Direktlänk till inlägg 7 juli 2016

VINDEN VINER

Av Anita - 7 juli 2016 07:50

Den här veckan har det blåst något alldeles hemskt. Det är i alla fall myggfritt när vinden viner och då passade jag på att gå till Stedesbacken och kupa potatisen och rensa.. Det är härligt att ligga där och rota i den mjuka fina myllan. Hunden Jack är med och hjälper till. Han fraktar bort ogräset åt mig och är omöjlig att trötta ut.

. Där borta finns allt som jag behöver. Det finns styyvmorsviol, rölleka, ja alla växter jag behöver till mina salvor utom daggkåpa. Det finns den finaste mjukaste grankåda som man kan göra en bra salva av.


Sonen har kommit från Skåne och det är roligt. AMV och Gubben har kommit tillbaka och Sundsvallsborna är här så det är liv och rörelse i paradiset Fisksjön.

 

Äntligen har chokladfågeln i blomlådan fått sina ungar och dom piper och gnäller och växer för varje dag. Undrar hur dom kommer att se ut när dom blir stora.


Tisdagen åkte Moster och jag till Strånäset som vi brukar och tittade på lapptäcksutställningen.

 

Vilket fantastiskt hus och vilket fantastiskt arbete man lagt ner.

 

Det är otroligt mycket man kan göra med lappar, inte bara täcken utan väskor, kuddar, bonader och figurer.

 

Dom här figurerna är vindunksskydd. Häftiga minsann och vilket piller att göra sådana.

 

Tunnbrödstut och kaffe åt vi ute på glasverandan där utsikten över trädgården och indalsälven är fin.

Vi köpte lotter förstås och jag vann en förseglad vinst som jag ska hämta på söndag. Det ska bli spännande att se vad det är och så får jag åka dit en gång till.


Moster och jag stannade till i Hammarstrand för att äta lunch och timmarna gick och Sonen och jag åt middag hos Kinabror. Vi satt faktiskt ute för hos honom blåste det inte så hemskt som hemma hos mig. Stekt abborre minsann.


Igår så var det då dags för AMV och mig att ha hand om sommarcafe nere vid gamla kyrkan.

 

Oj så mycket folk det kom. Det var tillströmning hela dagen och till och med folk från utlandet kom dit. Vi hann inte sätta ner ändan på hela dagen så jag hann inte ta några kort heller.

 

Det var en rolig dag och det är alltid kul att träffa människor och prata med dom. Det är ganska underligt att så många hittar hit för den här platsen ligger ju inte efter någon stor väg.


Ska bli spännande att se om folk letar sig till mig och min loppis som ligger ännu längre bort från farvägarna. Jag har bestämt att jag ska öppna på lördag för nu är jag så gott som färdig.


Igår kväll var vi i alla fall helst slut efter dagen och när Sonen gav som förslag att vi skulle fara till Hammarstrand och äta pizza istället för att laga mat så nappade vi genast.

Sedan satt AMV och jag i soffan och såg på tv och halvsov och killarna var uppe i Kinabrors nya hus och spelade biljard och spelade musik på jukeboxen.


Dagens ord: Att vänta på att vinden slutar vina är ganska meningslöst. Det är i alla fall bra arbetsväder och myggfritt.






 
 
Ingen bild

Bamse31

7 juli 2016 11:50

Nu har jag upptäckt att AM
V heter Ann-Marie. Va skoj att ni fick många kaffegäster i Håsjö.i vems regi håller kaféet öppet?
- [ ] Den där bruna fågeln, vad heter den. Jag ser så dåligt så jag kan inte artbestämma den med ledning av din bild.
Å så har ni ätit stekt abborre igen, som är så jäkla gott, men som jag inte kommer åt, för abborre säljs inte i min butik. Jag får hålla mig till strömming, dom jag ska laga idag. I går badade jag utomhus för första gången i sommar. Det blåste en kall vind, så man fick torka sig med badhanduken genast man kom upp för att inte frysa.mskönt att ni har myggfritt i blåsten. Här blåser kalla vindar idag fast solen strålar.
Kramen.

 
Carina

Carina

7 juli 2016 18:03

Vilket fantastiskt vackert träsnideri och minst lika vackra konstverk av tyg. Gulligt med fågelungar i blomlådan. Kram

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

8 juli 2016 10:13

Fina bilder! De blir nåt att titta på och minnas vad vi längtar till när januari knäpper i husknutarna och snön ligger djup. Det där vackra huset lär inte ha byggts av nån vanlig fattiglapp. Snickarglädje och punschverandor var väl mest för doktorn, apotekaren eller prästen.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

8 juli 2016 11:02

Så fina bilder i det här inlägget! Tala om snickarglädje, det är huset kan knappast bli mera utsirat än det är.
Lycka till med din loppis. Jag hoppas att många letar sig till Fisksjön och handlar hos dig.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

8 juli 2016 17:47

Chokladfågel har jag aldrig hört talas om, vad är det för en figur? Tänk att den byggt bo i din blomlåda av alla ställen och fått ungar, det måste ju vara ett gott betyg till din plantering. I mina lådor trivs inte ens blommorna.
Ha en skön helg!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

9 juli 2016 05:36

Härliga dagar nu hos dig i Fisksjön! Förstår att du njuter av sommaren... Vilken fantastisk snickarglädje i det huset och fint hantverk också!
Önskar dig en fortsatt fin sommar med många besökare på loppisen!

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards