Direktlänk till inlägg 26 april 2016

VÄDRET ÄNDRAR SIG FORT SOM EN HÖNA SKITER

Av Anita - 26 april 2016 08:37

Jag anade inte hur fel jag hade när jag pratade om att våren äntligen kommit. Vi börjar med i förrgår.. Det var visserligen grått och kyligt. Visserligen uppehåll och vi tjurade till oss och satt på Kinabrors trapp och drack förmiddagskaffe även om vi fick ha vinterkläder på.


Mitt på dagen kom AMV:s gubbe och Krumeluren och dom och Kinabror drog iväg och tog upp plogpinnarna på vägen för nu skulle det ju inte bli mer snö eller.......


Jag och hunden Jack vi låg i var sin soffa och eldade i braskaminen och såg på tv.

Sedan gick jag en runda ner till badstranden.

 

Vid åmynningen var det faktiskt öppet vatten. Oj vad jag längtat till det. Nu var det landslöst och men vet inte vad som kan hända.

 

Börjar det blåsa västliga vindar kan bryggorna mosas sönder av isen så vi får hoppas att det blåser åt annat håll.


Så började det hagla lite smått och jag vandrade bort till Kinabrors sportstuga för att äta hans goda Janssons frestelse. När jag gick hemåt var det ett fasligt oväder.

 

Lite glad blir man i alla fall när snön är borta och det sticker fram lite lingonris och torrt gräs. men som sagt det var i förrgår det.


Igår ringde telefonen kvart över sju på morgonen. Det var Mustachen som undrade om jag var hemma. Klart jag är den tiden på morgonen.

Efter ett tag kom han i sin blå traktor och hade ett vedaggregat efter.

 

Vilken lycka. Så snällt. Jag som hatar att hålla på med veden. Så kom Kinabror och på ett litet kick hade dom fixat och kapat all ved.

   

La ni märke till att det är bart. Vilken lycka att slippa stå i evigheter och klyva ved. Vi åt potatisbullar och fläsk så började det snöa. Marken och fågelhuset var fullt med bofinkar som naturligtvis är hungriga när marken är full med snö och omöjligt att hitta något. Storfiskarn kom också en stund.


Det blev bara värre och värre med snön. Kinabrors hundkurs blev inställd.

Jag hade tänkt att åka och jobba men vågade inte ge mig iväg i snöovädret.


Frampå kvällen åkte Kinabror och jag iväg i min bil som hade sommardäcken kvar. TuppOla fyllde ju år så vi ville så klart fara och gratta honom. Som tur var så körde Kinabror så annars hade jag nog blivit hemma. Usch vilken väg.

 

Så vaknar man till en morgon när det är helvitt igen och alla planer på att räfsa och rensa och njuta av våren försvann fort som en höna skiter.

men......... jag ser tillbaka på år innan då allt har varit mycket värre.


Det är inte storm. Inga träd har blåst ner. Det är inte strömavbrott. Jag har inga skador som jag brukar ha bara lite värk i kroppen för styggvädret. Jag är inte utan mat och pengar. Jag har ingen pest som jag också har haft ibland.


Däremot har jag snälla vänner och tänk att slippa klyva ved. Tänk att ha en brorsa som bor på samma gård och som kan köra bil när det är dåligt väder. Tänk att ha kompisar som kommer och hälsar på nästan varje dag.

 

Tänk att ha en sådan här fin blomma på köksbordet att titta på när man inte vill gå ut. Att ha en snäll katt att gosa med och en hundkompis som hjälper till att bära in post och ved och dra ris. Inte lönt att klaga. Det har faktiskt varit värre förr om åren.


Dagens ord: Även den envisaste snö går bort till slut. Det hade kunnat vara värre.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

26 april 2016 14:05

Så härligt att fått veden klar. Det är ju jättesmidigt med de där maskinerna. Tänk förr när varenda vedklabbe skulle klyvas för hand. Då höll man på med veden långt in på våren och försommaren innan det var klart.
Ha det gott och hoppas snön försvinner lika kvickt som den kom.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

27 april 2016 19:13

Vad skönt att få hjälp med veden! Här ska det komma ett jättesnöväder i morgon siar man. Det tycker jag är onödigt, för att uttrycka sig milt. Nu vill vi ha vår!!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

27 april 2016 21:31

Härligt att du fick så bra hjälp med veden! Och... April är ju april! Som nästan alla år är det ju månaden där vi pendlar mellan vårkänslor och besvikelse över vinterns återkomst. Men Gumman Tö leder matchserien klart mot Kung Vinter. Snart stampar hon honom i bröstet och utropar sig till segrare! I år också!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
kickilina2009@hotmail.com

kickilina2009@hotmail.com

27 april 2016 22:06

O, vad jag längtar till sommaren och först våren, april är en lynnig månad, man vill torka fönster, man vill sola man vill fika ute, ja, det finns massor av härliga ting denna årstid. Härliga bilder du lagt upp.
kram från mig :)

http://lenakristina.bloggo.nu

 
Anneli

Anneli

27 april 2016 22:21

Vilka härliga bilder. Ja, detta vädret är tröttsamt nu. Det är så kallt här, det snöar, regnar o ibland tittar solen fram men det är bara några sekunder.
Tack för dina kommentarer hos mig. Det är så jobbigt nu när inte Teddy finns längre. Men han finns i mitt hjärta, jag måste bara lära mig att jag inte kan krama om honom längre.
Dröm sött kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

28 april 2016 04:47

Vilka härliga avslutnings ord du rundar av med, jag brukar använda dem själv ibland :) Det hade kunnat vara värre. Det är så sant som det är skrivet! Men jag blev allt avundsjuk på de däringa vedkapnings aggregata ;) Jag har lite själv som ligger och ska ta ned mer... Vad snäll dom är :) Men du!!! Du fick som ett nytt landskap ;)

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se