Direktlänk till inlägg 19 juli 2016

ALMÄCK,ÄLGÖRT OCH TISTEL

Av Anita - 19 juli 2016 21:10

 

När jag går ner till sjön slår doften emot mig. den blandade doften som är sommar för mig.


Idag är en strålande fin dag och jag stänger loppisen för det finns några ärenden att uträtta.

Handla, fixa räkningar åt Fd Grannen och lite annat. Sonen körde och hans fjälla  som kom igår var med förstås.  

Innan vi for ner till Kälarne hann dom med en liten tur på fyrhjulingen.


När vi kom hem kände jag på mig att Datafia behövde min hjälp. Hon hade hand om sommarcafe idag och jag vet hur besvärligt det är att vara själv där om det rasar in folk och det gör det ibland. Visst behövde hon min hjälp. Jag diskade och bredde mackor. Så cyklade jag hem. Sonen och fjällan hade slagit vass och satt på farstukviisten och drack kaffe så då fick jag en slurk också.

 

Trädgården är full med svirrande fåglar överallt nu. Alla fåglar har fått ungar och dom har inte ens förstånd att vara rädda och det är så roligt att se dom runt omkring. Det är väldigt dåligt med fjärilar iår Jag har knappt sett någon.

 

Rosorna som slår ut en efter en ger mig glädje, speciellt den gula som jag gillar väldigt mycket.


Jag går ner till bryggan och lägger mig för att sola för första gången i sommar. Ser en flotte ute på sjön och en båt som drar med en vattenskidåkare.

Småfisk plaskar omkring och bromsen bits och allt är som det ska vara på sommaren utom bromsen förstås för den är minsann en plåga.

Det är skönt att vila en stund i solen och läsa en tidning och ta ett bad. Nu är det rätt varmt i sjön och det var skönt att simma omkring i det klara vattnet tillsammans med fiskarna.


 

Sonen har lovat grilla så jag är ledig och fri att göra vad jag vill.

 

Oj så gott det var. Jag gillar minsann grillat. Det är så gott.


Kinabror och hans gäster har åkt till Bräcke för att åka färja och äta glass. Broder B och Tuppola och deras gäster har åkt på loppisrunda och sommarcafe så vi är alldeles ensamma en stund.


Nå det är alltså idag men jag kanske ska berätta om lördagens dans Björnlogen i Storåsen.

Storåsen ligger så där 2 mil rakt in i skogen. En gång om året är det fest där. Man kan vinna en älg på inträdesbiljetten. Det finns öltält och så naturligtvis dans på ett väldigt fint dansgolv. Dessutom har dom jättegoda hårdbrödmackor med rökt lax på.


Kinabror, Dansbritt och jag for dit som vi alltid brukar. Det var ovanligt lite folk. Det var Digilo på Paveljonen och Drifterns på¨Hanssons loge så folket räcker inte till den här tiden. Dessutom hade det ösregnat på sina håll.


Jag började tro att jag skulle börja en karriär som panelhöna för jag blev inte uppbjuden så ofta som jag var van. 

Lite roligare blev det när jag blev uppbjuden av en ung kille fast det var damernas. Nåja han var rejält full och jag hade mina funderingar om hur det skulle gå men han dansade bra faktiskt fast han hade problem att gå. Han sa att han gillade blondiner som jag och att jag dansade som en älva.

Nåja, jag höll färgen fast jag förstår att han inte fattade att mina vita lockar satt på en gammal tant. Ibland är det lite trevligt att det är lite mörkt faktiskt. Nåja det var i alla fall gulligt och det var ett bra slut på en danskväll.


När jag ligger här på bryggan och tänker så inser jag att nu gäller det att försöka dansa allt jag kan för snart kommer tiden då ingen smink i världen kan dölja att jag är gammal och att männen aldrig tror sig om att bli gamla och bara dansar med unga vackra kvinnor. Det är sorgligt för mig som gillar dansen allra mest. Sånt är livet.

 

Nåja jag badar bastu, spelar på trumman och simmar i härligt vatten och solen är varm och mjuk. Vem är jag att gnälla denna makalösa fina dag.

Jag gläds åt älgbiffen vi åt igår och hjortronsylten jag kokade och den goda grillmiddagen jag fick idag och att kvällen är lika fin som dagen varit.

 

Gläds åt att imorgon kommer en ny fin dag. Kanske ska jag skynda mig ut tidigt tidigt och se om hjortronen mognat och blåbären. Äta någon jordgubbe som är solmogen och god och hitta röda smultron lite här och där.


Dagens ord: Människa lär dig dansa annars vet inte änglarna vad dom ska göra med dig.

 
 
Karin

Karin

19 juli 2016 22:15

Hemma några dagar efter att ha besökt sommarstugan. På en marknad provade jag Älgörtsmarmelad, gjord på blommorna, och det smakade som fläder.
Nu ska hela Sverige få sommarvärme några dagar, så jag hoppas att du får fler dopp i sjön och sköna simturer!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

19 juli 2016 23:56

Du är priviligierade som får bo så underbart sommartid.passa på å njut av tillvaron. Vi andra stackare får nöja oss ,med att läsa dina bloggar å,drömma oss dit.

 
Dunsaluns

Dunsaluns

20 juli 2016 10:24

åh, vad härligt! Bara gå ner till bryggan och lägga sig ett tag. Här biter brämsen också, särskilt när man går och svettas med lien en varm sommardag. Så gott med grillat! Och dina fina blommor sen.. Underbart, jag tror jag måste plantera en ros nånstans... Varför skulle de inte vilja dansa med dig? Du är ju söt. Kul a allafall att du åkte iväg, jag vet ju hur mycket du tycker om att dansa. Men är det aldrig dans någonstans på vintern? Eller åtminstone hösten? Ha det bra Skogsnuvan!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

22 juli 2016 17:38

Vilka härliga sommarbilder! Vi ska grilla i morgon och det ser jag fram emot. Det är ju så gott! Tror bara du hade lite otur på danskvällen. Killarna kommer igen. Som du skrev så var det ju flera tillställningar på gång. Rätt killar var på fel ställe, så att säga.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anneli

Anneli

24 juli 2016 15:16

Vilka fina bilder du har tagit. Jag blev så hungrig när jag såg att ni grillade =)
Jag grillar aldrig själv, man kanske skulle göra det innan sommaren är över =)
Hoppas allt är bra med dig. Kramar o ha en fin kväll ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

24 juli 2016 20:38

Bra du är hjälpsam och hjälper en vän då det är mycket. Dessutom så är det ju bara trevligt att träffa lite folk , och sånt gillar judu vad jag förstår.

Mysigt är det att grilla, och gott är det åxo.Vi har åxo grillat i helgen....igår faktiskt

Fina bilder bjuder du oss på. Rosor är vackert.

Kram till dig.

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards