Direktlänk till inlägg 28 april 2016

VÅRA SINNEN

Av Anita - 28 april 2016 12:31

I den här världen går allt så fort och ger vi oss egentligen tid till att känna? Dundrar vi bara på utan att varken känna eller tänka?

. Ger vi oss tid till att känna lukter, smaker och höra fåglarnas sång? Jag bara undrar.

När jag var på väg hem från Kinabror i den blöta.slibbiga snön började jag fundera på det.


Först doften av den nyklyvna veden, sedan lukten av blötsnö och lerig väg. När jag kom till  Gubbflon kom lukten av svart.fet myrjord, en helt annan doft.

Föresten vad är det för skillnad på lukt och doft egentligen. Jag har ju fått för mig att lukt är sånt som luktar illa och doft sådant som luktar gott men nu hör jag att man på tv säger doftar om allting. Nåja man kan inte veta allt så nu fortsätter vi och skriver jag fel får ni väl skriva och skälla. Det är länge sedan någon skällde på mig nu.


Nåja. jag kom hem och i mitt hus luktar det eller doftar det rök från braskaminen och kokkaffe, en ganska hemtrevlig lukt förresten (eller doft).

 

'Katten som genast hoppar upp i mitt knä luktar då bara gott och inte så mycket heller. Hörs desto mer med sitt goa spinnande.

 

När jag var ung och vacker använde man parfym och annat lukta gott.

I Brakskitarnas dal står en samling parfymflaskor som jag inte har kastat bort, Dom är ju så fina.

Ibland går jag upp och luktar på några av dem och fina minnen bara rusar över mig. Man ska ju leva i nuet men vad faaan Det var ju bättre förr.

Förr fanns dofter som liljekonvalj, rosor, syren och viol. Minns mammas parfym som hette Bloo moon och luktade spännande och förföriskt.


Numera är jag allergisk för starka dofter så jag använder inte lukta gott utan luktar bara mig själv. alltså gamkärring och möjligen lite tvål.


Idag snöar och regnar det lite från och till. Kinabror och hunden Jack kommer. Hunden Jack luktar blöt hund.

 

Jack är som vanligt dörädd för katten och då är det skönt att sitta i knä i hel säkerhet. och  titta på katten som leker på golvet.

 

Utanför flockas bofinkarna och äter solrosfrö. Det är en ganska trist dag i Paradiset Fisksjön och händer inte mycket.

Kinabror och jag ska på vattengympa i eftermiddag.


Jag har massor att göra ute men det regnar och inne har jag ingen lust att gör något alls.

Inga fina bilder kan jag bjuda på idag heller så dagens inlägg blev väl inte någon höjdare precis. Det blir väl bättre när solen kommer.


Dagens ord: Ovan molnen lyser alltid solen. Om vi kunde flyga skulle vi se det.

 
ANNONS
 
Göran

Göran

29 april 2016 07:57

Intressanta tankar! Endera har vi städat bort alla dofter eller så har jag tappat väldigt mycket av mitt luktsinne. För i min barndom luktade det olika i olika hem. Om nån hade fört mig med förbundna ögon in till mina mostrar, mina närmaste kompisar och till grannarna så hade min näsa omedelbart talat om i vems hem jag befann mig. Så är det inte längre. Minns särskilt doften hemma hos klasskamraten vars pappa var konsthantverkare/keramiker. Doften av nybränd lera var väldigt speciell och jag gillade den lukten väldigt mycket!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Carina

Carina

29 april 2016 17:05

Jag tycker att om att stanna upp och bara ta in alla intryck när vi är ute i skog och mar. Min sambo är sämre på det och jag brukar skämtsamt säga; Du ser inte skogen på grund av alla träd 😀

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

1 maj 2016 10:36

Du och Kinabror får värma er i bassängen, och strunta i blötsnön och den kalla våren ett tag!
Skickar återigen upp lite sol och värme, som verkar att stanna på vägen nånstans?
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansare

Soldansare

1 maj 2016 20:03

Få saker kan väl som dofter (eller lukter) väcka gamla minnen till liv. Ibland är det som de kastar sig över en och drar en bakåt, tillbaka. För mig är dofterna av romte, svarta vinbär, sågspån och motorolja speciella, dofter som för med sig mycket.

Idag har jag städat och det är ungefär vad jag har hunnit med idag. Det är rent och fint hemma, men på något sätt känns det som en bortkastad dag...

God första maj till dig, nu måste våren komma!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

1 maj 2016 22:39

Har läst ifatt dina bloggar nu. Dom är som vanligt trevliga att läsa även om jag inte längre kan se alla fina detaljer i dina foton. Du ska nye ta för givet att denuttryck man använder på TV m är perfekt svenska, för det är det inte! Man har börjat prata skit i SRTV, tyvärr! Ordet doft är något som man ofta använder poetiskt i betydelsen angenäm lukt. Blommor doftar t. ex. Liksom vin vid provsmakning. Motsatsen till doft är väl närmast odör. Ordet lukt är mer knutet till våra olika sinnen och bör åtföljas av något adjektiv, som bestämmer luktens art, t. ex. Gott, illa, surt, härsket, mögel, etc. Ofta förrknippas ordet lukt med något negativt, men det behöver inte vara så. Surströmming luktar, men om det är illa eller gott är ju beroende på individens inställning. En riktig älskare av den maten kan nästan uttrycka sig att den doftar! Det här var lite begrepsförklarong. Kanske någon kan doktorera i begreppen lukt å doft😋.
Det här blir allt för nu..ä får skriva mera en annan gång. kram från sjukhussängen❤️.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se