Direktlänk till inlägg 23 februari 2016

FEGHET OCH MOD

Av Anita - 23 februari 2016 09:28

I  lördags åkte Skatan tillbaka söderöver och jag beundrade hennes mod. Tänk att sätta sig ensam i bilen och åka så långt. Det skulle jag aldrig våga om man så hotade mig. Jag vågar ju inte ens åka till Östersund och när timmerbilarna kör som attan så vågar jag inte ens åka ner på byn. 


Ja jag vet. Jag är en fegis med stora bokstäver. Jag hatar att köra bil och gruvar mig varje gång jag ska göra det. Tänker hela tiden på vad som kan hända. Lastbilar, fullkörningar, älgar i vägen, halka och rondeller. Sån är jag.


Vad som är ännu skamligare är att jag inte gillar grejor som  mullrar. Både Kinabror och Sonen har varsin fyrhjuling och jag vågar inte köra dom.

Inte vågar jag köra snöskoter heller och inte traktor. Inte vågar jag använda motorsågen och jag hatar ljudet av dammsugare även om jag inte kan säga att jag är rädd för den. Det vore väl alltför skamligt i alla fall.


Nog skulle jag velat köpa en snöslunga men tänk om jag inte vågar använda den. Då hade det varit bortkastade pengar.


Jag är rädd för saker som andra inte alls bryr sig om men bara för balansens skull ska jag räkna upp saker jag inte är rädd för.

Jag är inte mörkrädd och inte rädd för att vara ensam. Jag är inte rädd för att gå i skogen. Jag är inte rädd för vilda djur som björnar och vargar.  Där blev det stopp. Det var en ynklig liten mening. Kanske finns det fler saker jag inte är rädd för men onekligen blir räddsidan fler tyvärr.


Nåja nu ska vi inte gräva ner oss i det utan gå över till verkliga livet och vad som hänt.

 

Det blev ju snö igen och hela söndagen skottade jag och skottade. Såg på en Åsanissefilm och vilade men orkade inte med allt. Det tar ju sina timmar och dessutom var det blöt tung snö. Känner att kroppen är skit och ryggen började värka igen efter att ha blivit nästan bra. Det blev tomt efter Skatan och nu har det inte varit hit en människa på två dagar faktiskt.


Läste att för 6 år sedan och 5 år sedan var det 38 grader kallt och var det i flera veckor och jag frös och frös och eldade och det var ett rent helvete.


Då kan man säga att det i alla fall är bättre nu. Bara 7 grader kallt och det börjar faktiskt komma några vårtecken.

Ett rådjur trampar omkring ute på åkern, när jag släppte ut katten hade ett hackspett börjat trumma vilt på toppen av telefonstolpen. På den där metallplattan som sitter där och ni ska tro det ekar över sjön när den sätter igång. Ropar på en fjälla ska jag tro.

Räven har varit och snurrat runt huset och ätit upp osten jag lagt ut till fåglarna. Alla dessa saker och att solen skiner tyder på att en liten gnutta av förvår börjar visa sig.


Skatan frågade mig om jag inte målat utsikten över sjön och jag berättade då att jag vävt en tavla med utsikten men inte målat någon tavla. Så här kommer den. Utsikten.

 

Jag vävde och gjorde tavlor av tyg ett tag. Nu gör jag inte ett skit. Varför vet jag inte. Lathet kan vi ta en annan dag för inte nog med att jag är feg jag är lat också.


Skatan och jag pratade om allt mellan himmel och jord och så naturligtvis om hur det var här förut. Så här såg huset ut innan mina vänner målade om det när jag fyllde 50. Den absolut bästa present man kunde få.

Före:

 

Så hör ser det ut idag:

 

Får väl hä mig ut och skotta färdigt och bära in ved och jesses vad det tar emot men jag ska försöka se positivt på saken. Solen skiner och det är inte kallt och jag har mat i kylskåpet så jag klarar mig några dagar till. 


Dagens ord: Skräcken är större än faran.

 
 
Ingrid

Ingrid

23 februari 2016 17:33

Vi har nog alla våra rädslor. Jag är lite som du när det gäller bilar och körning. Jag är väldigt glad över min bil, men ändå gruvar jag mig lite varje gång jag ska ut och köra. Är det tillräckligt med olja på, behöver högra framdäcket pumpas igen? Var ska jag parkera? Blir jag klar på 2 tim eller måste jag betala parkeringsavgift? Fast när jag väl sitter där går det ganska bra.
Hoppas att du slipper mera snö nu!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

23 februari 2016 17:47

Och jag beundrar dig för allt du klarar av ensam ... trots att du är rädd för det är ju inte modigt att göra något man inte ör rädd för. Och ditt "öppna hus", din goda mat som räcker till alla. Nu får du bara sätta fart och måla, skriva, väva eller något annat kreativt som du är så bra på ... mellan varven. Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Margareta.warenius.@Gmail. com

24 februari 2016 10:16

Så fina bonader. Ska du fortsätta och färga ullgarn med växter, om så vill jag gärna köpa av dig i grönt. Margareta

 
Karin

Karin

24 februari 2016 11:12

Visst blir det tomt när någon gäst försvinner, men vad jag förstår så hade ni fina dagar, och Skatan träffade många av dina vänner. På ditt kort av huset, fick jag syn på snön som hänger från taket neröver bron.
Oj, det rasar snart ner! Hoppas att du är inomhus då!
När kommer Kinabror hem igen?
Jag får ju inte använda motorsågen för min man, men var kaxig en dag och sa att jag kan visst. Jag fick den i min hand, satte igång den, men ljudet och vibrationerna blev bara FÖR bra. Sen har jag legat lite lågt med den.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Göran

Göran

24 februari 2016 13:37

Och VAR står det att alla människor måste kunna köra fyrhjuling eller snöskoter? Eller kunna allt som JAG inte kan eller vill lära mig.
Du måste inte alls göra de där sakerna som ger dig obehag! Det finns andra som gör det självmant och med glädje.
Som kanske inte kan allt det DU kan! Du duger som du är med styrkor och brister, precis som vi alla andra!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anneli

Anneli

24 februari 2016 21:20

Jag kan förstå dig när du inte vill köra bilen. Jag har svårt att köra när det är mörkt o sen vill jag inte köra där jag inte har varit innan, jag har blivit fegare med åren. Men sen o andra sidan så älskar jag att köra bil o skulle vilja köra racer en dag..
Ha en fin kväll, kram ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Korpunge

Korpunge

25 februari 2016 10:44

Ja rädslor är inte att leka med för de kan bli riktigt odrägliga när de sätter in. Jag har länge funderat på att skaffa mig en bil men jag har inte kört någon på över 10 år så jag känner att jag skulle bli en riktigt dålig bilförare och sen känns det som det blir sånt bök och stök med reparationer m.m så kan jag åker jag gärna snålstjuts i stället ;)
Hur som helst blev jag verkligen imponerad av din vävda bonad. Sådan här konst borde det finnas fler av. Jättefin!
Kram och ha det fint

http://korpunge.bloggo.nu

 
zaq

zaq

1 mars 2016 14:23

Var sak har sin tid, jag har också vävt sådana tavlor. Vars de finns nu vette rackarn, men Lapporten är en av motiven. Virkade också, massor, bland annat en stor sak med ett svanpar.
För övrigt är jag också rädd för vissa mullrande maskiner, elelr vissa mullrar iten, de vääääser... Som en gasskärare, skärbraännare kansek det heter. Motorsåg. näe jag slet med yxa och såg jag... Snöslunga ska jag banne mig lära mig köra så ja g kan hjäpa dem därhemma om det behövs när jag är där... Skoter och fyrhjulingar och motorbåtar som lever rövare klarar jag mig utan... Vill inte ens prova... Hua!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards