Direktlänk till inlägg 8 juni 2016

NU ÄR JAG RIKTIGT FÖRBANNAD

Av Anita - 8 juni 2016 14:20

Ja, ja. jag vet att man inte ska lägga energi på att vara förbannad på det man inte kan göra något åt och nu för tiden är mitt humör bättre än när jag jobbade. Som ni vet så skiter jag i vad andra säger. Jag är förbannad i alla fall.


Nå, vad är det som är på tok då? Storm, jag hatar storm.

Inatt har det varit oroligt. Katten och jag låg och tryckte under täcket länge och vågade knappt gå upp och skåda eländet. Jag gruvade mig för att titta ut.

Hade paveljongen blåst bort och alla loppisgrejor med den?

Hade mina nysatta blommor blåst sönder?


Ser en svart sopsäck virvla omkring som en stor svart fladdermus och där kom en röd plasthink farande.

Paveljongen står kvar men ser konstig ut.

Bestämmer mig för att stanna inne och glo på tv idag. Pytt skit i pannkakan. Inte går det att se tv när parabolen skakar och det inte blir någon kontakt. Första strömavbrottet har redan varit.


Nåja, igår var en bättre dag.

Äntligen har jag städat klart i loppisen.

 

Jag har satt upp gardiner och fixat nya hyllor.

 

Nu återstår det att plocka upp och diska alla grejor och prissätta och ställa upp men jag tror jag hinner med det för jag har bestämt mig att öppna efter midsommar. Om nu inte alla prylar blåst in i skogen förstås.


Jag har burit bort gamla ruttna bräder och Kinabror och jag åkte på tippen med en släpvagn full med skräp. Det är skönt att få bort en massa.


Jag fikade borta hos Sundsvallsborna och åt middag borta hos Kinabror.


Frampå kvällen knackade det på dörren och utanför stod en söt kille med en crossmotorcykel. Han hade kört vilse på skogsbilvägar och hittade inte hem. Jag gav honom vägbeskrivning och hoppas att han hittade hem.


Så tillbaka till idag. Kinabror kom och vi fick se att paveljongen svakkade och hängde så vi var ner och lagade och fick upp den. Sedan for vi och handlade och när vi kom tillbaka hade den säckat ihop igen och vi lagade men vinden bara ökar och ökar så jag vet inte hur det kommer att gå. Jag har så gott som gett upp hoppet. Vinden skär genom märg och ben och förstör allt i sin väg.


Jag sitter inomhus och känner mig låg. Allt jag skulle göra utomhus sket sig och nyss gick strömmen igen och var borta en stund.

Ser att grenar från gammelbjörken har ramlat ner. Det känns oroligt i kroppen och vinden bara tilltar mer och mer. Tänk så hemskt på sådana ställen där orkaner och översvämningar drar fram. Jag kan förstå människornas känslor. Vilken ångest och panik.


Nej nu ska jag sluta innan elen försvinner igen. Oj då där for hammocken sin väg. Faaan.


Dagens ord: Nordanvinden är kall den kommer från vad håll som helst.

 
 
Ingen bild

Barbro

8 juni 2016 14:54

Här blåser det också, men inget har gått sönder. Parasollet har varit i backen några gånger men det är allt. Det enda är väl alla grenar som farit i backen. Blir något att plocka upp i morgon.

Vi får hoppas det mojnar till kvällen. Tänk på att imorgon är en ny dag, och om den här var pyton så kan det bara bli bättre.

 
Anki

Anki

8 juni 2016 16:02

Lider med dig ... hoppas nu stormen bedarrar snart och att det inte blir så mycket bortblåst eller sönderblåst!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ann

Ann

8 juni 2016 16:38

Oj! Det känns som att vi prickade in rätt vecka för miljöombyte! Tänk på allt som är bra !

http://http/:dansann.blogg.se

 
TantGlad

TantGlad

8 juni 2016 19:23

Jag Hatar åxo storm, och i natt har det stormat som självaste...F-N. Fick kliva upp mitt i natta då jag vaknade av den jädrans blåsten, och sen var det bara att fara omkring som ett jehu på gården och rädda de blommor som räddas kan. Vissa såg jätteledsna ut, men jag tror de repar sig, för just nu har de fått tillfälligt boende inne i garaget. Det är ju lugnare där i alla fall.

Kram

http://tantglad.bloggo.nu

 
Staffan H

Staffan H

8 juni 2016 22:03

Tur att man inte är i närheten av dig nu, för det verkar farligt! :-)

Vad fint du fått det i loppisen och att du ska öppna efter midsommar låter kul. Hoppas nu att stormen mojnar och ger sjutton i att komma tillbaka.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ingen bild

Bams

9 juni 2016 00:15

Önskar att jag vore där och kunde hålla dig sällskap. Det är alltid lättare att vara två under såna här förhållande. Katten är ju bra att ha, men den pratar inte. Kramen.

 
Göran

Göran

9 juni 2016 13:26

Inte lönar det sig att vara arg på vinden, den bryr sig inte ett smack! Du har väl hört devisen "Om livet ger dig citroner - gör citronsaft!"
Tänkte travestera det talesättet lite...
"Om livet ger dig vind - Kör en maskin tvätt och gläd dig åt hur fort den torkar!"
Så låt bli att vara arg! Det drabbar ändå bara dig själv.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

9 juni 2016 14:28

Göran gjorde precis som du sa, hängde tvätt och tvätten och tvättlinan blåste av så nu har jag min skitiga tvätt inne i skogen bland myrstackar och blötlokar. Kom igen med bättre råd tack.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Göran

Göran

9 juni 2016 14:32

NÄÄÄ... nu aktar man sig!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Annika

Annika

9 juni 2016 18:45

Hujedamig vad det blåser...och inte ser det ut att lugna ner sig heller. Så jag tycker absolut att du får bli arg. Känns ju lite bättre då. Kul att du ska öppna din loppis snart. Ha det nu så bra du bara kan i blåsten.
kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

10 juni 2016 08:43

Hej bloggvännen!
Ser att du utsatts för prövningar igen! Vädrets makter är svårt att göra något åt. Jag brukar hålla koll på väderkartan och när det är oväder på gång i dina trakter, så brukar jag tänka på dig.
Ser att du i alla fall har dina vänner som hjälper till och det är ju bra.
Här blåser det idag - kallt - men solen skiner.
I slutet på juli ska vi uppåt dina trakter - en av sönerna ska springa en tävling däruppe. Det ska bli roligt för jag tycker det är så fint i de trakterna.
Ha en fortsatt fin sommar!
Kram Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Carina

Carina

10 juni 2016 09:15

Naturens krafter går över vårt förstånd och vi får böja oss. Rusta oss så vi härdar ut. Hoppas att vädrets makter inte lyckades blåsa bort ditt humör, helt och hållet. Kram

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards