Direktlänk till inlägg 26 mars 2016

HÄRLIGA UNGAR OCH RARA BARN

Av Anita - 26 mars 2016 08:31

 

Så blev det skärtorsdag. Påskkärringarna dag att åka till Blåkulla. Innan den resan var dags for Kinabror och jag iväg och handlade mat. Kasse på kasse staplades in i bilen. Vi blir minst 20 personer hos mig på påskafton och då behövs massor med mat.


Efter det iväg och hjälpa fd Grannen med räkningar. Så kom Kinabrors son med sin hela familj med dom tre gulliga barnen. Dom har åkt ända från Skåne. Vilket flöj det var den här dagen, massor som skulle fixas och nu är man van vid en långsam pensionärstakt.


Så blev det långfredag och som vanligt är det pimpeltävling på Lillsjön och den tävlingen är lite speciell.

Man kan vinna på största fisken och minsta fisken och även om man inte får någon fisk kan man vinna på anmälningsavgiften.

Dessutom finns det kolbullar och korv att köpa och solen gassade och sjön var hård och fin och isen tjock. Vad mer kan man önska sig.


Jag hittade en gammal pimpel i trappskrubben. Inte ett napp fick jag men Kinabrors barnbarn gjorde sitt bästa.

 

Spännande att pimpla när man inte gjort det så ofta förut.

 

Solglasögon måste man ha för solen är så stark.

 

Den allra minsta sötnosen såg ut att sitta så skönt i sin lilla plastpulka.


Jag för min del lessnade fort och gick iland och åt kolbulle och gick runt och pratade med alla gamla bekanta och skolkamrater som jag inte träffat på länge. Det är nu folk kommer hem och njuter av den härliga vårvintern och en sådan här dag är det riktigt härlig.

 

Prisutdelning och nog är man stolt när man sitter där med sitt pris.

 

Så åkte vi hem och jag började förbereda maten lite smått och sedan dök Broder B upp med sin familj. Han har fått ett litet barnbarn, en liten söt flicka så jag blev så nyfiken så jag vandrade bort och tittade på underverket och hon hade de största blå ögon jag sett. Oj så söt.

 

Det är något särskilt med dom nyfödda barnen och ens gamla hjärta smälter som smör när man tittar på dom. Man har ju glömt allt stök med nersketna blöjor och vaknätter. Man minns bara lukten av baby och något särskilt som är svårt att förklara. 


Naturligtvis träffade jag Liam också och hans lilla hamster som han hade med sig. Frampå kvällen kom TuppOla med en påse potatis till mig och så var hela syskonskaran samlad och nu idag ska vi alla ha middag tillsammans och vi är över 20 personer så jag har minsann inte tid att sitta här och skriva.Massor med mat ska fixas och så ska det göras skattkartor och gömmas påskpresenter och  försöka duka i mitt lilla hus så nu är det bara att dra igång med sysslorna och det är kära sysslor minsann och roliga. Jag älskar att laga mat och leka med barnen och ha fullt med folk i mitt hus så väggarna nästan bågnar.


Dagens ord: Ägga inte upp er för mycket för då vet man inte vad som händer.  Glad Påsk

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

26 mars 2016 10:53

Ha en riktigt underbar påsk med alla dina goda vänner och släktingar!
Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Märtha

26 mars 2016 11:47

Smart gjord påskhäxa! Gillar!

 
Åke

Åke

27 mars 2016 11:14

Härliga bilder :) Vad kul för barnen, minnen för livet :) Fortsatt Glad Påsk påre ;)

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

27 mars 2016 17:18

Underbara bilder på härlig gemenskap!
Middag för 20 personer - jisses - du är duktig som orkar fixa och dona!
Ha en fin fortsättning på helgen!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Annika

Annika

27 mars 2016 19:59

Ser att du har en helt underbar Påsk med allt vad det innebär. Fortsätt nu med det, för än är den inte slut.
Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Anneli

Anneli

27 mars 2016 21:12

Vilka fina barn o jag älskar bebisar. Jag brukar säga till min son o svärdotter att det är dags för en till men dom säger att dom är nöjda, hmm det är ju inte jag =) Men jag är så glad i mina två skatter.
Hoppas påsken har varit bra. Ha en mysig kväll, kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

27 mars 2016 21:28

Apropå "Dagens ord" så erinrar jag mig en gammal historia som kanske var ekivok på sin tid men idag släpper nog de flesta censorer igenom den...
"En ny tupp hade anlänt till hönsgården och hönan Agda kacklade belåtet till en annan höna att... "Den nye tuppen eggar mig så jag får pippi!" Och Agda svarade...
"Jaså... Tja, med mig är det faktiskt precis tvärt om!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

maarita

27 mars 2016 23:21

Härligt med så mycket folk omkring sej. Kan tänka mej att ni har det livat. Och en god fortsättning på påsken...det som det är kvar av den.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 maj 08:41

  Så varmt och skönt det varit. Därför var det korta byxor topp och sandaler so jag hade på mig i torsdags och vilket rent misstag det var.   Jag följde med PappersBeda till Östersund och det var bara 5 grader varmt och regnade. Fy sjutton så ...

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se