Alla inlägg under mars 2016

Av Anita - 9 mars 2016 09:15

Antingen folktomt eller också fullt med folk.

För att ta det från början.

Snöat mest varje dag.

 

Träden tunga av blötsnö.

Förkyld snorig och inte orkat så mycket.

Kinabror och Jack har kommit hem i söndagskväll.

 

Tror att det kanske kommer att gå lite bättre mellan hunden och katten. Jack skakar i alla fall inte full av skräck längre och Morris är lite mindre på efter att han blivit jagad av Grisnäsan Bob.


TuppOla, Storfiskarn, Mustachen, Datafia och mannen, och förstås Kinabror har varit här.


Lagom till kvinnodagen gick polisen i Östersund ut med varning för kvinnor att gå ensamma ute på kvällarna. Det har varit 3-4 överfall på kvinnor sista veckan. Nog är det väl själva faaaan. I en liten stad som Östersund. Vad är det för galningar som är ute och snurrar på kvällarna. Glad att jag bor på landet där de största farorna består i att bli påkörd av någon timmerbil.


Nåja bortsett från det så tittar jag på facebook och ser AMV och Gubben njuta av Mallorcas fröjder. För många många år sedan var AMV och jag dit och där träffade jag en engelsk trumslagare som jag brevväxlade med i flera år. Annars minns jag att det var rätt kallt och regnigt men god mat. Jag som bara får drömma om utlandsresor och hoppas att jag får något vykort att sitta och sukta över. Ja så är det. Nu när man har tid att resa har man inte råd. Men skit samma. Det är som det är.


Igår vaknade jag till att det hade vräkt ner hela natten, snöat alltså. Allt var vitt. Så kom Gamle A och erbjöd sig att skotta men i samma ögonblick kom Kinabror med fyrhjulingen och började skotta. Vi åt våfflor till lunch och längre fram på eftermiddagen dök Storfiskarn upp med sin traktor och började skotta han också. Dit det bär så bär det.


Helt plötsligt hade jag tre skottare och gulliga gubbar som kom för att hjälpa. Jag behövde inte ens gå ut och sopa bron. Nå jag gick bort till Kinabrors stuga en sväng för trots förkylningen måste jag gå ut och röra på mig, men visst blev jag slut och svettig och däckade på soffan så småningom.


Hela dagen höll jag på att försöka skriva mail och kallelse till vägförenigens årsmöte utan att komma in på mailen. Det är väl typiskt. Jag vet inte vad som är fel och jag vill inte sitta och skicka brev till alla. Det känns alldeles för jobbigt.


Nu är en ny dag och jag får väl försöka låna Kinabrors mail. Nej nu ska jag ta och koka lite kaffe till att börja med. Ser inga rådjur idag. Dom känner kanske lukten av hunden så dom håller sig undan.


Dagens ord: Allt eller intet. 

ANNONS
Av Anita - 6 mars 2016 12:47

När jag gick bort till Kinabrors stuga för att öka på värmen och mata fåglar mötte jag en fet och feg ekorre på hans farstukvist och han blev livrädd och kutade uppför väggen under vilt tjatter.


Det har snöat igen och det är rådjurspår överallt. Varje dag kommer dom till fågelbordet, det vill säga, råbocken står i skogsbrynet och håller vakt medan lilla fina honan kommer fram och äter fågelfrö som fallit till marken från fågelbordet. Jag har lagt ut lite äpplen också. Alla ska ha det så bra som det går när det är vinter och snö och kallt.

 


Den här veckan började bra och jag började känna mig lite mer i form efter magsjukan. Har varit ute varje dag så mycket som det gått. Tyvärr blev vattengympan inställd pga trasig bassäng.

Så plötsligt slog förkylningen till så jag har känt mig mör och dålig igen.


Mustachen, Gamle A och Storfiskarna och TuppOla har varit hit och hälsat på.

Igår var jag ju tvungen att ge mig ut och skotta eftersom det snöat igen. Rutten och slak som ett gammalt potatiskal l har jag känt mig. När jag kratat mig bort till Kinabrors stuga gick jag strandstigen hem. Där var det bara ett tunt lager snö. Det blir fort tinat efter stenstränder och rådjuren hade trampat omkring och ätit av fjolårsgräset som började sticka upp.


Bakom strandstugan stod dom båda två och i ett ögonblick stod vi och glodde på varandra och sedan vrålade bocken och dom satt iväg med en väldig fart. Precis som jag skulle vara farlig för någon. Nåja, jag lyckades skrämma både en ekorre och några rådjur och det var väl en ovanlig känsla för ingen brukar vara rädd för mig minsann.


Jag går hem och vilar med katten under filten och en gammal Åsanissefilm som jag sett massor av gånger. Orkade inte mer utan snyter och snyter och hostar och fräser. Ni vet hur det är.


Så idag är det vasaloppet. Det är det enda jag ser på vad gäller idrott. Brukar alltid ha sällskap av Snälle Sven men iår hade han förhinder så jag fick ligga där själv och glo. TuppOla kom en sväng på slutet visserligen.


Ikväll kommer Kinabror hem och det känns skönt Jag har en del saker som jag behöver hans hjälp med faktiskt.

Vad finns det mer att säga. Ska vi klämma till med något positivt kanske. Jo, blommorna i fönstren börjar växa och grönska och bli finare och finare för varje dag.


Frökatalogerna frestar med härliga blomfröer. Tänk så annorlunda man ser på saker. Förr var det sommarkatalogerna med kläder som frestade och dom vill man inte ens titta i nu för tiden. Blomfröer är billigare också och nu finns så mycket dystra kläder. Vad tog dom starka och klara färgerna vägen. Det blir att pryda trädgården istället för att pryda sig själv. Int behöv jag några extra kläder när jag går här i skogen och stökar på. Ingen ser mig ju ändå utom katten och han bryr sig säkert inte ett dugg. Garderoberna är fyllda med gamla paltor som duger gott.


Dagens ord: Bättre skrämma någon än att bli skrämd. 

ANNONS
Av Anita - 1 mars 2016 18:49

En gång när Sonen gick i skolan och kom hem från slöjden med ett skrin han gjort funderade jag över hur man kan göra något så snett och vint och skevt som det skrinet.


Nu. mina vänner, förstår jag vem han brås på.

Jag har länge sett att fågelholkarna börjar ruttna och bestämde mig för att göra nya. Inte kan väl det vara så svårt? Det måste väl vara det enklaste man kan tillverka eller.....


Jag kunde ju ta mått på en gammal holk så med glatt mod började jag det jag inte visste skulle ta nästan hela dagen.

1. Hämta holken

2 Gå i djupsnön och hämta lämpliga brädor bakom uthuset.

3 Hämta såg och penna och rita och såga upp bitarna. Tyckte att det gick bra och att bitarna blev som jag tänkt.

4. Nu började det krångla. Urladdat batteri i skruvdragarn.  Hittade inga lämpliga skruvar.

5. Kanske bättre med spik i alla fall. Var är lämplig spik. Letade i min låda för spik och skuv.Letade i lådan i köket. Gick ner till uthuset och letade där. Letade på övervåningen och hittade några ynka spikar.

6. Spikade ihop och inte var bitarna så jämna och bra som jag tyckte. Snett och vint blev det.

7 Hålet lät jag bli att göra för att vänta till Kinabror kom hem för han har en bra grej att göra hål med.

8 taket blev för långt. Sågade av.

9 Så då botten som man skulle kunna öppna. Jag hade några gångjärn som skulle passa men det skulle vara stora skallar på spiken för att det skulle funka.

10 Letade spik med stora skallar och märlor. Efter mycket letande så hittade jag några och lyckades spika fast.

11 Slog mig på tummen med hammaren.


Ser med förskräckelse på underverket.  Dragit lär det bli hos fåglarna. Oj, oj, oj skäms.

Skäms och inte blev det bättre av att både Mustachen och Gamle A hälsade på.

Snälla som dom var så sa dom att det inte var så lätt första gången och att jag skulle haft en vinkelhake. ....men jag såg nog allt att det ryckt i mungiporna på dom och att dom var fulla i skratt.


Nåja jag är ju inte den som ger upp i första taget. Det finns ju gott om björknäver i vedboden. Att klä holken med näver skulle i alla fall göra den tät. Så då gjorde jag det. Så där ja En förklädd fågelholk. Var goda. Jag bjuder på skrattet.

 

Det ska jag tala om att det blir inga fler holkar gjorda av mig och nu förstår jag varför dom kostar att köpa. Det går ju inte så fort som man tror. Det tog mest hela dagen och gick åt många svordomar och koppar kaffe för att lugna nerverna.

Eller försök gör en själva får ni se hur lätt det är.


Efter det där försöket undrar jag hur jag ska kunna reparera bryggan till sommaren. Vete gudarna hur det ska gå när jag inte ens lyckas få till en fågelholk.

Undrar vilka underliga fåglar som kommer att bo där eller blir det tomt tro. Kanske någon galen fladdermus bosätter sig där istället

Ack ve och fasa. Ett av mina misslyckanden minsann.


 

Tror jag går över till blomsterodling som går bättre. Mina pelargoner blommar som sjutton och rosorna börjar skjuta knoppar i alla fall. Fuxian och gyckelblomster och rosmarin och lavendel har kommit ut ur källaren och börjar genast grönska. Det går bättre med det som lever än trä.


Dagens ord: Ibland kan det vara bra att dölja det som gått fel.Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se