Direktlänk till inlägg 17 maj 2016

RAPPORT FRÅN EN MULLSORK

Av Anita - 17 maj 2016 17:31

 

Jag ligger på knä i trädgårdslandet och rensar och luckrar upp jorden. Föresten, vem har bestämt att ett trädgårdsland ska vara fyrkantigt. Så här blir väl finare tycker jag. Jorden är iskall så jag blandar upp den med ny jord och luftar den så blir den fortare varm och det går att sätta tidigare.


Det stormar och jag har täckbyxor och fibertröja och jacka. Jag hatar blåst men älskar att rota i jorden. Jag har alltid njutit av att gräva i jorden. känna myllan mellan fingrarna. Nog blir man torr och skitig men vad gör det.


 

När jag ligger här ser jag på storbjörken och på min nya fågelholk. Han har nyss kommit svart-vita flugsnapparen. Han har jagat bort talgoxarna ur holkarna som han brukar och tittat på sin nya fågelholk. Han kvittrar för fullt och jobbar för att få en fjälla. Jag kan riktigt höra vad han säger:"Tjejer kom hit till mig. Jag har en ny lägenhet att bjuda på. ny och ren och tjusigt dekorerad med näver." Så kom dom tjejerna, tittade och flög iväg och där satt han med snopen min men bättre tur imorgon för inte ska dom väl rata min fågelholk som jag kämpat så med?


Nu när jag ligger på knä i myllan så är huvudet fullt av funderingar. Förnekelse och skjuta upp saker.Varför skjuter man alltid upp det man gruvar sig för? Skyller på allt möjligt som man intalar sig själv är mycket mer bråttom. Som jag nu med loppisen. 

 

Inte har jag kommit igång med målningen där ute. Skyller på att jag ska laga staket. kratta. fixa rabatter. planta om blommor, leta kåda och en massa annat. Nu idag då förbereda landen för frösättning.


Nå vad har hänt sedan sist?. Det har varit dåligt med skrivande nu ett tag för som ni vet så har alla pensionärer så mycket att stå i. Det är ju verkligen en gåta hur det blivit så. Man borde ha hur mycket tid som helst.


Fredagen var som vanligt Kinabror och jag och fixade en massa grejor i Hammarstrand. Nya stolpar till mina grindar bla.

 

Lördagen for Datafia och jag till Krokom för att gå på hälsomässa. Vi lyssnade på två föredrag och den ena var kinesisk medicin och det var väldigt intressant. Det andra var om att bryta blockeringar och att leva i nuet. Det var en trevlig dag. Ibland behöver man komma iväg en sväng.


Svalorna har kommit så jag har öppnat dörrarna till "maskin" så dom ska kunna flyga ut och in som dom vill och bygga i frid och ro.

Svalorna kom och Kinabror for. Han for till Skåne ett litet tag.

Gamle A har varit här och röjt och hans bil har stått på min gård tidigt om mornarna så jag ska dementera alla eventuella rykten. Han har inte legat över hos mig om någon råkat se bilen. Jag vet ju hur skvaller sprider sig med vindens hastighet ibland.


Igår stack jag iväg till Moster med gyckelblomster men hon var inte hemma. Då for jag och jobbade en stund och sedan fikade jag hos PappersBeda så igår blev det ingenting med loppisen heller. Lyckades komma undan ännu en dag.


Ibland tar jag lite paus från trädgårdsjobbandet och kryper in i hörnet på altanen och läser lite och lyssnar på fåglarna. Där är lite lä så man kan känna solens värme och inte bara isande västanvindar. Nu ska det snart skrikas vårskrik för det här går ju inte ann. Täckbyxor mitt i vårens finaste tid. Fy sjutton.


Dagens ord: Undrar om det är fler än jag som har så lätt att skjuta upp den man gruvar sig för.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Bamse31

17 maj 2016 19:13

Skönt att få livstecken från dig. Jag beundrar din idoghet med alla säsongens sysslor. Det är inte så många som älskar att gräva i jorden, så som
du gör å dessutom älskar att göra. Jag gillade att köra jordfräsen å min fru påtade hemskt gärna i den uppluckrade jorden, så vi kom bra överens i trädgårdslandet. När jag läser dina rader går minnena fram. Nu har jag varken gumma eller trädjordsland, bara några rabatter på radhustomter, men jag ska odla kryddväxter i krukor likt förra året.
Va roligt att svalorna kommit. Långt nere i Västergötland öppnades ladugårdsfönstren för svalorna den 10 maj varje år. Tur att jag inte har bil, för då skulle jag åka upp till dig å parkera bilen på tomten, å så fick folk något att skvallra om😄😄😄Kramen på dig!

 
Soldansare

Soldansare

17 maj 2016 20:03

Så roligt att följa dina trädgårdsbestyr. I nästa liv ska jag också vara duktig på trädgård. I det här känns det inte som om jag hinner riktigt med, inte har jag tålamodet heller. Självklart ska man odla i cirklar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

18 maj 2016 22:52

Du är inte ensammen om att skuta upp saker.....så är jag med. Allt tråkigt det spar jag på ,in till det sista. Tills det inte finns nåt återvändo liksom. Man måste bara ta tag i saken. Men det känns bättre efteråt, och man tänker tankar som....."varför gjorde jag inte det här tidigare för". Lätt vara efterklok.

Mina trädgårdsland svänger....Men det gör jag åxo. Svänger liksom.

Må så gott och kram

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

18 maj 2016 23:07

Så vackert det kommer att bli med dina rundlar. Så var ju grusgångarna på de gamla gårdarna förr i tiden och det måste bli väldigt fint när det börjar växa blommor och grönt i dem.
Hoppas att ni slipper undan den där snön som SMHI hotat med under morgondagen, men till helgen ska det ju blir riktigt varmt i hela landet.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Göran

Göran

20 maj 2016 11:36

Förstår inte alls varför man INTE ska skjuta upp saker. Alla vet väl hur roligt det är att ha saker att se fram emot. Att t.ex avstå från att dammsuga idag för att få ha det att längta till längre fram.
Just idag avstår jag från att tvätta fönster och byta gardiner.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se