Direktlänk till inlägg 11 juli 2016

LOPPISTIDER

Av Anita - 11 juli 2016 08:17

 

I lördags öppnade jag loppisen. Efter flera dagars blåst blev det lite bättre väder.

 

De första som kom var tyskar och sedan kom det bara bekanta och stora affärer blev det inte men trevligt fika på altanen.

 

Så gick dagen och jag gjorde köttfärssås o pasta till Sonen, Kinabror, Storfiskarn och mig.

Storfiskarn han gräver och gräver men snart är nog dikena klara.


På kvällen for AMV, Gubben, Kinabror och jag till hotellet i Kälarne för att lyssna till "Kingen".

Vilket fantastiskt ös. Vilken fantastisk kille. Rockenroll på högsta nivå. Det är så att fötterna trampar takten fortfarande.

 

Liten är han men sjunger och spelar piano och munspel och pratar med samma härliga glöd. Det bästa jag hört på mycket mycket länge.


Sonen var hemma med hunden Jack och när vi kom hem hade han fått besök av StockholmsAnders. Han och 93-åriga Karin har kommit till sommarstugan.


Vad finns mer att berätta. Det är som vanligt både trevligt och mindre trevligt.

Det mindre trevliga är att min bil nu gett upp. Den har börjat leva sitt eget liv. Jag vågar knappt köra den. Ena stunden stannar den och den andra stunden drar den iväg på full gas fast jag inte rört gaspedalen. Uppför mansjöbackarna orkade den knappt ta sig upp för fast jag växlande ner.

Det blir att ta kontakt med bilverkstan idag om det nu inte är semesterstängt. Precis nu när jag just varit till tandläkaren och gjort av med pengar och den här tiden går det ju mycket pengar hela tiden.


Nåja, jag får hoppas att jag får in loppispengar så det räcker till några danskvällar i sommar.

 

Pionerna jag fått av Moster håller ännu och är lika fina.


Idag skulle Sonen ställa upp och skjutsa Moster och mig till Strånäset där jag skulle hämta min hemliga vinst.

Jag hoppade att få något i lapptäcksteknik men tro ni inte att jag fick en trasmatta. Fin och välgjord men jag har ju massor av mattor och eftersom jag vävde själv så kändes det inte så rafflande precis.


 

När vi kom dit så fick Sonen hjälpa till med att sätta i nya lampor i den fina ljuskronan. Som tack blev han bjuden på tunnbrödstut och kaffe. Ett bra byte. Vi fikade och tittade på hönshuset.

 

Tänk vilket hönshus. Där inne fanns till och med en kamin för att hålla hönsen varma.

 

Den här gården är en av de häftigaste ställen jag vet

 

Lite här och där finns det tallar så stora att moster inte kan famna dom.


Hem och öppna loppisen igen och så småningom kom solen och så kom AMV och Gubben tillbaka. Dessutom kom DansAnn med man och vi pratade länge och fikade förstås. Det blir mycket fika på sommaren här.

  Jag åkte med Sonen (på fyrhjulingen) till Kinabror där han bjöd på en sagolikt god köttfärslimpa med bakade lökar och potatis.


Sedan gick jag ner och eldade i bastun och AMV och jag bastade och doppade oss. Det var rätt kallt i vattnet nu när det blåst in så mycket kallvatten men skönt ändå.

Killarna var borta hos Kinabror och såg på fotboll men AMV och jag såg på "Morden i Midsommer" hemma hos mig.


Så går dagarna allt för fort och sommaren vandrar iväg.

Jag letade efter julkort som man brukar vilja köpa på loppisar och då hittade jag ett kort som något skickat till mig (jag minns inte vem) men det är väl en sanning om något. Så här ser den ut.

 

Den skulle kunna bli dagens ord men en av mina kaffegäster gav mig ett bra ord när man frågade hur man mådde.


Dagens ord: Man får vara glad att man får vara tacksam.

 
ANNONS
 
TantGlad

TantGlad

11 juli 2016 19:33

Din loppis ser fin ut. Du ska nog se att du får lite sålt framöver.
Min gubbe och jag brukar åka ut på utflykter över dagen ibland. Skulle vara kul att åka till dig, och se din fina loppis. Ja vem vet vad som händer.

Härligt att känna hur föttera vill stampa takten fortfarande.......då har man haft det kul.
Synd du fick en trasmatta när du redan har så många, men visst Äre typiskt .

Slutorden var bra.
Ha det jättegott vännen, och vem vet om inte en TantGlad dyker upp i sommar??

http://tantglad.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

11 juli 2016 20:44

Vilket hönshus! Det skulle jag nästan kunna tänka mig att bo.
Du har en riktigt fin loppis, tycker jag. Det kommer nog besökare så småningom.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

11 juli 2016 21:39

Nu har jag ju inget facebook-konto och det är väl där man "lajkar" men jag tar mig friheten att ändå gilla ditt slutord. Fick mig att tänka på ett som liknar det litegrann...
"Man får vara glad att man blev som man blev när man nu inte blev som man skulle..."
Eller den här; (som min mormor ofta sa) "Förlåt att jag besvärar men skulle jag kunna få be om ursäkt?"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Annorlunda

Annorlunda

12 juli 2016 21:33

Mina frågor till er! .. Hoppas att ni svara på dom! UTMANING - Frågor! 1. Har du några sommarplaner? .. ​2. Vilket är ditt drömresmål och varför? .. 3. Vad är ditt favoritmärke och varför? .. 4. Vad är du mest nöjd med hos dig själv? .. 5. Vad shoppar du helst på nätet? .. 6. Vilka appar använder du mest? .. 7. Vad önskar du att du vore bättre på? .. 8. Vem SMS:ade du senast och vad skrev du? .. 9. Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? .. 10. Vilken film eller serie skulle du vilja leva i? .. 11. Vilken är din favoritmiddag? .. Mina frågor till er! .. Hoppas att ni svara på dom! .. Hur mår du? Hur känns det att vara veckans blogg? .. Vad kommer vi att få läsa om i din blogg? .. Vilket är ditt bästa inredningstips, generellt? .. Hur spenderar du helst din lördagskväll? .. Vilka andra bloggare hittar du inspiration ifrån? .. Dela med dig av en dold talang du har! .. Vart befinner du dig i livet om 10 år? .. Vad är framgångsreceptet för dig och din blogg? .. Nämn 3 saker som du önskar dig just nu! .. http://nouw.com/annorlundaannorlunda/profile
Sprid utmaningen vidare och så vidare!

http://annorlundamamma.nouw

 
Karin

Karin

13 juli 2016 22:11

Lycka till vännen, med din fina loppis!
Kramar karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Av Anita - Tisdag 12 feb 09:40

Äntligen en solig dag. Ett litet uns av vår känns det som. Småfåglarna till och med kvittrade lite när jag gav dom mat.   Solen kastar några strålar genom fönstret och jag ser allt damm som ligger överallt men det skiter jag i. Idag ska det mins...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se