Alla inlägg under april 2016

Av Anita - 8 april 2016 17:12

Så kliver jag av tåget lördags kväll. Ser Lekkamraten komma med raska steg och efter rara frun.

Jag hade glömt vilken gentleman Lekkamraten är. Han bär väskor pysslar om en och ser till att man har det bra.


Fast det är lördagskväll och vi är i en stad är det ganska folktomt, tyst och lite bilar ute. Det är härligt att Lekkamraten och frun igen för det var så länge sedan.


Så kommer en solig söndag och vi går en runda på stan.

 


Inte mycket folk ute. Vi går in på en exotisk affär och där kan ni tro att det finns spännande grejor. Massor med grönt och nötter och grejor som jag inte har en aning om. Det finns små fina gurkor som smakar mycket mer än våra stora och Lekkamraten köper bladpersilja och mynta, såna örter som dom har i all mat.


Så for vi till

 

Först tittade vi på slalombacken och där var det full fart.

 Sedan gick vi till Bolletjärn på en fin stig. Naturligtvis var det en rejäl packning med mat och Lekkamraten eldade av hjärtans lust.

 

Vi grillade korv och blev kvar där i den härliga solen ganska länge. Vi pratade och pratade för som sagt. det var länge sedan vi sågs.


Så framöver kvällen gick vi på badhuset. Spaavdelningen alldeles för oss själva. Vi badade bastu och bubbelpol förstås.

 

Så dök Lekkamraten och fruns granne upp så jag fick träffa henne. 

 

Det visade sig att hon och jag var i samma ålder, var båda i tvillingarnas tecken och hade jobbat på samma ställe.

Se vilket märkligt sammanträffande Det kändes som vi känt varandra förut fast vi inte ens träffats. Ibland blir det så.

 

En helt sagolik dag jag somnade som klubbad. Imorgon ska jag fortsätta berätta om resten. Det här var ju bara början.


Dagens ord: Lycka att träffa gamla vänner och lära känna nya. 

ANNONS
Av Anita - 1 april 2016 19:34

 

Nog blir man lite glad när man släpper ut katta en solig morgon och hör orrarna spela på sjön och duvorna börja kuttra i granskogen.  

Förr var björkarna fulla av svarta orrar på våren men det var innan kalhyggenas tid. Den tid då man kunde vandra på fina stigar i skogen och inte snubbla omkring bland ris och vattenhålor som det är nu. Mycket var bättre förr.


Nåja nog om det. I Även det lilla kan göra en glad. När man ska gå till Stedesbacken alldeles i skogsbrynet finns en liten söt glänta där det blir bart först av allt. Där virrar myrorna redan omkring i sin stack och talgoxarna har börjat kvittar glatt och livligt. Där gick jag idag med hunden Jack.


Torsdag var en dag jag liksom gruvat mig för. Det var dags för årets läkarkoll. Här i Jämtland höjer man avgiften till det dubbla (300kr) men som tur är så blev det inte förrän i april så jag hann till det billigare priset och inte nog med det. Jag var inte sämre än ifjol som tur var. Jag hann inte med vattengympan men Kinabror och jag var ner på Håsjögården på möte på kvällen. Det är ju dags att förbereda inför sommacafe.

 

Snön tinar för varje dag men ännu är mycket kvar. En del av påskfolket har åkt hem nu. Idag har Kinabror och jag varit ner till Hammarstrand och ätit på hotellet tillsammans med Dansbritt.


Nu ska ni få höra. Många av mina bekanta och vänner åker utomlands till värmen lite då och då men jag kommer sällan längre än ner till Hammarstrand och jag blir tråkigare och tråkigare när jag inte får några nya impulser.


Nu ska det i alla fall bli av med en liten tur till en stad jag aldrig besökt. Bollnäs. Där bor min vän Sam och hans fru och jag har länge tänkt hälsa på.


Förr kunde man ta sig tre km ner till byn och kliva på tåget men det var då. Nu får man köra bil i 7 mil för att komma på tåget och det över huvud taget kommer något tåg. Det verkar vara lite si och så med det men imorgon gör jag ett försök i alla fall. Det ska bli så roligt att träffa mina vänner. Det var så länge sedan.


Hoppas att när jag kommer hem nästa torsdag att det är bart och att katten Morris inte är alltför sur. Att jag fått ny energi och nya intryck som jag kan bära med mig.


Dagens ord: Det gäller att hålla kontakt med sina vänner annars glömmer dom bort att man finns.

ANNONS

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se