Direktlänk till inlägg 2 juni 2016

MAN TROR INTE SINA ÖGON

Av Anita - 2 juni 2016 21:26

 

Man tror inte att det är sant. Plötsligt kommer det världens sommarvärme. En del dagar har det varit 35 grader och till och med i vattnet har det varit 20 grader.


Gräset bara sprutar upp och allt blev grönt på en gång och blommorna bara slår ut över dagen. Humlen växer en meter varje dag och i mitt trädgårdsland har redan plantorna kommit upp.

 

Smörblommorna som brukar blomma kring midsommar har redan slagit ut. Oj.


Jag har målat klart i loppisen och AMV och Gubben och Kinabror har hjälpt mig sätta upp paveljonen så nu kan jag bära ut grejorna ur loppisen och städa.


 

Ja Kinabror och hunden Jack har kommit hem från Skåne och AMV och Gubben har bott i husvagnen. Sundsvallsborna har varit här några dagar och som vanligt den här tiden har det kommit en strid ström av människor och hälsat på.


Jag har planterat ut alla mina blommor nu och hoppas på att det inte blir någon nattfrost. Tänkte att dom inte mått så bra i växthuset när det varit så varmt.


AMV och jag har badat bastu och pratat och gått omkring i vattnet på badstranden.

 

Jag tittar ut genom sovrumsfönstret och inte går den här utsikten av för hackor minsann.

Sedan äter jag frukost ute på altanen innan jag börjar stöka med trädgården. Jag klipper gräs.och oj så trött och slö man blir när det är så här varmt.


Fd vägbasen med fru kommer en sväng och vi sitter på förstukvisten i skuggan och dricker saft och pratar.


 

Jag plockar fram utemöbeln nere vid sjön.

Så kommer Kinabror och Jack . Jack har fått någon infektion i svansen han äter antibiotika.


Så kommer en av killarna i byn och hälsar på och vi dricker kaffe.

Sedan kommer Mustachen farande i traktorn med rockmusiken vrålande ur radion i traktorn och vi fikar igen.


AMV och jag fikar nere hos henne på eftermiddagen och så äter Kinabror, AMV och jag middag hos mig. Sedan kommer ingen fler. jo föresten Storfiskarn förstås.


Åskar har det gjort så rutorna har skallrat ikväll och vi satt inne någon timme och väntade ut regnet och åskan men det blev en härlig luft och allt pollen spolades bort. Hoppas att det blir lika varmt imorgon. Jag älskar värme.

 

Tänk vilken underbar tid det är nu och så bra jag mår just nu. Glömd är alla hemska kalla vinterdagar. Glömd är trasiga bilar och dålig ekonomi. Glömd är storman och trasiga grejor och värkande kropp. Nu är det verkligen gott att leva.


Dagens ord: Värme värmen både kropp och själ.

 
 
Skatan

Skatan

2 juni 2016 22:33

Ja nu är söla sorger glömda ... Värmen och solen gör underverk. Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Gina

2 juni 2016 22:46

Imorgon åker vi upp jag Uffe och min systers små tjejer. Hoppas det är lite fint väder då med :-)

 
Ingen bild

Bamae31

3 juni 2016 00:38

- [ ] Skönt att du trivs med tillvaron. Har du humle? Det hade vi också på vårt lanttorp. Min fru upptäckte humlen föst sedan vi haft torpet i flera år. Vi tog fram den och ansade omgivningen, jag tillverkade humlestörar å vi fick jättehöga humleplantor med rikliga skördar. Funderade på att börja tillverka öl, men det blev aldrig av. Visste int att humle gick så långt norrut.
- [ ] Undrar över hur Många koppar kaffe du dricker varje dag. Du har ju gäster stup i kvarten som kommer å får kaffe å så tar du också en slurk varje gång du bjuder. Jag dricker bara en gång om dan!
- [ ] Det är härligt med värme men när det blir upp mot tretti grader, då mår jag inte bra, tycker liksom att jag inte kan andas. Idag hade jag 26,5 i mitt kök. Solen stekte på uteplatsen å där var det så varmt att jag inte kunde vara där, ens i skuggan.
Min son kom hem idag efter n kortsemster i Dubrovnik. Dom hade inte varmare där men sista dagen regnade det ordentligt.
Verkar som ni fått badtemp i sjön redan. Härligt!
Sänder en värmekram!


i flera år

 
skogsnuvan

skogsnuvan

3 juni 2016 08:12

Jo du Bamse visst växer humle här och växer otroligt, bara sprutar upp Farmor gjorde humledricka men jag har aldrig försökt göra det men har receptet. Däremot brukar jag torka kottarna och dom är bra om man har svårt att sova. Idag blåser det och är bara 12 grader så värmeböljan har väl gått över för den här gången. I mitt hus är det alltid svalt om sommaren kanske för att väggarna är så tjocka

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ann

Ann

3 juni 2016 09:11

Hej sommar-Anita! Nu mår Du som allra bäst! Sommaren är fantastisk! Hoppas på en ljuvlig fortsättning! Nu drar vi till sydligare nejder en vecka och jag hoppas att finvädret håller i sej här hemma också!!
Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
TantGlad

TantGlad

4 juni 2016 11:26

Jag älskar Värkligen åxo denna tid på året då livet är sååå mycket lättare att leva. Tycker du har det så snällt hos dig. Det är väl sånt här som är kvalité' liv. Att må gott av livets enkla runtomkring sig.

Soliga kramar till dig😊

http://tantglad.bloggo.nu

 
Göran

Göran

5 juni 2016 10:06

Ser man på! Vinterns h-e är utbytt mot paradisisk sommar även hos dig! Fina dagar har det varit även här i kustlandet med början i tisdags som var min första arbetsdag efter en regnig långledighet. Sista natten slutade igår morse och igår var också fint men idag har vi visst fått in en kallfront. 11 grader och mulet just nu! Men det hinner ju komma mera värme...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

6 juni 2016 05:35

Tittar in och önskar dig sol och värme på nationaldagen.
Hoppas dagen blir fin.

Kram från mig

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards