Direktlänk till inlägg 11 april 2016

JÄRVSÖ

Av Anita - 11 april 2016 08:02

 

Som ni vet så måste man alltid ha en plan B i det här landet. Vi tänkte åka till Järvzoo och gå runt och titta på djuren men oj så det regnade den här dagen.


Plan B blev lika bra. Vi for till Lillbabs cafe och museeum. Det var över förväntan. Trevligt och gott fika minsann. Hela tiden spelades Lillbabs musik medan vi satt där och fikade

 

Tänk att hon hade beatles på kort och massor av andra foton. Vilket liv hon har haft. Fantastiskt att titta på.

 

Så var vi in i det andra huset och tittade på alla kläder hon haft genom åren. Det är verkligen en livshistoria som heter duga så det var trevligt.


Så for vi i alla fall till Järvzoo och gick omkring inomhus. Lekkamraten köpte oss varsin tröja, min turkos förstås.

 

I brist på levande björnar tittade vi på uppstoppade. Jag tycker om björnar och hoppas få se någon levande i sommar. Dom rör sig ju närma huset hemma.


Ett litet loppisbesök blev det för att jag ska kolla ideér och priser inför sommaren loppis.

Hungriga blev vi. Karin kände till ett gammalt fint värdshus där hon varit när hon jobbade och vi for dit. Det hette Järvsöbaden och var verkligen något extra.


Huset var så fint. Maten var god och det var linnedukar på borden och vilka rum. Dessutom fanns en speciell energi där. Allt som varit satt liksom i väggarna.

 

Vi fick sitta i salongen och dricka kaffe efter maten och det var ett rum som inte gick av för hackor.

 

Det var länge sedan jag var på ett sådant ställe faktiskt och dit skulle jag gärna åka till igen.


Så åkte vi tillbaka till Bollnäs och så var det nästan slut på min resa men onsdagen var ju kvar och då for vi till Hudiksvall och det regnade mer än någonsin. Lekkamraten skulle hämta en grej på sjukhuset och utanför där stod den mest mystiska staty jag sett. Haren på ryggen kunde jag se att det var men var det en häst eller vad sjutton.

 

Vi åkte högt upp på ett berg och åt och även där var det jättegod mat.

 

Så åkte vi tillbaka i ösregnet och snart var det dags för mig att sätta mig på tåget och åka hemöver. Till sommaren lovade dom att komma och hälsa på så att det inte ska gå år mellan att vi ses.


Låg över i Bräcke hos AMV och torsdagen var vi på blomsterhandel och åt lunch på byn och sedan tog jag bilen och körde hem.

Hemma var Kinabror på plats och det var massor med post och tidningar på bordet. Oj så rörigt det kändes efter att ha varit hos ordentliga människor. Så kom Mustachen och vi blev sittande ett tag och så var det bara att packa upp och fortsätta livet i Fisksjön. Katten Morris är inte som mina andra katter. Dom var sura när jag kom hem men den här lilla rackarn Han bara studsade runt och spann och låg hos mig hela natten och var hur glad som helst.


Sedan har det hänt en del sedan jag kom hem men det tar vi en annan dag. Snön är kvar och isen men solen skiner.


Dagens ord: Borta bra men hemma bäst fast jag hade nog kunnat stanna borta ett tag till.:


 
 
Ingen bild

Ann

11 april 2016 08:43

Hej Anita! Förstår att Du gillade Järvsö, det gör jag också! Vi firade Midsommar där ifjol! Så ombonat och härligt ställe! Om Du får möjlighet så försök att kom till Järvzoo vid nåt tillfälle! Den finaste Djurparken tycker jag! (Vi hann ju inte riktigt "surra" med varann igårkväll! Vi får försöka träffas nåt!) Kram och ha en fin vecka! Ann

 
Ingrid

Ingrid

11 april 2016 15:25

Vi passerade Järvsö när vi var till Höga Kusten förra sommaren. Det hade varit roligt att kunna stanna till där på Lill-Babs kafé, men fick jag i alla fall se hur det ser ut där. Järvsöbaden ser ju också väldigt fint ut. Jag tror jag får ta och tipsa den där researrangören!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

12 april 2016 02:20

Det var trevligt att dom körde runt md dig å visade omgivningen. Jag har besökt de platser du beskriver efter som jag har släkt på min fars sida j landskapet. I Järvsö har jag varit flera gånger men aldrig lyckatsnstötamihop med Llipllbabs. Men i Sthlm har vi träffats och i NY. Vi har sjungit tillsammans på konsert på 70-talet och stod på samma scen även i NYh, fast inte samtidigt då. Har besökt Hudik, men kommer inte ihåg den där statyn.
Morris blev glad över att du kom hem, det varbroligt att höra. Min koltrasthona ligger på ägg nu å hannen sjunger för fullt å domnar slutat äta hos mig, men jag matar flera talgoxar istället. Å nu kommer våren till dig- hörde hur vattnet porlade i din bild.
Kramen

 
Ingen bild

Bamse31

12 april 2016 02:33

Nu har min iPad rört till det igen. På rad fem ska stå/:
Lyckats stöta ihop med Lill-Babs.

 
Skatan

Skatan

12 april 2016 06:17

Vilken härlig utflykt med härliga vänner! ❤️
Jag har varken varit i Bollnäs eller i Järvsö och dit skulle hag också vilja komma mån gång. Det finns sannerligen hur många platser dom helst att besöka .Man behöver verkligen inte åka till andra sidan jordklotet för att få upplevelser. 🎈🎈🎈
Men där finns ju solen förstås och VÄRMEN 😉
Kram!

http://skatanstankar.com

 
Karin

Karin

15 april 2016 19:34

Järvsö är speciellt! Kyrkan är speciell. Hela Hälsingland är underbart.
Jag vill åka dit igen!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Carin

25 maj 2016 19:51

Bilden på dig ensam i soffan visar att du hör hemma där!

 
Ingen bild

Carin

26 maj 2016 17:28

Härligt att du kommit igång med loppisladan, jobba på hoppas kunna se den i slutet av sommaren.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards