Direktlänk till inlägg 11 mars 2016

BRIST PÅ SOL

Av Anita - 11 mars 2016 08:41

När solen kikar in för första gång på länge blir jag glad. Hon kastar sina skimrande strålar över golvet och får dammråttorna att dansa. Låt dom dansa. Nu när jag känner mig i bättre form ska det bli en utedag räkna med det.


Kanske vill ni följa med. Vi tar med kameran, telefonen, snytpapper och var sin clementin och så tar vi sparkarna. Slår vad om att det är jättebra sparkföre idag och skulle tro att en sådan här solig lugn dag kommer vi att träffa folk lite här och där fast vi bor i skogen.


Längst bort i byn håller Mustachen på att försöka få igång traktorn. Vi pratar lite med honom.

 

Sedan fortsätter vi längre bort i skogen för att se om det ligger mer virke kvar efter avverkningarna. Hej och hå vilken bra backen ner mot sjön. Det går som sjutton neröver. Lika bra vi stannar och sätter oss på sparkarna och kisar mot solen och äter en mandarin.

 


Så tillbaka igen och nu har Mustachen och hans kompis fått igång traktorerna och jobbar med stockarna för fullt.

   

Hade Kinabror varit hemma hade vi fått kaffe hos honom men jag vet att han är vid Kronstugan och pimplar. Han har längtat efter att få vara på sjön nu ett tag tror jag.


Men vi svänger ner mot sjön på hans väg och stannar och pratar lite med Vägbasen. Han är i stugan tillsammans med sin familj för första gången i vinter.


Nerför backen mot Kinabrors stuga och det går fort så det visslar om öronen. Nu får vi ta skoterspåret på sjön hem igen för tiden har gått fort och vi behöver väl kanske äta lite grann om vi ska orka med den här dagen och äventyren.


Sedan börjar vi gå mot Kronstugan. Det är långt att gå, så där en 4 km och ibland bär det igenom där skoterspåren är för mjuka. Hua, jag blir trött. Konditionen efter förkylningen är inte den bästa.


Så får hunden Jack syn på oss och kommer springande. Kinabror har kaffe och det smakar fint efter vandringen.

 

Jag tror jag tar och lägger mig på släden en stund och vilar. Oj då, jag somnade visst till lite.

 

Inte tror jag att han får så mycket fisk men lite blir det väl. Tror vi får lifta hem på skotern. Känns inte som om jag orkar gå hela vägen tillbaka. Så gör vi det. Sista biten från hans stuga går vi i solen och stannar till nere vid min strand.


 

Vi sätter oss nere på strandstugan och lapar sol och vilar lite innan vi går uppför backen och hem.


Precis när vi kommer upp brummar en bil och Storfiskarn kommer. Vi kokar kaffe och sätter oss framför tvn ganska varma i ansikten och trötta i benen. Tillbaka till Aidensfeald är det på tv och så sitter vi där och slöar och vilar våra trötta kroppar.

Storfiskarn far och Kinabror kommer.

Vi wookar lite grönsaker och kyckling och äter till middag och så har den här soliga dagen gått och det har varit HÄRLIGT. Tycker ni inte. Nu får ni åka hem men så roligt att ni gjorde mig sällskap en härlig vårvinterdag i Fisksjön.


Dagens ord: Låt dammråttorna och kletiga fönsterrutor vara och gå ut i solen och få energi istället. Vem vet när solen lyser nästa gång. Skulle dammråttorna försvinna av sig själv så vad gör det.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bamse31

11 mars 2016 12:14

En jättefin berättelse, kände nästan att jag var med å jag skulle velat vara med på riktigt, fast jag tror inte jag har kondition för det ännu, har ju varit overksam nästan ett helt år pga skador. Fick Kinabror nån fisk? Ni åt ju grönsakswok, men det står inget om fisk. Själv ät jag hemlagad rotsaksoppa på morot, palsternacka, lök, jordärtskockor å blo,kål- blev gott med ostsmörgås i klickar av turkjoughurt, idag ska jag göra kalops på högrev till middag, men först utå gå. En sväng i solen. Hoppas du får ett skönt bastubad.

 
Hillevi

Hillevi

11 mars 2016 16:29

Kan man komprimera detta till... UNDERBART?!

http://gyllensilver.wordpress.com

 
Göran

Göran

11 mars 2016 22:31

Slutordet tilltalar mig extra idag! Dammråttor går sällan nånstans själva men de kan dansa ringdans ibland om man öppnar en dörr eller ett fönster hastigt.
Och du... Inte bits de heller! :-)

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Maja

12 mars 2016 10:16

Åh va härligt du de låter sol, snö och sparkåkning.

Har hört att Dammtussarna under sängen är änglarnas små tofflor^.

 
Karin

Karin

12 mars 2016 10:51

Så härligt att få gå på vandring med dig! Och att få åka skoter, det var en premiärtur för mig!
Hoppas att solen skiner på dig ett tag framöver!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

marita

14 mars 2016 13:12

En härlig tur med Dej och vad gott kaffet smakade på sjön.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Av Anita - Lördag 5 jan 09:28

Jag tittar ut genom fönstret och får se sju snöskotrar åka över sjön. Eftersom det regnade igår skulle jag tro att det var väldigt subbigt och blött på sjön. Nu verkar det vara uppehåll och nollgradigt. Blankis och jättehalt.   Det har minsann va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se