Direktlänk till inlägg 14 april 2016

VAD DEN STARKA VÅRSOLEN AVSLÖJAR

Av Anita - 14 april 2016 09:23

Vårljuset är härligt men samtidigt gruvligt avslöjande. Det är nu jag ser att jag blivit gamlare och gamlare. Stelare och stelare i kroppen. sladdrigare i hullet och rynkigare och åderbråcken har blivit fler och fler. Strängt taget är det bara mina fötter och mitt hår som jag kan känna mig nöjd med. Resten är en ruin och inte mycket att glädjas åt.


Inte bara jag blir obarmhärtigt avslöjad. Solen lyser in och allt damm överallt ligger som en hinna och fönstren ska vi inte tala om.


Ingen ger mig rosor längre men jag har en egen i alla fall som vilat i jordkällaren och nu blommar och doftar i mitt fönster.

 

Några vårdoftande tussilago i ett snapsglas på kommoden lyser solgult och glatt och är det första jag ser när jag vaknar om morgonen.

 

Ingen tjusig italienare sjunger för mig numera men om jag lyssnar noga sjunger småfåglarna för varandra utanför och letar efter någon att leva med under sommaren.


Ingen dansar med mig längre men Lekkamraten har spelat in massor med dansmusik till mig så jag kan dansa med katten eller sopkvasten. Inte lika roligt men vad ska man göra.


När man kommit på döhalvan får man nöja sig med det lilla och vara glad för det.

Glad för att tranorna kommit.

Glad för att videkissarna har slagit ut.

 

Härom dagen tog jag ut lite av trädgårdsmöblerna och det fick man ångra igår när det kom snö igen men som tur var blev det inte så mycket.


Jag upptäcker vårvärlden och går i skogen med hunden Jack lite från och till.

Jag fikade med Gamle A som kom med fikabröd och förstås med Kinabror som håller på att städa i huset han köpt.

Isen är fortfarande tjock på sjön och samlingen med torkad gädda blir fler och fler på Kinabrors uthusvägg.

 

På skoterspåret står en gammal murken stubbe och där växer det tickor och jag tycker att dom faktiskt är ganska vackra. Tänker att jag är som en gammal murken stubbe numera men att om sommaren blir fin kan det bli något vackert på mig också. Kanske kanske kan jag måla till mig och bli solbränd och mjuk i kroppen och än en sommar få dansa. Nu är det så man får tänka. Bara glädjas åt det lilla som finns. Så då gör vi det, gamla kärringar.

Och ni ungdomar:

Jobba inte för mycket.

Skratta mycket.

Njut av er ungdomliga kropp och älska och dansa och njut så länge ni kan.

Det finns viktigare saker i livet än att slita häcken av sig för pengar. Om det är möjligt. Gå ut i vårens tid och tänk att ni är en del av det och precis som våren en god bit mot sommaren.


Gick hem på smetiga byvägen och det började mörkna. Månen såg ut som ett kommatecken. Då är den ny och på väg att bli större precis som ni som är unga. Jag är nog lite mer i nedan men skit i det. Nu ska jag ut och elda ris tror jag.


Dagens ord: Livet är som månen, först är den ny och blir fullmåne och lysande. Sedan går den neråt och blir till en smal smal skärva. Tror jag befinner mig på nergående tyvärr. Så nu gäller det att njuta så länge det går.

 
 
Ingen bild

Margareta wårenius

14 april 2016 14:36

" dödhalvan" var ett nytt ord för mig kul

 
Ingrid

Ingrid

14 april 2016 15:50

Det är kloka råd du kommer med Anita! Fast det gäller inte bara ungdomarna tycker jag. Även vi som är på döhalvan ska ta vara på tillfällena till glädja och njutning och det tror jag att du gör, fastän du kanske inte medger det.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Göran

Göran

14 april 2016 18:23

Jo, det är inte utan att man fattar varför VH (Vår Herre) i takt med att rynkor och skrynklor blir fler och tyngdlagen tar ut sin rätt, samtidigt ger oss sämre syn och hörsel.
På det viset ser vi ju inte eländet lika tydligt och hör inte de spydiga kommentarerna bakom ryggen om hur gamla/fula/tjocka vi är.
Det finns en mening med allt...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

15 april 2016 08:21

Har du blivit vårsentimental, Anita.nSkit i det för vintern komme tillbaka idag med snö
Annars ska du veta att du duger så bra som du är. När man är på"döhalvan" har man nga förväntningar på sig längre så om man gör nåt bra, som du gör, så blir detnuppsendeväckande.
Här är fint idag, så jag ska börja rusta min balkong för sommarsäsongen, men det är för tidigt att plantera något i blomlådorna än. Ute på tomten har jag blommor såsom vintergäck scilla vårlökar å massor med vitsippor.
Kramen

 
Karin

Karin

15 april 2016 19:54

Vårsolen den härliga, avslöjar mycket som du skriver.
Vi pratade idag med goda vänner, och var överens om att nu gäller verkligen orden: det är insidan som räknas!!!

Nu har vi röjt, sparat, slängt, sålt, skänkt bort grejor från min svärmors lägenhet. En veckas slit är över!!! SKÖNT!
Farmor är nu på ett äldreboende, och trivs förträffligt. Boendet är i vårt samhälle, så det är gångavstånd dit.

Kram och ha en fin helg!
Karin

http://pixelmojan.se

 
TantGlad

TantGlad

17 april 2016 21:24

Ja "döhalva" brukar vi säga hos mig åxo .Men vettu....det är ett sånt förskräckligt ord....så jag tror vi byter ut det mot....."godagar" i stället. Kom på det nu. Go.....dagar. Godagar....Jodå....det smakar bra i munnen, och så låter det så mycket mer upplyftande åxo. Man ska ju "leva" livet från början till slut.

Haha...nog F-n syns skiten allt. Våren är bra avslöjande den.
Det var bättre då man man vaknade och det var mörkt.....man kom hem då det var mörkt. Då slapp man eländet. Eller....man kanske lurade sig själv lite.

Nope. Nu ropade visst kudden på mig. Visst har jag en toppenkudde som säger till då det är läggdags.

Natti natti och kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Åke

Åke

19 april 2016 05:19

Vilka bilder!!! Våren är här!!! Tussilago som är så vackert :)

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards