Direktlänk till inlägg 30 juni 2016

I ROSORNAS TID

Av Anita - 30 juni 2016 11:09

 

I rosornas tid och de magiska nätternas tid sover jag naken med öppet fönster. Naturligtvis har jag myggnät för fönstret. Paradiset Fisksjön måste ju ha lite jämvikt mot ljuvligheten och den heter mygg, knott och broms.

Men i fågelholkarna i trädgården skriker små fågelungar efter mat och det råder ingen brist på insekter att mata dom med. Här i min trädgård finns det mat för alla.


En vecka har snart gått igen och tänk vad tiden går fort när man har det bra.

Kinabrors dotter Camilla och barnbarnet åker tillbaka till Skåne idag men istället kom Kinabrors son igår så nu är den tid då sommarfolket avlöser varandra hela tiden. På lördag kommer min efterlängtade son upp.


 

Annars har veckan bestått av värme, regn, sol och åska och ett litet nätt muller från Storfiskarns grävmaskin.

 

Det har varit gräsklippning, stök i loppisen, cykelturer, bad och latande i hammocken lite då och då. Dagarna går så fort. Naturligtvis hqr det varit lite besöka varje dag bla Gamle A och Mustacen


Jag bröt av ljuvligheterna med att gå till tandläkaren och laga en trasig plomb. Inte det roligaste precis och dyrt är det men man måste vara rädd om sina tänder faktiskt så länge man har dom. Inte vill man ha löständer fast man är en gammal kärring.

Jag har jobbat lite grann och hälsat på PappbersBeda.


 

Trädgården kräver sitt varje dag men det är ett kärt besvär att gå omkring och vattna och rensa ogräs och se hur allt prunkar och doftar. Jag låter naturen växa in i trädgården med ormbunkar och annat och gräsmattorna består mest av mossa på sina ställen men mossa är fint det också. Ingen trädgårdsmäster är bättre än moder natur faktiskt.

 

Mina enkla rosor doftar ju jättegott och blommar med massor av blommor där humlorna surrar sin mysiga brummande sång. Dåligt med fjärilar faktiskt.

 

Rosen jag hittade på en gammal fäbovall har jag nu fått reda på att den heter kanelros och kanske om man känner efter noga finns en liten doft av kanel.


På strecket torkar badhandukarna och svajar litt i vinden.

Igår efter att vi ätit köttförssås och spagetti for killarna ut på sjön för att lägga nät.

Brorsdottern Camilla och jag badade bastu.

Vi skulle gjort det i förrgår men när jag kom in i bastun  hade getingarna byggt ett stort bo där. Jag tog en gammal konservbyrk och lyckades få ner dillan i den men getingarna blev lite arga och det kan man ju förstå. Dom brukar vara snälla men nu tappade dom humöret och vi fick ställa in.


Igår gick det bättre så vi kunde basta och bada och njuta i flera timmar. Så härligt var det och vattnet var varmt och skönt, säkert över 20 grader.

 

Nu sitter jag på altanen och ser molnen röra sig över sjön. Ser paddan i dammen ligga lojt och simma på rygg. Fågelungarna piper i sina bon och svalorna flyger runt och kvittrar sitt klad och härliga kvitter. Katten Morris breder ut sig bredvid mig och spinner i solen och rosorna och syrenerna doftar. Vad mer kan man önska sig.

Fick just reda på att Kinabrors son hade fått en gädda på 5 kilo igår kväll så nog finns det stora fiskar i den här sjön.


Jo då AMV och jag ska på konsert i Näset i kväll där DansBritt är med och sjunger så jag ser fram mot en toppendag.


Dagens ord: Livet är lätt att leva nu och kunde jag spinna skulle jag göra det.

 
 
TantGlad

TantGlad

30 juni 2016 13:12

Visst är livet lätt att leva nu.....och finge man önska, så önskar jag mig sommar alltid.
Det är mysigt att se hur trädgården blommar och växer. Rensa ogräs är väldigt rogivande tycker jag, för just den stunden kan man inte koncentrera sig på något annat än ogräset. Lite skönt tycker jag.

Ha det gott och kram

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ann

Ann

30 juni 2016 13:17

Hej!
Njutbart med sommar!
Vi ses på Näsets bygdegård ikväll! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

30 juni 2016 22:14

Det låter verkligen som om du trivs med livet nu. Hoppas att sommaren kommer att vara fin länge till och att du får åka på många trevliga danser med dina vänner.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

30 juni 2016 23:40

Vad kan man säga? Du lever ju i Parads Jag har inga fåglar denna sommar, vet inte vart dom tagit vägen. Ju skatungar flyger å väsnas varje morgon. Dt är så varmt ute på nätterna att jag, på morgontimmarna lägger mig i min BadenBaden stol å sover på balkongen. Men jag sover inte naken😋. Var det inte DansBritt som sjöng i kör också?
Själv har jag anmält mig att delta i kören som hyllar Beöllman på Djurgårdn den 26 juli, som är Bellmansdagen här å firas med stora fester, bl a en härlig måltid på rest. Hasselbacken. Annars skulle jag vilja vara vid Fisksjön! Kramen.

 
Anneli

Anneli

1 juli 2016 17:21

Vilka härliga bilder. Jag har inte sett en mygga eller några knott trots att det är regnigt o dant här. Vi har inget bra väder alls, solen är på annat håll men jag hoppas att den hittar hit snart. Det känns nästan som höstväder nu.
Trevlig helg kram ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

2 juli 2016 16:56

Här hällregnar det, men har ändå varit ute och promenerat i stadens vackra grönområde. Bara för att vädret inte ska besegra mig. :) Hoppas att din son har kommit fram ordentligt och börjat stämma gitarren. Njut sommaren!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

2 juli 2016 23:42

Vi har varit i Leksand och firat midsommar, och hade lika fint väder som ni. Jag njöt av majstångsresning och Små grodorna. Dansade tom schottis, hambo och en polska. Nu sitter jag här med värkande ben och fötter, min benhinneinflammation frodas. Men vad gör man inte för att få dansa, Anita!
Kram!
Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards