Direktlänk till inlägg 18 mars 2016

FRI SOM EN FÅGEL

Av Anita - 18 mars 2016 07:47

Nu börjar det kömma över mig, mitt luffareblod. När jag var liten drömde jag om att bli luffare men det var ju förstås bara en dröm efter att ha sett "Rasmus på luffen". Visst förstår jag att det var ett slitigt liv.


Den här tiden sköljer den över mig, längtan. Längtan till att vandra upp på bergen. Längtan till öppet vatten. Längtan till att känna doftande jord under fötterna. Längtan till Italien.


Dagarna med sol och lugn och gnistrande snö och promenader tog snabbt slut när gumman tö satt igång och tinade och vindarna började blåsa. Sparkföret tog slut och det är blött och vatten överallt men idag är det minusgrader.


Inte har jag lyckats ta några foton heller och något går i moll någonstans när jag tittar ut och ser blåsten riva i träden och de grå molnen vandra fort över himmelen.


Jag är hundvakt nu till Jack för Kinabror flög ner till Skåne för några dagar och jag har kastat ut katten så hunden ska få lugn och ro en stund och jag ska sitta här lite grann och skriva.

 

Kinabror tog upp 6 gäddor. Att torka gädda på ladväggen mot solen är ju ett kärt göra den här tiden. Hundar älskar torkad gädda.

Det var rom i gäddorna också och vi lärde oss för något år sedan att göra rom med rödlök och idag innan Kinabror for kom han med en ask till mig. Gyllengul och jättegod.


 

Så jag har rostat bröd och ätit rom på det. Vilken lyx en vanlig morgon.När jag ser alla blommor och krokusar och vintergäck och såna små sötingar som ni från södern visar upp har jag inte ens en videkiss att visa er.


Jo då Jack och jag pulsade i snön härom dagen och blötte ner oss för att ta några men dom har inte ens slagit ut. Få se om dom slår ut när jag har dom inne.


Men..... så var det då det där med längtan. Den har alltid drabbat mig om våren. Alla tider då man suttit instängd  på något kontor och med längtan tittat ut på solen utanför och bergen och längtat efter att få vara ute.


Några dagar fick jag uppleva det i år för nu är jag ju "Fri som en fågel". I smått bestämmer jag själv vad jag ska göra men själv är väl värsta kritiker i alla fall. Det finns så mycket som är nödvändigt som faktiskt inte är nödvändigt.

Nu unnar jag mig att lägga allt så kallat nödvändigt åt sidan de första vårdagarna och bara sitter i solen och riktigt gosar in det man saknat.


Nåja de dagarna blev väl bara tre stycken men tre stycken är bättre än ingen alls. Det finns ju en tid som ligger framför oss då det händer mycket i naturen och jag är ju själv med i det. Snart sjunger fåglarna. Snart ska dom få nya holkar av mig.

Snart blir det barfläckar där solen värmer skönt och snart kan jag och AMV gå upp på bergen. Snart kan jag skrika vårskriken och spela på min trumma och vara precis den galna skogsnuva som jag egentligen är men som jag gömmer i en gammal trist kvinnas kropp hela vintertiden. Kanske kanske kommer kvällar med dans och musik också. Man vet aldrig. Sommaren bjuder alltid på överraskningar och trevliga sådana.Inte som vinterns hemska överraskningar. kyla och trasiga saker. Det är en väldig skillnad.


Dagens ord: Fri som en fågel vill jag vara och inte en klumpig gås utan en svala som fladdrar på vackra vingar. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

zaq

18 mars 2016 09:44

Du har mail, spraymail. Fri som fågeln vill jag vara och bevara mig...
Kramar till dig...

 
Åke

Åke

18 mars 2016 16:02

Våren står på glänt, snart tinar all snö, sommaren kommer fortatevän vad vi tror. Jag tror den blir tidig i år... Härliga bilder då åter igen bjuder oss på. Jag tycker mig se att Jack vaktar sin mat :) Du skriver bra om ditt och dina :)

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Bamse31

18 mars 2016 18:43

Nu fick jag veta att det var Jack å inte Bob du har hos dig. Men stackars katten! Måste du kasta ut honom?
Jasså, du har fått vårkänslor. Anekdot om den gamla ogifta gummans klagan om våren:" när som katterna jamar om våren -
Finns det ingen som jamar efter mej?"
Du gör liksom Birger Sjöberg: längtar till Italien.
Jag har rest över mer än halva jordklotet i mina dar, men jag kan inte påstå att jag längtar till just Italien. Jag stannar hellre hemma i Sverige. Eller
Finland, Norge, Island sommartid. Här finns en ren natur, skärgårdar, berg , sjöar å sällsynta miljöer som övergår det mesta.
Tänk på det när du klättrar upp på berget för att skrika in våren ( skulle gärna vilja vara med då😋)
Vilka fina å lagom stora gäddor han fångade. Vann han pimpeltävlingen med dom? Torkade gäddor är väl inte bara djurmat? Jag är väldigt förtjust i ugnsbakad gädda med pepparrotsås å gädda går väl att frysa in också. Gäddrom på det sätt du beskriver är en delikatess som jag aldrig ätit å som låter gott- jag är väldigt förtjust i löjrom, men den är ju så dyr. Gäddorna är romstinna så här års å leker mycket tidigt om våren. Hoppas du får mera å kan frysa in.
Kramen!

 
Soldansare

Soldansare

18 mars 2016 18:59

Jag vill ju också ut och luffa så här års. Tänk att packa en liten ryggsäck, bara en liten, och snöra på sig promenadskorna och så bara ge sig ut och se vart det bär. Helst ska ryggsäcken innehålla ett välfyllt Visakort så att man kan få mat varje dag och ta in på hotell om det regnar :D
Det är visst naturligt och nyttigt att inte vara sitt vilda jag under vintern, det kallas att återhämta sig har min massör sagt och det behöver vi. Men jag tycker att det är lite konstigt att man blir så trött och grinig av att återhämta sig.
Ha nu en skön och förhoppningsvis vårvarm helg!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

19 mars 2016 06:06

Vårlängtan.....mmmm.......har vi noga alla, och den kan te sig på olika sätt. Min är havet! Får jag åka till ett öppet hav och sitta där en stund och höra på vågskvalpet, så får jag ro i vårtarmen som gör sig påmind ibland. Än så länge har jag inte varit vid havet, men jag vet att en dag kan jag inte stå emot, då bara MÅSTE jag!
Ha en fin helg!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Anneli

Anneli

19 mars 2016 19:57

Man kan göra mycket gott med rom. Jag älskar rom o rödlök med creme fraich..
Oh vad hungrig jag blev nu =)
Du får ha en mysig kväll, dröm sött kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Korpunge

Korpunge

20 mars 2016 18:00

Ja här sitter jag också och längtar till bar mark och värme, ja det är så jag känner mig otålig värre!
Tack för tipset om vovvarnas delikatess och så får du ha en fin start på veckan som kommer
Kram

http://korpunge.bloggo.nu

 
Anneli

Anneli

20 mars 2016 21:04

Hej kära vän. Hoppas helgen har varit bra. Önskar dig en god natt med vackra drömmar. Kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

20 mars 2016 21:29

Härligt med vår...vårskrik och den härliga tid som stundar nu. Å vad glad man blir.

Snart får du "släppa fångerne loss" och sjunga "nu är det vår".

Ha det så gott vännen.
Vårkram till dig

http://tantglad.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

20 mars 2016 23:08

Ja, fri som en fågel - visst låter det härligt! Nu har jag suttit och läst hos dig och jag tycker så mycket om dina inlägg. Jag avundas er fina gemenskap däruppe. Ni verkar så sammansvetsade och gör en massa trevliga saker. Men, det blir väl så - man är väl beroende på något vis av sina få grannar och då blir sammanhållningen fin. Jag skulle gärna vara den där fria fågeln som kommer upp till er och kollar vad ni har för er.
Från det ena till det andra - Rasmus på luffen är min favoritfilm och jag tycker att Allan Edwall var strålande som luffare. När jag var liten kom det en luffare varje sommar och mamma köpte alltid bruna skosnören av honom, men jag var lite skraj för honom för han hade en lång rock på sig som svepte runt hans ben.
Jag önskar dig en riktigt Glad Påsk och var rädd om dig!
Kram Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Annika

Annika

21 mars 2016 08:58

Tänk vad underbart att vi har så mycket att se fram emot. Nu händer det grejer i naturen varje dag och inget vill man missa. Har egentligen inte tid att jobba....Då jag växte upp fick vi ofta äta Gädda. Idag skulle jag aldrig göra det, men det är ju smart att torka dom och ge dem till Hundarna för de är ju inte lika kräsen. Dessutom att ni tar tillvara på romen.
Ha nu en fin start på Påskveckan .
Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 23 feb 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally. Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åk...

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se