Direktlänk till inlägg 21 mars 2016

SOV DU LILLA VIDEUNG

Av Anita - 21 mars 2016 08:37

 

Inte ens videkissarna har slagit ut men tar man in dom så slår dom ut på ett nafs och det gjorde jag förstås. Katten Morris roade sig med att plocka skalen av kissarna och äta upp dom Knastrade fint mellan tänderna minsann.


Nog om det. När jag tittade ut på söndags morgonen ser jag att världen blivit  vit igen. Solen började sakta lysa igenom molnen och i björken utanför sitter massor med domherrar som röda glänsande kulor på en julgran. Ekorren som jag inte sett på länge har kommit tillbaka och mumsar fågelfrö. Elden sprakar i spisen och kaffepannan står på.


Hunden Jack och jag går ut och beger oss på vandring.

 

Vi pulsar iväg på skoterspåret bort till Stedesbacken. Jack är yr och glad som han alltid är när han får tumla omkring i snön.

 

Letar stora pinnar som han kan släpa med sig ända bort till Kinabrors stuga.

Lite vårkänsla är det i alla fall för i skogsbrynet kvittrar en talgoxe glatt när solen sakta letar sig ner bland träden.


 

Granarna är tyngda av snö och nu när det är nyfallen snö ser man spår. Spår efter rådjuren, räven och ekorrarna. Inga harar har hoppat här. Dom verkar vara helt borta tråkigt nog.


Borta på Stedesbacken kommer solen ner och sprider sitt sken uppför backen och jag tittar upp och tänker på att där blommade styvmorsviolen i somras så det var alldeles blått. Där kunde man sitta uppe på backen och titta på potatislandet och där växte både morötter och majrovor. Det dröjer inte många månader innan den tiden är här igen som tur är. På den här backen har det odlas sedan urminnes tiden och många har svettats här i arbete men även skrattat och glatt sig åt det som växer.

 

Vi går hem på isen och det går bra att gå på skoterspåren. Jack tar med en gammal trasig fotboll som han leker med och så är vi snart hemma igen.


Gör iordning för vägmötet och brer en massa mackor. Jag vet ju inte hur många det kommer.

Först kommer AMV och Gubben. Sedan kommer Mustachen och en gubbe ner från byn. Så kommer gamla Vägbasen och så till sist så dyker revisorn, han som fick ett älghorn i skallen ni vet.

Mötet  går ganska fort som vanligt men sedan så tar det ganska länge med fika och prat och samvaro. Trevligt faktiskt.

Jag tycker att det är ganska roligt att ha vägmöte om man bara slapp skriva protokoll och en massa papperstjafs. Ju mer papperstjafs ju mindre blir gjort. Det har jag alltid hävdat. Jag är ingen föreningsmänniska minsann.


Ja så for alla utom AMV och Gubben som stannade för att äta middag och prata lite mer.

Dom har ju nyss kommit hem från Mallorca och det fanns ju foton att visa och berättelser att tala om. Dom åker till Grekland till våren. Det gäller att leva och göra det mesta medan man kan och har råd.

Synd att jag aldrig kommer iväg någonstans men så är det när man är kvinna utan man och med dålig pension.


Ja ja nu blir det i alla fall snart påsk och jag ser fram emot det. Planerar för påskafton och kommer på att vi nog blir 20 personer ungefär som kommer hit på middag. För första gången så kommer det en massa barn och jag sitter här och funderar över vad jag ska hitta på för roligt för dom. Kanske någon form av skattjakt. Får väl se vad som faller mig in. Nåt kul måste det vara. Dom vuxna är nog nöjda med att få en massa god mat och få träffas och vara tillsammans.


Så är det måndag igen och hela eftermiddagen och natten har det snöat och snöat. Det är 0-gradigt så jag hoppas att snön smälter undan så jag inte behöver skotta hela dagen för jag har banne mig inte tid med sånt nu. Det ska skrivas protokoll och stökas. Hunden och katten tar ju också sin tid så det är bara att ta på sig och gå ut.


Det far timmerbilar på vägen idag så jag kan inte släppa ut hunden ensam tyvärr. Annars hade han kunnat vara ute själv men jag vågar inte det. Får väl börja dagen med en kopp kaffe till att börja med.


Önskar er alla en härlig vecka. Ta på er ordentligt när ni flyger till Blåkulla för gudarna ska veta att det är lätt att få blåskatarr när man sitter på en kall kvast men jag har hört att det finns eluppvärmda kvastar att ta till nuförtiden. Tänk så mycket bra grejor det finns.

 

Dagens ord: Det är ingen ordning i det här huset sa katten när han blev utkörd när han klöst hunden. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

21 mars 2016 11:31

Oj så mycket snö ni ännu har! Hoppas att det töar bort illa kvickt. Du måtte väl ha fått din ranson av snöskottning för i år.
Vi ses på torsdag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

marita

21 mars 2016 13:16

Önskar Dej en trevlig påsk och att Du slipper snöskottningen,

 
Ingen bild

Bamse31

22 mars 2016 00:02

Dina inledande rader om domherrars sprakande eld m.m Får mig att känna mig välkommen hem till dig, men tyvärr är avståndet för långt. Min stora dotter ska åka buss upp till Kittelfjäll på skärtorsdagen å fira påsk hos sin son, som flyger helikopter md turister där uppe. Går detdet inga turistbussar till Fisksjön?
Det borde det göra, så jag kan komma på besök när du skriver så inbjudande😋.Det borde åtminstone gå turistbussar till byn, tycker jag, för där finns ju vandrarhem å ett gammalt kapell å annat.
Vad jag förstår blev ni sju st. på mötet. Fanns ingen företrädare för dom där timmerbilarna, som ständigt kör sönder vägen?
Det lär bli mera snö hos dig .sa dom på tv, å tom här nere kan det bli snöglopp.
På min lilla tomt nedanför vinrankorna lyser det gult från massor med blommande vintergäck nu, men krokusarna har inte kommit än. Jag hade snödroppar på andra sidan huset, men dom verkar ha tagit slut, så jag får nog köpa nya.
Själv lär jag bli hemma under påskhelgen, frånsett Påskdan då min son förbarmat sig över mig.
Jag gjorde alltid skattjakt varje påsk till barnbarnen på den tid Karin levde och familjen alltid samlades hos oss under påsken. Dom tyckte det var jätteroligt - jag gömde påskäggen med godis å ritade kartor å ställde finurliga frågor med ledtrådar för att dom skulle hitta fram. Ja det är mycket man kan roa dom med, så lycka till😄
Påskkram!
Rolig påskkärringar du hittat. Har funderat över hur man styr en sån där kvast. Ingen ratt å inga spakar finns😛.

 
Dunsaluns

Dunsaluns

22 mars 2016 15:22

hej skogsnuvan! Jag tror det kommer att bli jättemysigt när alla gäster kommer. Barnen kommer nog att trivas bra hos dig. Du verkar så fantasifull och rolig. Ja, snart kommer våren. Inte tror man att nån potatis ska gro där i den stenfrusna backen under snön... Också plötsligt kommer våren och tinar upp allt igen, vilken befrielse! Det får en att tänka på de där generationerna som du skriver om, och hur man svettas och gnor och gläder sig för skörden. Det rymmer både lycka och vemod, tanken på dessa människosagor.. Ha det bra vännen, vi ser en ljusning i våren. Glad påsk!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Anneli

Anneli

22 mars 2016 20:40

Jisses vad snö ni har kvar. Jag gnäller över det lilla vi har =)
Önskar dig en trevlig kväll ,, dröm sött kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
kickilina2009@hotmail.com

kickilina2009@hotmail.com

23 mars 2016 22:06

Hej :) Härliga bilder o videkissar är så fina.
Visst är det skönt med vårdagjämning! Jag älskar att sola, men blir rastlös också,, och vill gärna pyssla med något, göra fint på balkongen är roligast på våren. Jag reser till Stockholm i morgon och blir borta hela helgen, så inget påskpynt blir det för mig denna gång. Hoppas vi får värme snart :)
kram från Mig

http://lenakristina.bloggo.nu

 
Karin

Karin

24 mars 2016 14:01

Vill önska dig en riktig mysig påsk med alla människor du omger dig med.
Barn är kul, och ha skattjakt gillas av både stora och små.
En riktig stor påskkram till dig!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansare

Soldansare

24 mars 2016 15:19

Som vanligt känns det som om man går där bredvid dig när du beskriver dina promenader.
Just nu är det ett ganska gott djurliv här hos mig också. Förr helgen såg jag både rådjur och höns i en villaträdgård och ute på gården vid vårt hus bor det harar. Men dem är jag orolig för eftersom det går en väldigt trafikerad gata precis på andra sidan huset.
Vid svansjön har det blivit rekord med över 4000 svanar.
Det verkar som om du kommer få en mysig påsk med alla dina gäster och barnen kommer säkert att få det roligt. Ha det gott och flyg försiktigt till Blåkulla!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

25 mars 2016 17:02

Tror både barn och vuxna kommer att trivas hos dig nu till påsk. Du verkar ju vara en sån påhittig och härlig människa.

Glad Påsk till dig.....katten å hunden.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Göran

Göran

25 mars 2016 20:28

Tittar förbi som hastigast och önskar Glad Påsk! Själv gläds jag nog mest åt de 36 timmar storhelgstillägg som tickar in med aprillönen. Jobbar alltså fr.o.m imorgon... Men det är ok, jag är ingen påskmänniska!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anneli

Anneli

25 mars 2016 21:54

Tittar in för att önska dig en Glad Påsk. Kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 maj 08:41

  Så varmt och skönt det varit. Därför var det korta byxor topp och sandaler so jag hade på mig i torsdags och vilket rent misstag det var.   Jag följde med PappersBeda till Östersund och det var bara 5 grader varmt och regnade. Fy sjutton så ...

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se