Direktlänk till inlägg 22 maj 2016

VÅRSKRIK 2016

Av Anita - 22 maj 2016 15:34

Det var en regnig och kall och kulen dag när vi skulle skrika vårskriket. "Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart" så skrika skulle vi. Med täckjackor och långkalsonger så bestämde vi oss för att göra en latare variant. Istället för att gå några kilometer till Kolbjännsjön så tog vi bilen upp till ett berg ovanför Fisksjön.

Högt hög upp och med Fisksjön långt ner ställde vi oss och skrek allt vi kunde alla fyra.

 

Undrar hur många djur vi skrämde. Att vi skrämde några människor är väl osäkert för här är det vildmark överallt runt omkring.

 

Sen for vi hem och värmde oss framför braskaminen och drack kaffe. Visst det blev inte som det brukade med termos och mackor utomhus men man får alltid ha en plan b när man bor som man bor.


Vaknade igår med att det var mulet och tänkte att skriket inte hade hjälpt men faktiskt så blev det bättre och bättre frampå dagen.


TuppOla och jag for till Östersund för att fira Sofiepropp som fyllde år. Det var en massa veteranbilar överallt för det var någon träff av något slag.

 

Sofie hade bakat en jättegod tårta som vi smörde i oss och sedan gick vi lite var stans på stan och handlade lite sånt där ni vet, tvättmedel och champo och sånt billigt.


Senare gick vi på bio och såg den nya "Djungelboken" och den var fantastiskt gjort och väldigt trevlig att se och den hade nog varit ännu bättre om vi sett den i 3D.

När vi kom ut från bion var det varmt och ljust fast klockan var 9 på kvällen och när vi åkte hem såg vi två älgar och det var en helt underbar kväll. Spegelblanka vatten och skirt grön på träden. Med andra ord en härlig vårkväll. Där ser ni. Vårskriket hjälper om man bara är nog många som skriker.


Så idag så var det en helt bra dag för att gräva och stöka i jorden. Inte kan man vara inne i loppisen en sådan här dag. Jag har rensat och lukat nästan alla rabatter nu och luften har varit ljum och skön.

 

Tog en promenad bort till Kinabrors postlåda för att se om han fått post och då hade kabbelekorna slagit ut och lyst blanka och gula i dikena.


Ännu en fin vårdag har det varit och jag tror att om det här vädret fortsätter så ska jag gå till Stedesbacken imorgon och förbereda inte att sätta potatis. Tror jag kanske om inget annat dyker upp. Man vet ju aldrig den här tiden. Planer ändras så fort men det gör ingenting. Jag är på ett strålande humör och livet är lätt att leva precis som det ska vara.


Dagens ord: I fullmånens tid är det bra läge att börja plantera. 

 
 
Annika

Annika

22 maj 2016 18:57

Tack för att ni gjorde vårskriket för det verkar funka. Idag har vi ju haft riktigt fint väder och bättre ska det visst bli. Fortsätt och ha det gott nu och njut av allt det vackra.
kramen på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

22 maj 2016 19:36

Härligt! Äntligen är våren här. Tack för att ni skrek hit den. Man får bekämpa elementen med vad man har, även om man måste göra det iförd täckjacka.
Kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

22 maj 2016 21:40

Tur att ni gjorde en insats så att det kan bli sommar och fint nu.
Den där tårtan såg verkligen läcker ut!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Åke

Åke

22 maj 2016 23:06

Strångt gjort med vårskriket :) Det har varit på G vid kusten åxå, men det får dröja... jag tar mitt då våren är klar! Men så kul kabbelekorna dina har kommit, här ikväll stod det några kvistar hägg i badrummen :) Men vi går åt rätt håll

http://www.nacka144.se

 
Ann

Ann

23 maj 2016 07:42

Gomorron Anita! Höjden med Fisksjön som utsikt" är ett av våra favoritställen att åka till när vi har "vägarna förbi"! Vidunderligt vacker utsikt där uppe! Må så gott! Kram Ann

http://dansnn.blogg.se

 
TantGlad

TantGlad

24 maj 2016 13:17

Hääääääärligt med vårskriket...och vet du.....Det hördes ända hem till mig. Det du.


Kram du fina härliga

http://tantglad.bloggo.nu

 
Anneli

Anneli

25 maj 2016 17:45

Visst är det skönt att få skrika. Tack för dina kommentarer hos mig.
Hoppas allt är bra med dig. Du får ha en fin kväll, kram ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Korpunge

Korpunge

25 maj 2016 19:07

Så mysigt! Här får jag väl ställa mig på balkongen och vråla! Har ju ingen bil och det är ju en bit till skogen.. men jag får väl ta det om natten så får grannarna ha lite huvudbry om de så vill om vem det kunde tänkas vara som skrek *fniss*.
Hos mig har det blivit väldigt grönt och frodigt sen regnet öste ner. Allt verkar trivas än mera fast det är kyliga vindar *brrr* Ha fortsatt fin vecka

http://korpunge.bloggo.nu

 
Karin

Karin

25 maj 2016 19:30

Oj, så ni skrek! Jag hoppade till!
Har du regn så skicka ner det till Skåne för här är SÅ torrt.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards