Direktlänk till inlägg 26 mars 2016

HÄRLIGA UNGAR OCH RARA BARN

Av Anita - 26 mars 2016 08:31

 

Så blev det skärtorsdag. Påskkärringarna dag att åka till Blåkulla. Innan den resan var dags for Kinabror och jag iväg och handlade mat. Kasse på kasse staplades in i bilen. Vi blir minst 20 personer hos mig på påskafton och då behövs massor med mat.


Efter det iväg och hjälpa fd Grannen med räkningar. Så kom Kinabrors son med sin hela familj med dom tre gulliga barnen. Dom har åkt ända från Skåne. Vilket flöj det var den här dagen, massor som skulle fixas och nu är man van vid en långsam pensionärstakt.


Så blev det långfredag och som vanligt är det pimpeltävling på Lillsjön och den tävlingen är lite speciell.

Man kan vinna på största fisken och minsta fisken och även om man inte får någon fisk kan man vinna på anmälningsavgiften.

Dessutom finns det kolbullar och korv att köpa och solen gassade och sjön var hård och fin och isen tjock. Vad mer kan man önska sig.


Jag hittade en gammal pimpel i trappskrubben. Inte ett napp fick jag men Kinabrors barnbarn gjorde sitt bästa.

 

Spännande att pimpla när man inte gjort det så ofta förut.

 

Solglasögon måste man ha för solen är så stark.

 

Den allra minsta sötnosen såg ut att sitta så skönt i sin lilla plastpulka.


Jag för min del lessnade fort och gick iland och åt kolbulle och gick runt och pratade med alla gamla bekanta och skolkamrater som jag inte träffat på länge. Det är nu folk kommer hem och njuter av den härliga vårvintern och en sådan här dag är det riktigt härlig.

 

Prisutdelning och nog är man stolt när man sitter där med sitt pris.

 

Så åkte vi hem och jag började förbereda maten lite smått och sedan dök Broder B upp med sin familj. Han har fått ett litet barnbarn, en liten söt flicka så jag blev så nyfiken så jag vandrade bort och tittade på underverket och hon hade de största blå ögon jag sett. Oj så söt.

 

Det är något särskilt med dom nyfödda barnen och ens gamla hjärta smälter som smör när man tittar på dom. Man har ju glömt allt stök med nersketna blöjor och vaknätter. Man minns bara lukten av baby och något särskilt som är svårt att förklara. 


Naturligtvis träffade jag Liam också och hans lilla hamster som han hade med sig. Frampå kvällen kom TuppOla med en påse potatis till mig och så var hela syskonskaran samlad och nu idag ska vi alla ha middag tillsammans och vi är över 20 personer så jag har minsann inte tid att sitta här och skriva.Massor med mat ska fixas och så ska det göras skattkartor och gömmas påskpresenter och  försöka duka i mitt lilla hus så nu är det bara att dra igång med sysslorna och det är kära sysslor minsann och roliga. Jag älskar att laga mat och leka med barnen och ha fullt med folk i mitt hus så väggarna nästan bågnar.


Dagens ord: Ägga inte upp er för mycket för då vet man inte vad som händer.  Glad Påsk

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

26 mars 2016 10:53

Ha en riktigt underbar påsk med alla dina goda vänner och släktingar!
Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Märtha

26 mars 2016 11:47

Smart gjord påskhäxa! Gillar!

 
Åke

Åke

27 mars 2016 11:14

Härliga bilder :) Vad kul för barnen, minnen för livet :) Fortsatt Glad Påsk påre ;)

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

27 mars 2016 17:18

Underbara bilder på härlig gemenskap!
Middag för 20 personer - jisses - du är duktig som orkar fixa och dona!
Ha en fin fortsättning på helgen!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Annika

Annika

27 mars 2016 19:59

Ser att du har en helt underbar Påsk med allt vad det innebär. Fortsätt nu med det, för än är den inte slut.
Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Anneli

Anneli

27 mars 2016 21:12

Vilka fina barn o jag älskar bebisar. Jag brukar säga till min son o svärdotter att det är dags för en till men dom säger att dom är nöjda, hmm det är ju inte jag =) Men jag är så glad i mina två skatter.
Hoppas påsken har varit bra. Ha en mysig kväll, kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

27 mars 2016 21:28

Apropå "Dagens ord" så erinrar jag mig en gammal historia som kanske var ekivok på sin tid men idag släpper nog de flesta censorer igenom den...
"En ny tupp hade anlänt till hönsgården och hönan Agda kacklade belåtet till en annan höna att... "Den nye tuppen eggar mig så jag får pippi!" Och Agda svarade...
"Jaså... Tja, med mig är det faktiskt precis tvärt om!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

maarita

27 mars 2016 23:21

Härligt med så mycket folk omkring sej. Kan tänka mej att ni har det livat. Och en god fortsättning på påsken...det som det är kvar av den.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Av Anita - Söndag 22 mars 08:56

Jag har blivit en riktigt frusenlort på gammeldagarna. Broder B och Frun A kommer nästan varje dag förbi och säger att det är härligt väder och så går jag ut och tycker att det blåser jävligt kallt. Jag blir nerfrusen och det tar timmar att tina...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se