Direktlänk till inlägg 17 maj 2016

RAPPORT FRÅN EN MULLSORK

Av Anita - 17 maj 2016 17:31

 

Jag ligger på knä i trädgårdslandet och rensar och luckrar upp jorden. Föresten, vem har bestämt att ett trädgårdsland ska vara fyrkantigt. Så här blir väl finare tycker jag. Jorden är iskall så jag blandar upp den med ny jord och luftar den så blir den fortare varm och det går att sätta tidigare.


Det stormar och jag har täckbyxor och fibertröja och jacka. Jag hatar blåst men älskar att rota i jorden. Jag har alltid njutit av att gräva i jorden. känna myllan mellan fingrarna. Nog blir man torr och skitig men vad gör det.


 

När jag ligger här ser jag på storbjörken och på min nya fågelholk. Han har nyss kommit svart-vita flugsnapparen. Han har jagat bort talgoxarna ur holkarna som han brukar och tittat på sin nya fågelholk. Han kvittrar för fullt och jobbar för att få en fjälla. Jag kan riktigt höra vad han säger:"Tjejer kom hit till mig. Jag har en ny lägenhet att bjuda på. ny och ren och tjusigt dekorerad med näver." Så kom dom tjejerna, tittade och flög iväg och där satt han med snopen min men bättre tur imorgon för inte ska dom väl rata min fågelholk som jag kämpat så med?


Nu när jag ligger på knä i myllan så är huvudet fullt av funderingar. Förnekelse och skjuta upp saker.Varför skjuter man alltid upp det man gruvar sig för? Skyller på allt möjligt som man intalar sig själv är mycket mer bråttom. Som jag nu med loppisen. 

 

Inte har jag kommit igång med målningen där ute. Skyller på att jag ska laga staket. kratta. fixa rabatter. planta om blommor, leta kåda och en massa annat. Nu idag då förbereda landen för frösättning.


Nå vad har hänt sedan sist?. Det har varit dåligt med skrivande nu ett tag för som ni vet så har alla pensionärer så mycket att stå i. Det är ju verkligen en gåta hur det blivit så. Man borde ha hur mycket tid som helst.


Fredagen var som vanligt Kinabror och jag och fixade en massa grejor i Hammarstrand. Nya stolpar till mina grindar bla.

 

Lördagen for Datafia och jag till Krokom för att gå på hälsomässa. Vi lyssnade på två föredrag och den ena var kinesisk medicin och det var väldigt intressant. Det andra var om att bryta blockeringar och att leva i nuet. Det var en trevlig dag. Ibland behöver man komma iväg en sväng.


Svalorna har kommit så jag har öppnat dörrarna till "maskin" så dom ska kunna flyga ut och in som dom vill och bygga i frid och ro.

Svalorna kom och Kinabror for. Han for till Skåne ett litet tag.

Gamle A har varit här och röjt och hans bil har stått på min gård tidigt om mornarna så jag ska dementera alla eventuella rykten. Han har inte legat över hos mig om någon råkat se bilen. Jag vet ju hur skvaller sprider sig med vindens hastighet ibland.


Igår stack jag iväg till Moster med gyckelblomster men hon var inte hemma. Då for jag och jobbade en stund och sedan fikade jag hos PappersBeda så igår blev det ingenting med loppisen heller. Lyckades komma undan ännu en dag.


Ibland tar jag lite paus från trädgårdsjobbandet och kryper in i hörnet på altanen och läser lite och lyssnar på fåglarna. Där är lite lä så man kan känna solens värme och inte bara isande västanvindar. Nu ska det snart skrikas vårskrik för det här går ju inte ann. Täckbyxor mitt i vårens finaste tid. Fy sjutton.


Dagens ord: Undrar om det är fler än jag som har så lätt att skjuta upp den man gruvar sig för.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Bamse31

17 maj 2016 19:13

Skönt att få livstecken från dig. Jag beundrar din idoghet med alla säsongens sysslor. Det är inte så många som älskar att gräva i jorden, så som
du gör å dessutom älskar att göra. Jag gillade att köra jordfräsen å min fru påtade hemskt gärna i den uppluckrade jorden, så vi kom bra överens i trädgårdslandet. När jag läser dina rader går minnena fram. Nu har jag varken gumma eller trädjordsland, bara några rabatter på radhustomter, men jag ska odla kryddväxter i krukor likt förra året.
Va roligt att svalorna kommit. Långt nere i Västergötland öppnades ladugårdsfönstren för svalorna den 10 maj varje år. Tur att jag inte har bil, för då skulle jag åka upp till dig å parkera bilen på tomten, å så fick folk något att skvallra om😄😄😄Kramen på dig!

 
Soldansare

Soldansare

17 maj 2016 20:03

Så roligt att följa dina trädgårdsbestyr. I nästa liv ska jag också vara duktig på trädgård. I det här känns det inte som om jag hinner riktigt med, inte har jag tålamodet heller. Självklart ska man odla i cirklar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

18 maj 2016 22:52

Du är inte ensammen om att skuta upp saker.....så är jag med. Allt tråkigt det spar jag på ,in till det sista. Tills det inte finns nåt återvändo liksom. Man måste bara ta tag i saken. Men det känns bättre efteråt, och man tänker tankar som....."varför gjorde jag inte det här tidigare för". Lätt vara efterklok.

Mina trädgårdsland svänger....Men det gör jag åxo. Svänger liksom.

Må så gott och kram

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

18 maj 2016 23:07

Så vackert det kommer att bli med dina rundlar. Så var ju grusgångarna på de gamla gårdarna förr i tiden och det måste bli väldigt fint när det börjar växa blommor och grönt i dem.
Hoppas att ni slipper undan den där snön som SMHI hotat med under morgondagen, men till helgen ska det ju blir riktigt varmt i hela landet.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Göran

Göran

20 maj 2016 11:36

Förstår inte alls varför man INTE ska skjuta upp saker. Alla vet väl hur roligt det är att ha saker att se fram emot. Att t.ex avstå från att dammsuga idag för att få ha det att längta till längre fram.
Just idag avstår jag från att tvätta fönster och byta gardiner.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Av Anita - Söndag 9 sept 07:55

  Herrarna i hagen vandrar omkring och mumsar och ser ut att ha det riktigt bra.   Katten Morris sitter och solar sig.   I flera dagar har jag varit helt ensam i Paradiset Fisksjön. Till slut lessnade jag på tystnaden och åkte till Hamm...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se