Direktlänk till inlägg 18 april 2016

BÄCKRENSARDAGEN

Av Anita - 18 april 2016 08:14

 

Inte för att jag gillar väldiga mängder med regn men härom dagen regnade det verkligen ordentligt och jag blev glad. Äntligen ska väl snön få på faaan och komma bort. Så här lite är det kvar nu tack och lov.

 

Gårdsplanen och byvägen är kletig och dan men så ska det väl vara på våren.

Gråmulen dag var det igår men det var överraskande ljummet ute och inte blåste det heller.

Såg att ringärlorna hade kommit (sädesärlor heter dom väl egentligen) och hunden Jack jagade dom hit och dit och dom retades med honom som dom fåglarna gör.


Kinabror har fullt upp med att städa sitt nya hus så han har skurat i flera dagar.


Nu när det regnat så börjar det ju komma mängder med vatten i diken och bäckar och nu är det läge att rensa diken och bäckar.

 

Jag tar pärhackan jag och Kinabror börjar rensa diken. Vi har god hjälp av hunden Jack. Han är en pärla på att rensa bäckar.

 

Han krafsar upp isflak och när jag drar upp pinnar och ris ur vattnet är han där och drar upp det på land mycket elegantare och finare än vad jag kan. Han verkar tycka att det är kul och det tycker ju jag också även om jag får ont i ryggen och känner mig som ett rufstroll där jag lufsar fram med pärgrävet i högsta hugg.

 

Vi satt på Kinabrors trapp och drack kaffe på eftermiddagen och solen började komma fram. Tranorna gick på åkern och skrek och det luktade jord och det porlar och sjunger i diken värre än någonsin. Fåglarna tävlar om vem som kvittrar mest intensivt.

Kinabror och Jack åkte tillbaka till sin stuga för det var Kinabrors tur att laga mat. Jag gick landsvägen dit bort. Plockade upp några nerrivna vägpinnar, tittade efter tibast och tussilago utan att hitta några men en nässelfjäril kom flygande uppe på Gubbflon. Ännu ett vårtecken.


Nu stundar minsann bättre tider. Det står inte på innan det torkat så jag kan börja kratta lite ute och snart ska jag börja göra iordning i loppisen fast jag gruvar mig. Det är så mycket jobb innan det blir klart. Idag är det mycket på gång. AMV och Gubben kommer och jag har en svag aning om att det kommer fler idag också.


Dagens ord: Nu kan jag snart börja kalla mitt Fisksjön för paradiset och inte för jäkla kallhål.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Barbro

18 april 2016 09:19

Å va glad jag blir när jag läser! Jag kan riktigt känna hur det luktar. Ingenstans luktar det som på Västerövsjö när våren kommer. Man blir helt pånyttfödd.
Nu kan du se fram emot en lång härlig vår och sommar. Vi ses!

 
Skatan

Skatan

18 april 2016 09:38

Det låter helt underbart med alla vårtecken. Är de tidigare än vanligt? Härligt är det hur som helst. 😍

http://skatanstankar.com

 
Soldansare

Soldansare

18 april 2016 17:56

Ja, nu kommer den, nu kommer den! Våren. Men det är lite kallt än, tycker jag. Något måste man ju gnälla på när man är närking. Men tussilagon blommar och tranor har jag sett, ingen sädesärla dock men enligt min far så är hon här. Det blir allt vår och sommar i år också.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

18 april 2016 18:10

Snön nästan borta, det måste vara underbart, Anita!
Nu kan du snart skrika ut ditt vårskri. Ta in ända nerifrån tårna så det hörs ner till Skåne!
Ha en fin vecka!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Korpunge

Korpunge

18 april 2016 18:43

Visst är det härligt att snön snart är borta! Hoppas vi får en fin vår och sommar den här gången :)
Ha en fin vecka
Kramis

http://korpunge.bloggo.nu

 
Åke

Åke

19 april 2016 05:16

Hipp hipp hurra!!! Du har ju vår :) Kanske ett litet bakslag inatt med snö... En arbetskamrat skickade nyss en bild via ansiktsboka hur hans bil ser ut, jag är rädd att många satt på summarsulor... Jag har inte vågat titta it ännu... Men jag verkar ha 3 grader + :)

http://www.nacka144.se

 
Anneli

Anneli

20 april 2016 18:35

Det är underbart nu när solen värmer. Jag satte mig ute på altanen o drack mitt kaffe innan, men nyss fick jag stänga till altandörren för det blev lite kyligt.
Ha en fin kväll, kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
kickilina2009@hotmail.com

kickilina2009@hotmail.com

20 april 2016 20:21

Härliga bilder, våren är nyckfull, men vi går mot en härlig tid på året
ha en bra fortsättning på veckan
kram kicki

http://lenakristina.bloggo.nu

 
Lena

Lena

20 april 2016 22:22

Vad härligt att ha en kompishund som också gillar allt roligt vårgöra.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Äppelblom

Äppelblom

22 april 2016 08:09

Godmorgon på dig!
Ser att snölagret minskat betydligt hos dig och det gläder mig för jag tror vi har samma åsikt om detta vita.
Här är snön borta, men det aviseras snö och regn de närmsta dagarna.
I helgen ska jag och yngsta dottern vara barnvakt till de minsta barnbarnen - 3 och snart 1 år, så idag ska jag ladda batterierna för att ha orken. Föräldrarna ska till huvudstaden och förlusta sig!
Ha det så bra!
Kram Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se