Direktlänk till inlägg 25 maj 2016

VARMT SOMMAR-REGN

Av Anita - 25 maj 2016 22:22

Att vakna och se på termometern att det är 16 grader måste man titta en gång till och inte tro sina ögon.

Jag rensade rabatter och sätter frö och så kommer Storfiskarn och han äter soppa med mig.


Att göra soppa på en spik har ni väl hört talas om och det brukar jag göra när jag inte har någon mat hemma.

En buljongtärning finns det väl alltid. morötter, lök,potatis och så ser jag vad mer jag kan hitta. Lite örter och så en burk vitabönor i tomatsås och lite rökt skinka och lite salami. Det blev riktigt gott kan du tro. Lite kirskål ur blomrabatten och lite gräslök blir också fint. Så pass bra att jag struntade i att lägga i spiken.


Så började det regna rejält men varmt och härligt regn och inte blåste det heller. Två dagar har det regnat och då började jag faktiskt måla i loppisen. Jag som gruvat mig länge kom äntligen igång. Inte är det kul men det blir fint. Jag har hunnit måla en och en halv vägg så jag är på god väg. Träningsvärk i benen har jag av att klättra upp och ner på stegen hela tiden. Tänkte bli klar och öppna till efter midsommar och tiden går fort så det gäller att ligga på.


Idag är det uppehåll och jag hade en viss plan. Det gick åt fanders.

Gamle A kom för att röja klart ner mot sjön.

 

Jag gick bort till Sundsvallsborna för att se hur utsikten mot sjön blev. Såg att det växte som sjutton i deras pallkragar. Vilken stor gräslök.

 

Rabarbern började också växa fint. Min är ganska ynklig än och ingenting att äta men jag längtar efter rabarberpaj. Det är verkligen gott. Snart snart så är det dags för vårens härligaste grej.


Nåja, jag skulle fara och jobba men något i bilen lät konstigt så jag vände när jag kom ner till byn. Kändes inte som om jag ville bli stående efter vägen med något fel. Kinabror är ju kvar i Skåne och TuppOla jobbar så jag har ingen att ringa till om det skulle gå på tok.


Tänkte att jag skulle fortsätta att rensa rabatter men så blev det inte.

Telefonen ringede och dom ville ha hjälp på Håsjögården så då åkte jag ner dit för att hjälpa till och så gick hela dagen sin kos.


Nu kvittrar svalorna sitt härligt glada kvitter och björkarna har börjat bli gröna. Det är en härlig tid.

Har ni tänkt på en sak? Jag är inte lika arg på gammeldagan. När jag läser bloggen från förut så slås jag av hur ilsken och förbannad jag var för det mesta. Jag säger det igen. Arbete med det man inte gillar gör en på dåligt humör och tänk jag som haft sådana jobb i hela mitt liv. Inte undra på att jag var arg för det mesta.Dessutom fick man inte visa hur förbannad man var så ilskan gick liksom inåt och kom ut i bloggen. Tur det kanske att det fanns en ventil att ösa ur sig ilskan på.


 

Så gott det luktar efter regnet. Jag och katten Morris tog en liten promenad på kvällskvisten. Morris börjar bli lika som min förra katt Oskar. Han vill alltid följa med när jag går någonstans och tänk att vi hittade de sötaste små violer man kan tänka sig. så nu börjar blommorna komma så sakta och häggen har stora knoppar och slår snart ut tror jag.


Jag har ett litet hopp nu, så pass att jag skickat efter en ny bikini för den gamla har tagit slut och iår kanske det blir bättre väder och jag kan ligga på bryggan på mitt röda sidentäcke och läsa lite och sola lite. Jag har inte stora krav på livet men en dag på bryggan vore väl fint och riktigt många danskvällar önskar jag mig också. Som vanligt så undrar jag om jag får vara panelhöna eller om jag får dansa en sommar till. Håll tummarna för det.


Om vädret håller sig så ska jag sätta potatisen imorgon. En liten mager rad ska jag väl kunna åstadkomma, tror ni inte?


Dagens ord: Nu börjar det faktiskt likna någonting. 

 
 
Staffan H

Staffan H

25 maj 2016 22:53

Härlig tid som kommer nu när det är ljust och skönt ute. Plötsligt sätter allt igång, nästan så det är svårt att hänga med i svängarna. Nu börjar du bo i Paradiset igen. :-)

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ingen bild

bamse31

26 maj 2016 12:14

Vädret går fram å tillbaka. Ena dan är det sol å ljuvlig värm å nästa dag regn å kallblåst., som idag. Många planer spricker,men du brukar alltid ha en plan B.
Tyvärr har jag inte alltid det å då , vilket jag får göra man improvisera.
Din soppa på / utan spik är ungefär sån som jag kallar tisdagssoppa. Det blir ett Kajsa Warg recept som innehåller det man kan ta till. Ofta blir det riktigt gott. Hur har det gått med bilen?
Var inte Storfiskarn händig med bilar?
Roligt att Morris börjar följa dig när du är ute å går.
Solen kommer nog tillbaka snart igen. Kramen.

 
Åke

Åke

27 maj 2016 12:07

Ja du har liksom en gladare ton ) Skönt!!!

http://www.nacka144.se

 
Karin

Karin

27 maj 2016 16:04

Att måla är en bra inomhussyssla när det regnar!
Kul med din loppis, är det bara dina egna grejor du säljer?
Här lyser solen igen, och det är lagom varmt, ca 20 gr.
Nu ska jag plantera lite sommarblommor jag har köpt.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards