Direktlänk till inlägg 28 april 2016

VÅRA SINNEN

Av Anita - 28 april 2016 12:31

I den här världen går allt så fort och ger vi oss egentligen tid till att känna? Dundrar vi bara på utan att varken känna eller tänka?

. Ger vi oss tid till att känna lukter, smaker och höra fåglarnas sång? Jag bara undrar.

När jag var på väg hem från Kinabror i den blöta.slibbiga snön började jag fundera på det.


Först doften av den nyklyvna veden, sedan lukten av blötsnö och lerig väg. När jag kom till  Gubbflon kom lukten av svart.fet myrjord, en helt annan doft.

Föresten vad är det för skillnad på lukt och doft egentligen. Jag har ju fått för mig att lukt är sånt som luktar illa och doft sådant som luktar gott men nu hör jag att man på tv säger doftar om allting. Nåja man kan inte veta allt så nu fortsätter vi och skriver jag fel får ni väl skriva och skälla. Det är länge sedan någon skällde på mig nu.


Nåja. jag kom hem och i mitt hus luktar det eller doftar det rök från braskaminen och kokkaffe, en ganska hemtrevlig lukt förresten (eller doft).

 

'Katten som genast hoppar upp i mitt knä luktar då bara gott och inte så mycket heller. Hörs desto mer med sitt goa spinnande.

 

När jag var ung och vacker använde man parfym och annat lukta gott.

I Brakskitarnas dal står en samling parfymflaskor som jag inte har kastat bort, Dom är ju så fina.

Ibland går jag upp och luktar på några av dem och fina minnen bara rusar över mig. Man ska ju leva i nuet men vad faaan Det var ju bättre förr.

Förr fanns dofter som liljekonvalj, rosor, syren och viol. Minns mammas parfym som hette Bloo moon och luktade spännande och förföriskt.


Numera är jag allergisk för starka dofter så jag använder inte lukta gott utan luktar bara mig själv. alltså gamkärring och möjligen lite tvål.


Idag snöar och regnar det lite från och till. Kinabror och hunden Jack kommer. Hunden Jack luktar blöt hund.

 

Jack är som vanligt dörädd för katten och då är det skönt att sitta i knä i hel säkerhet. och  titta på katten som leker på golvet.

 

Utanför flockas bofinkarna och äter solrosfrö. Det är en ganska trist dag i Paradiset Fisksjön och händer inte mycket.

Kinabror och jag ska på vattengympa i eftermiddag.


Jag har massor att göra ute men det regnar och inne har jag ingen lust att gör något alls.

Inga fina bilder kan jag bjuda på idag heller så dagens inlägg blev väl inte någon höjdare precis. Det blir väl bättre när solen kommer.


Dagens ord: Ovan molnen lyser alltid solen. Om vi kunde flyga skulle vi se det.

 
ANNONS
 
Göran

Göran

29 april 2016 07:57

Intressanta tankar! Endera har vi städat bort alla dofter eller så har jag tappat väldigt mycket av mitt luktsinne. För i min barndom luktade det olika i olika hem. Om nån hade fört mig med förbundna ögon in till mina mostrar, mina närmaste kompisar och till grannarna så hade min näsa omedelbart talat om i vems hem jag befann mig. Så är det inte längre. Minns särskilt doften hemma hos klasskamraten vars pappa var konsthantverkare/keramiker. Doften av nybränd lera var väldigt speciell och jag gillade den lukten väldigt mycket!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Carina

Carina

29 april 2016 17:05

Jag tycker att om att stanna upp och bara ta in alla intryck när vi är ute i skog och mar. Min sambo är sämre på det och jag brukar skämtsamt säga; Du ser inte skogen på grund av alla träd 😀

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

1 maj 2016 10:36

Du och Kinabror får värma er i bassängen, och strunta i blötsnön och den kalla våren ett tag!
Skickar återigen upp lite sol och värme, som verkar att stanna på vägen nånstans?
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansare

Soldansare

1 maj 2016 20:03

Få saker kan väl som dofter (eller lukter) väcka gamla minnen till liv. Ibland är det som de kastar sig över en och drar en bakåt, tillbaka. För mig är dofterna av romte, svarta vinbär, sågspån och motorolja speciella, dofter som för med sig mycket.

Idag har jag städat och det är ungefär vad jag har hunnit med idag. Det är rent och fint hemma, men på något sätt känns det som en bortkastad dag...

God första maj till dig, nu måste våren komma!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

1 maj 2016 22:39

Har läst ifatt dina bloggar nu. Dom är som vanligt trevliga att läsa även om jag inte längre kan se alla fina detaljer i dina foton. Du ska nye ta för givet att denuttryck man använder på TV m är perfekt svenska, för det är det inte! Man har börjat prata skit i SRTV, tyvärr! Ordet doft är något som man ofta använder poetiskt i betydelsen angenäm lukt. Blommor doftar t. ex. Liksom vin vid provsmakning. Motsatsen till doft är väl närmast odör. Ordet lukt är mer knutet till våra olika sinnen och bör åtföljas av något adjektiv, som bestämmer luktens art, t. ex. Gott, illa, surt, härsket, mögel, etc. Ofta förrknippas ordet lukt med något negativt, men det behöver inte vara så. Surströmming luktar, men om det är illa eller gott är ju beroende på individens inställning. En riktig älskare av den maten kan nästan uttrycka sig att den doftar! Det här var lite begrepsförklarong. Kanske någon kan doktorera i begreppen lukt å doft😋.
Det här blir allt för nu..ä får skriva mera en annan gång. kram från sjukhussängen❤️.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se