Direktlänk till inlägg 17 juni 2016

PINKANDE FÅGLAR OCH FÖRSVUNNEN KATT

Av Anita - 17 juni 2016 09:22

 

Det händer lite då och då att folk tar kontakt med mig för att få råd. Ofta om blommor och trädgård, om örter och hur man kokar syrensaft och gör kådsalva och hittar borttappade grejor och en del vill bli spådda men idag, ja just idag..........

Idag fick jag en fråga jag nästan gick bet på.


Mannnen med frågan hade satt sallad i sin balkonglåda. Nu hade en del av salladen dött och han hade en teori om att någon fågel hade pinkat på salladen och att pinket frätt ihjäl salladen.


Jag tror jag dör. Jag trodde att fåglar pinkade och sket samtidigt men vad vet jag om fåglarna underliv.

Jag frågade AMV som stod i närheten och hon har haft undulater. Hon påstod att dom pinkade ibland. Jag tror inte mina öron.

Den här historien låter så otrolig så den kanske är sann.


Tänk er en illvillig fågel hoppa upp på balkongen för att pinka ihäl salladen. Hi,hi,hi det skulle jag vilja se.


 

Annars hade jag ju hoppats att det skulle bli en bra dag efter gårdagens små bekymmer men...

Igår kväll kom inte katten in som han brukar. Han kommer alltid in när det är kväll. Jag var ut och ropade varje timme hela natten. Så fjaskig är jag. Jag har ju börjat gilla den här katten som är som han är men helt otroligt snäll.


Så vaknade jag till en morgon med syrendoft och svanarnas rop från sjön. Fågelkvitter och doft av gräs men ingen katt.

Orolig började jag bli för hade det varit min förra katt Oskar hade jag inte brytt mig men den här lilla Morris han är lite eljest och det känns som om han inte kan ta vara på sig själv på samma vis. Han har liksom inget förstånd.


Jag gick ner till AMV för att kolla att katten inte blivit instängd i uthuset. Nej, ingen katt.

In i Kinabrors hus för där stod dörren öppen hela dagen igår men där fanns ingen katt.

Bort till Sundsvallsborna och leta i deras uthus. Nej ingen katt. Orolig började jag bli.


Började klippa gräset. Oj vad det växer nu och i rabatter och överallt. Hela tiden fanns tankarna på katten i skallen.

 

Så kom Kinabror och Jack. Jack försökte leta efter katten men misslyckades. AMV och jag började fundera över om någon kört på honom. Det far ju massor av älgtittare på kvällarna och dom kör som attan nu när vägen är fin.


Vi hade precis bestämt oss för att gå på vägen och kolla när Morris plötsligt kom springande från skogen. Han sprang nedhukad och tittade nervöst åt alla håll. Raka spåret in och nu har han varit inne hela tiden och vägrar gå ut. En stund på trappan så vände han in igen. Tror att något skrämt honom. Nå då var det frid och ro igen.


Amv och jag har stökat i loppisen och så har jag tagit fram cykeln. Den var rostig och ful. oj oj oj. Lite olja här och där så ska den väl gå och bromsarna fungerar. Visserligen låter den ganska konstigt när man trampar men den är ok och duger åt mig.


Ja vad mer, en kort tripp till Kälarne för att hjälpa fd grannen med räkningar.


Frampå kvällen trampade jag iväg till Kinabror som gjort riktig festmat. Gäddbiffar ala Mannetoft med skirat smör, pepparrot och citronsås. Å så gott det var.


Jag kan inte låta bli att småfnittra i min ensamhet när jag framför mig i fantasin en illvillig fågel pinka på salladen så dagens ord får bli detta.


Dagens ord: Livet är fullt av faror, fästingar, mygg, knott, getingar och fåglar som pissar ihjäl sallad.

 
 
Ingrid

Ingrid

17 juni 2016 10:16

Pinkande fåglar har jag då aldrig hört talas om. 🐦
Det var ju för väl att Morris kom hem igen.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ann

Ann

17 juni 2016 11:05

Go´fredag Anita! Det var då för skönt att Morris kom hem igen! Jag vet ju hur orolig man blir när de är ute på "sina längre svängar"...men man vet ju samtidigt att dom gör dem!
Jag har ju min farmors gamla cykel från trettiotalet och jag är såååå stolt över den, den funkar bra och är lättcyklad, men inte är den vacker! Vi hörs! Lycka till med loppisen! Kram Ann!

http://dansann.blogg.se

 
Gubbfan

Gubbfan

17 juni 2016 20:30

Funderar över de gula blommorna på din bild.
Vad är det?
Ser lite ut som lupin, men inte ändå.
Vad gäller cykel, kan jag skryta lite.
Jag har sedan 4 år tillbaks en el-cykel. En tung tingest som verkar gjord efter 30-talsrecept vad gäller ram osv
En underbar apparat, som gör att artrosknäna får sin motion och gubben en massa frisk luft.
Dessutom det bästa av allt: Glädjen att med rak rygg utan besvär i branta uppförsbackar kunna cykla förbi de där lycra-gossarna som med sina tajta cykelkläder, blåa i ansiktet, med krumma ryggar sliter på fina aluminiumsportcyklar.
Den glädjen är värd mycket.
Är det så att någon av dina läsare funderar på cykelanskaffning så skall hon/han kika på elcykel. Gärna en svensk Cresent.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

17 juni 2016 21:43

Som gammal mulleledare, så lärde jag mullebarnen att fågelspillning är vit/svart. Det vita är kisset och det svarta är bajset. Vad jag har fått det ifrån vet jag inte.
Ha det gott!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

18 juni 2016 00:03

Ha,ha.ha, inte pinkar tuppen! Det sades när jag var barn. Men fåglar har en kloakledning där både urin å matavfall har sitt utlopp å ofta kommer samtidigt. Om inga Fialotta finns i avföringen, t"ex. På grund av svält, kansk det bara kommer väska, dvs pink. Ha.ha,ha, min iPad skrev Fialotta där iag hade skrivit dekaler! Å nu blev det dekaler. FEKALIER skulle det vara!
Jag tror katten blivit uppjagad i ett träd, men det var skönt att han kom hem.
Jag kan inte cykla mera efter min lilla stroke, för jag har fått dålig balans. Men en trehjuling skulle jag kunna cykla på, fast jag har ju en 4hjulig permobil.Som går med batteridrift, så jag behöver ingen cykel.
Pepparrotsgrädde är underbart gott.æ nu skrev jag förstås pepparrotsgädda som ipaden tolkade till grädde. Ä nu slutar jag, för min dator bara hittar annat än vad jag skriver.
Kramen

 
Anki

Anki

18 juni 2016 09:23

Fåglar som pinkar ihjäl salladen - hm ... verkar lite konstigt...
Skönt att Morris är hemma igen! Är han kastrerad - annars kanske det är dags...?
Undrar som "Gubbfan" - vad är det för gula blommor? Väldigt fina!
ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

TantGlad

18 juni 2016 15:48

Jag är lika fjantig som dig. Om nån av mina katter försvinner (dom brukar hålla sig hemma på gården) och är borta lite "extra" länge , så blir jag så in i nordens orolig.
Jag gjör som du.....ropar en gång i timmen . Man är ju rädd om de små liven.

Fågelpink haha.....skit å piss dom inte, på en å samma gång?
Tja....va vet jag?

Roliga slutord. Gillar dina slutord.

Kram till dig, och skönt katten är tebax.

 
Dunsaluns

Dunsaluns

18 juni 2016 23:38

åh vilken tur att katten kom tillbaka. Han kanske hade legat och tryckt nånstans, gömd för räven?.. För att se det från den ljusa sidan: En nyttig erfarenhet för en ung katt kanske? Tack för dina fina ord! Jag blir så glad, men nu händer så mycket att jag knappt hinner skriva. Det är klart folk vill lära sig sånt där som du kan, det är ju inte precis såna nyttigheter man lär sig i skolan.. Jag visste inte att du var synsk, men har velat lära mig sånt där om salvor och sånt. Tänk så skönt att bo på en liten ort och kunna kolla igenom grannarnas uthus utan att det är nåt konstigt med det :) det gläder mig att det förekommer mer än i mitt liv. Att det liksom finns nån mänsklighet kvar och det inte bara är misstänksamhet och att låsa om sig, som ju utvecklingen verkar mer och mer i vår värld. Jag blir glad av att läsa din blogg som kontrast mot nyheterna på radion varje dag. Eller som igår när vi såg fotboll på TV och plötsligt publiken kastar in bomber på som smäller på en domare. Tack för att dej och din blogg :)

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

19 juni 2016 07:30

Några undrar över de gula blommorna och jag vet faktiskt inte vad dom heter. Jag fick en planta i skåne av min fd svärmor och det är någon form av vicker tror jag, blommorna ser ut som ärtblommor. Dom sprider sig väldigt och det är lätt att dom tar över men dom är fina när dom blommar. Jag gillar den citrongula färgen

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Göran

Göran

19 juni 2016 12:59

Icke heller jag har nån kunskap om hur det funkar med nr 1 och 2 för pippina. Har aldrig funderat över det heller, faktiskt. Men inte tror jag att VH (vår herre) gjorde en sån miss när alla andra exkrementer från djuren är gödning för det som växer. Men du ska få en liten historia av mig som sägs vara hämtad ur verkligheten.
En pappa med dotter har handlat plant på handelsträdgården och köar för att få betala. Mannen framför har en säck i handen med färsk kogödsel och flickan bli nyfiken när hon känner hur det luktar så hon frågar..
-Har du bajs i påsen?
-Ja, säger mannen vänligt.
-Vad ska du ha det till, undrar den lilla då.
-Det ska jag ha på mina jordgubbar, säger mannen.
Flickan gör en äcklad grimas och säger;
-Stackars du! Jag brukar få glass eller grädde på mina!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Tussilago!

20 juni 2016 22:07

Har du steriliserat eller kastrerat kissen? Finns risk att den sticker annars. Våran misse fick vi göra det tidigt på, men nu håller den sig
runt tomtgränser bara. Man blir ju så orolig om dom börjar hålla sig borta länge.

 
Åke

Åke

21 juni 2016 08:20

Så kul att Morris kom till baka :) Det låter så ljuvligt när du beskriver svanarna, fågelkvitter samt syrendoften :) Här mulnade det på... Droppar faller... Du ser ju ut att ha full sommar :)

http://www.nacka144.se

 
Carina

Carina

22 juni 2016 19:48

Tänk att jag aldrig tänkt på att fåglar pinkar.... för det måste väl även de göra :)

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards