Direktlänk till inlägg 27 maj 2016

MAJ, SKÖNA MAJ

Av Anita - 27 maj 2016 22:29

Häftiga kast i vädret minsann.

Igår började det regna igen och jag fortsatt att måla i loppisen.

Usch så trist men nu har jag bara en vägg kvar så det händer en del.


Så kom Storfiskarn och vi blev sittande resten av eftermiddagen framför tvn med kaffe och kex. Vi trivs bra tillsammans och behöver inte ens prata, bara slöa i lugn och ro.


Frampå kvällen for jag ner till Datafia och vi tog en promenad för helt plötsligt blev det varmt och fint ute. Björkar och gräs lyste grönt. Ni vet, den där lysande skira grönskan som bara finns när allt nyss slagit ut.


Jag åkte till jobbet för att putsa fönster idag. Det skiljer i klimatet fast det är bara ett par mil men det beror väl på indalsälven skulle jag tro. Hela byn doftade av hägg, helt ljuvligt. Här har inte häggen slagit ut ännu.


Inhandlade blomplant till mina tre lådor.

 

Sedan träffades Dansbritt och jag och vi åt lunch på hotellet. Vet ni vi satt ute och luften var ljummen och härlig och inte ens en mygga surrade omkring. Det var första gången iår som man kunde sitta ute och njuta av vädret.Vete gudarna om den här tiden inte är den vackraste på hela året.


Så styrde jag bilen åt motsatt håll till Kälarne och hälsade på Fd Grannen. Han pratar om surströmming så jag köpte ett par burkar så får vi se när vi kan hämta honom. Det får väl bli när Kinabror kommer hem.

Handlade mat och hämtade smörgåstårta tills imorgon och hem igen.

I gamla dammen blommar det för fullt nu.

 


Planterade och så ut med flaggan, inte för kungabarndopet, utan för att jag fyller år imorgon och för att våren äntligen kommit.

 

Hängde ut mina lyktor och ser att allt blivit grönt bara på några dagar. Snart är det dags för första gräsklippningen.

Till och med harsyran blommar för fullt.

 

Ni vet väl att den är god att äta, rena rama sura karamellerna. Prova.


Nu har den här dagen gått och det har varit ett par bra dagar trots att bilen varit konstig men det visade sig att det var en masonitskiva i bagaget som låg och skakade så det var inget farligt i alla fall.

 

Nu har pelargonerna fått flytta ut i växthuset och gyckelblomstren har tokväxt på några dagar så nu är det bara att vänta på att dom kan planeras ut någon gång i juni när järnnätterna har varit.


Klockan är halv 11 men det är fortfarande ljust, kanske en liten aning skymning men nu är vår ljusaste tid.


Dagens ord: Nu går solen ner och hinner knapp försvinna innan den går upp igen.

 
 
Göran

Göran

28 maj 2016 13:23

Grattis på födelsedagen då eftersom "imorgon" numera är idag! Skönt att inte allas fredag var som min...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Äppelblom

Äppelblom

29 maj 2016 20:00

Här kommer ett försenat GRATTIS från mig!
Hoppas du hade en trevlig dag och att smörgåstårtan smakade gott.
Ha det bra!
Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards