Direktlänk till inlägg 1 mars 2016

KAMOFLERAD FÅGELHOLK

Av Anita - 1 mars 2016 18:49

En gång när Sonen gick i skolan och kom hem från slöjden med ett skrin han gjort funderade jag över hur man kan göra något så snett och vint och skevt som det skrinet.


Nu. mina vänner, förstår jag vem han brås på.

Jag har länge sett att fågelholkarna börjar ruttna och bestämde mig för att göra nya. Inte kan väl det vara så svårt? Det måste väl vara det enklaste man kan tillverka eller.....


Jag kunde ju ta mått på en gammal holk så med glatt mod började jag det jag inte visste skulle ta nästan hela dagen.

1. Hämta holken

2 Gå i djupsnön och hämta lämpliga brädor bakom uthuset.

3 Hämta såg och penna och rita och såga upp bitarna. Tyckte att det gick bra och att bitarna blev som jag tänkt.

4. Nu började det krångla. Urladdat batteri i skruvdragarn.  Hittade inga lämpliga skruvar.

5. Kanske bättre med spik i alla fall. Var är lämplig spik. Letade i min låda för spik och skuv.Letade i lådan i köket. Gick ner till uthuset och letade där. Letade på övervåningen och hittade några ynka spikar.

6. Spikade ihop och inte var bitarna så jämna och bra som jag tyckte. Snett och vint blev det.

7 Hålet lät jag bli att göra för att vänta till Kinabror kom hem för han har en bra grej att göra hål med.

8 taket blev för långt. Sågade av.

9 Så då botten som man skulle kunna öppna. Jag hade några gångjärn som skulle passa men det skulle vara stora skallar på spiken för att det skulle funka.

10 Letade spik med stora skallar och märlor. Efter mycket letande så hittade jag några och lyckades spika fast.

11 Slog mig på tummen med hammaren.


Ser med förskräckelse på underverket.  Dragit lär det bli hos fåglarna. Oj, oj, oj skäms.

Skäms och inte blev det bättre av att både Mustachen och Gamle A hälsade på.

Snälla som dom var så sa dom att det inte var så lätt första gången och att jag skulle haft en vinkelhake. ....men jag såg nog allt att det ryckt i mungiporna på dom och att dom var fulla i skratt.


Nåja jag är ju inte den som ger upp i första taget. Det finns ju gott om björknäver i vedboden. Att klä holken med näver skulle i alla fall göra den tät. Så då gjorde jag det. Så där ja En förklädd fågelholk. Var goda. Jag bjuder på skrattet.

 

Det ska jag tala om att det blir inga fler holkar gjorda av mig och nu förstår jag varför dom kostar att köpa. Det går ju inte så fort som man tror. Det tog mest hela dagen och gick åt många svordomar och koppar kaffe för att lugna nerverna.

Eller försök gör en själva får ni se hur lätt det är.


Efter det där försöket undrar jag hur jag ska kunna reparera bryggan till sommaren. Vete gudarna hur det ska gå när jag inte ens lyckas få till en fågelholk.

Undrar vilka underliga fåglar som kommer att bo där eller blir det tomt tro. Kanske någon galen fladdermus bosätter sig där istället

Ack ve och fasa. Ett av mina misslyckanden minsann.


 

Tror jag går över till blomsterodling som går bättre. Mina pelargoner blommar som sjutton och rosorna börjar skjuta knoppar i alla fall. Fuxian och gyckelblomster och rosmarin och lavendel har kommit ut ur källaren och börjar genast grönska. Det går bättre med det som lever än trä.


Dagens ord: Ibland kan det vara bra att dölja det som gått fel.



 
 
Soldansare

Soldansare

1 mars 2016 20:33

Jag kan varken sköta blommor eller snickra fågelholkar. Försökte komma på vad jag kan för praktiska saker men kom inte på någonting. Tycker inte att holken såg så illa ut, så nog tror jag att det finns många fåglar som kan tänka sig att flytta in där.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Cija

Cija

1 mars 2016 21:42

Jag har då aldrig spikat ihop en fågelholk men en av sönerna gjorde en som blev fin. Så jag fick skryta lite om den för nån av mig lär det aldrig bli hahaha
Men jag tycker din holk ser bra ut :)

http://cija.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

1 mars 2016 21:43

"Skomakare, bliv vid din läst!", sa man förr och menade väl att man ska hålla sig till det man kan. Men jag håller inte med! Vill man snickra fågelholkar eller knyppla spetsar eller dreja urnor så tycker jag att man ska försöka. Och går det inte första gången så kanske det går bättre vid försök nummer två.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
kickilina2009@hotmail.com

kickilina2009@hotmail.com

1 mars 2016 22:29

Vilka fina pelargoner som blommar, fågelholken var inte lika fint. menett bra försök av dig, bättre lycka nästa gång, duktig du är.
kram :)

http://lenakristina.bloggo.nu

 
Ann

Ann

2 mars 2016 07:09

Det var väl en läcker holk!! En konstnärlig fågel tycker säkert om att bo i den! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

2 mars 2016 09:42

Jag tror inte att fåglarna bekymrar sig över att din holk är lite vind och skev och inte ser riktigt ut som den ska göra. Huvudsaken är ju att den går att bo i och det gör den säkert. Du är duktig du Anita, som ger dig på ett sånt här projekt.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anneli

Anneli

2 mars 2016 18:25

Kikar in o önskar en fin kväll. Fina bilder ♥
Kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Gubbfan

Gubbfan

2 mars 2016 22:05

Jag tycker att den blev fin, den där holken med sina fiffiga och snygga tätningar av näver. Tror att många fågelfamiljer kommer att trivas med den under åren.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

3 mars 2016 16:52

Utseendet bryr sig inte fåglar om. Lite drag skadar inte. Jag tycker holken blev bra, den smälter fint in i miljön, och fågeln syns mindre.
På´t igen!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards