Direktlänk till inlägg 30 mars 2016

BARA PÅ NÅGRA DAGAR

Av Anita - 30 mars 2016 09:15

 

Jag hade glömt hur fort det går när det börjar tina. Mina snöhäxor bara smalt undan och det forsar och rinner i alla bäckar och diken och runt träden är det ringar av barmark. Till och med på en del granar börjar det rinna kåda och det är snart dags att göra kådsalva.

 

Det är mulet och har varit så i några dagar nu. 

Idag åkte Kinabrors son med familj tillbaka mot Skåne och helgerna börjar ta slut.


Igår åkte jag iväg för att jobba lite och sedan var jag till PappersBeda och fick håret klippt och hjälp med lite annat. Hon är som potatisen. Kan användas till det mesta och det är bra att ha en sådan vän att vända sig till. Hon har alltid svar på det mesta.


När jag kom hem åkte jag iväg bort till Kinabror och där var man i full fart med att grilla korv. DansBritt hade också¨kommit och vi blev kvar där några timmar.

 

Det börjar tina lite ute på sjön också nu och bli lite blött på sina ställen men isen är fortfarande tjock.


Frampå kvällen åkte vi iväg ner till Hammarstrand för att äta pizza men först var vi en sväng till TuppOla. Det var ett stort gäng som stövlade in på pizzerian. Alla syskon och en del syskonbarn och barnbarn. 


Sedan tänkte jag sätta mig i soffan och slöa för jag ångrade att jag åt pizza och blev proppmätt men det började bli soligt ute och var en så fin kväll så jag vandrade bort till Kinabror igen och där var alla samlade. På väggen till lilla ladan hängde gäddor till tork. Hundarna älskar torkade gäddor.

 

Förr var väggarna alltid fulla med sådana uppspända fiskar men nu ser man det inte så ofta.

Nåja nog om det. Det är ljust länge och jag gick hem vid niotiden och då var det fortfarande inte riktigt mörkt.


Idag är det mulet och lite grått och jag har legat länge. Inga speciella planer för dagen men jag ska väl göra lite vanliga saker. Tvätta kläder och sånt.

Jag ska ju snart åka till Bollnäs och hälsa på några vänner. Blir där några dagar och det ska bli roligt att komma iväg någonstans och se något nytt efter den här långa vintern då jag inte varit någonstans.


men....det blir inte förrän till helgen. Imorgon blir det läkarbesök. Hoppas jag är skapligt frisk men det vet man ju aldrig förrän efteråt. Jag har i alla fall inte drabbats av någon pest det här året, inga skadade handleder eller knän eller andra skador så jag hoppas att jag är rätt ok.


Dagens ord: Att äntligen få gå på mossa och gräs och inte snö och is blir en ren fröjd.

 
ANNONS
 
Ann

Ann

30 mars 2016 10:08

Hej Anita! Va kul att fara iväg några dagar! Tänk vad våren ska ha kommit när du är tillbaka! Här är det sängläge, kurig och hosta som hel...te...men det gäller att kurera och vila så ska det vä ge med sej!
Ha så trevligt på din resa! Kram Ann

http://www.dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

30 mars 2016 10:58

Efter den härliga påskhelgen är det klart att du är frisk. Hoppas att farbror doktorn tycker så också!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Märtha

30 mars 2016 14:24

Här "rinner" också snön bort med fart, även om det inte är klar sol idag så är smältningen på g. Åkte förbi en präktig fors idag, och måste bara ta några bilder. Mera om det senare, har jag planerat...

 
Ingen bild

Bamse31

31 mars 2016 02:09

Väldigt vad du snurrar runt på bygden, men det blir väl så när man bor i glesbygd. Jag har inte rest många mil under hela påskhelgen. Var till sonen på Påskdan, fyra km, å till dottern i Gustavsberg på Annandan, tre å en halv mil.
Annars har jag varit hemma, ute å gått å solat när tillfälle bjudits.
Hörde vårens första måsskrik idag så nu är dom här. Min koltrasthona är försvunnen- är nog fullt sysselsatt med att bygga bo. Är det bara hundar som får äta gädda hos er?
Jag tycker om lagom stora ugnsstekta gäddor med pepparrotssås. Min fru gjorde en jättegod paté på gäddkött. Receptet finns inte kvar å ja har ingen gädda så i morgon blir det raggmunk med rimmat stekt fläsk å lingonsylt. Kom ner hit så får du smaka😄 Kramen.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

31 mars 2016 08:05

Nej Bamse Kinabror brukar röka gädda och vi brukar göra gäddbiffar och lite annat också men man får ofta så många gäddor samtidigt så det räcker både till hunden och oss.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Karin

Karin

31 mars 2016 10:55

Gläds med dig att snön töar bort! Och att gå på mjuk mossa, är en lisa för själen!
Kådsalva låter bra, vad används den till?
Önskar dig en riktig fin resa till Bollnäs, där har vi bott på vandrarhemmet, och då ägdes det av en dam från Skåne. När vi kom hade hon hissat den skånska flaggan för oss. Kul!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Lena

Lena

31 mars 2016 20:13

Visst är det härligt! Snart kan man samla björksav också. Mår så bra av det.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Flurig

31 mars 2016 22:25

Härligt att läsa ( och se ) hur våren framskridet även i Jamtaland!

Det du skriver väcker -som så ofta- barndomsminnen från öfsjösomrarna... Vi brukade också samla kåda att tugga på. Ibland, oftast kanske, hittade vi bara detvi kallade " gårrka", och som bara smulades sönder i munnen

 
Bengt

Bengt

1 april 2016 00:39

Varit borta ett tag. Men det är gott att få se dina vackra bilder igen.
Kram!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Dunsaluns

Dunsaluns

1 april 2016 10:16

åh, kan inte di lära mig hur man gör kådsalva ;) jag har hört att den ska vara så bra, men jag vet ingen som kan göra den längre... Och jag tänkte på björksaven igår. När ska man börja samla sånt? Det kändes nästan lite tidigt än. Men så har det ju varit väldigt varmt i mars också. Kul i allafall att se alla vårtecken. Brukar du sätta frön inne på våren att förgro? Ha det bra :)

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Av Anita - Lördag 5 jan 09:28

Jag tittar ut genom fönstret och får se sju snöskotrar åka över sjön. Eftersom det regnade igår skulle jag tro att det var väldigt subbigt och blött på sjön. Nu verkar det vara uppehåll och nollgradigt. Blankis och jättehalt.   Det har minsann va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se