Direktlänk till inlägg 13 augusti 2016

DEN BORTTAPPADE OCH ÅTERFUNNA

Av Anita - 13 augusti 2016 15:33

Jo minsann, nu ska ni få höra Baddräkten och handduken som var spårlöst försvunna har minsann orsakat mycket huvudbry.Kollat runt bland dom som var i Hunge om jag kastat in grejorna i fel bil eller kanske bara tänkt att jag skulle kasta in dom och lämnat dom i Hunge i alla fall.


AMV och jag har pratat fram och tillbaka och jag blev mer och mer oroad över att jag inte minns ett dugg men nu blir det ännu värre.

Kanske att jag glömt kassen på marken om någon kom och började prata med mig när jag var på väg till bilen? Kanske någon slängt påsen i tro att det var sopor? Så vi bestämde oss att sluta tänka på det och konstatera att grejorna var borta.


 

AMV och jag plockade hallon borta på Mustashens kalhygge. Det fanns massor men var inte lätt att gå med högt gräs och hålor och ris.


Efter det drack vi kaffe och badade bastu. Vi klädde av oss i strandstugan och rätt som det är så får vi se att min baddräkt hängde på en krok på verandan. HUR i fridens namn har den hamnat där?

Nu blir jag ännu mer oroad. Vet att jag inte badade när jag kom hem från Hunge och resten av veckan har det varit skitväder. Inte har jag baddräkt på mig nu heller utan badar naken när ingen är här.


Baddräkten tillbaka men inte handduken. Så konstigt. Har jag haft en total minneslucka. Har jag tagit hem baddräkten utan att minnas och varför gått ner med den till strandstugan???? 


Så AMV och jag gick upp till huset och drack kaffe och slöade i soffan och pratade hit och dit om vad som hade hänt. Det är ju inte första gången saker försvinner och kommer tillbaka. Äsch vi slutade tänka på det och skyller på tomten.

Attans Attans.  men baddräkten är i alla fall tillbaka..


 

Nåja den regniga veckan har det inte blivit mycket gjort men det har inte varit trist. Kinabror har mest röjt på åkern. Jag har plockat blåbär  Många har varit hit Mustachen och Gamle A och en gubbe med son som var här när han var liten och fiskade. Han köpte fiskekort och lånade Kinabrors båt.


Sedan dök en tjej och hennes kompis upp. Hon och jag har gått på andlighetskurs tillsammans och det var trevligt att träffa henne igen.


Idag är en mulen dag och jag har redan haft besök av en av mina facebookvänner. Hon och hennes man kom på motorcykel. Hon härstammar härifrån Fisksjön. Vi fikade.

Annars har jag mest rensat bland vinbärsbuskarna för där är massor av brännässla och annan skit som jag ska försöka få bort så det blir lättare att plocka svartvinbär. Det är inte mycketbär iår men det är väl lite tur så slipper man plocka så infernaliskt. En hink räcker gott även om saften nu är slut så går det inte åt så mycket.


Nåja, det är mycket rönnbär i år och om det betyder att det blir mycket eller lite snö och kallt eller inte kallt visar sig väl men.....


Dagens ord: Rönnen ska bara bära börda en gång står det i bodepraktikan.

 
ANNONS
 
Karin

Karin

14 augusti 2016 07:09

Lite höstkänsla är det här i Skåne också, temperatur mellan 15-20 gr. Det ska komma en omgång varmt väder igen, säger SMHI, kan man lita på det?
Sensommar är fin, då tackar naturen oss, med alla sina frukter!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

14 augusti 2016 13:21

Va skönt att du hittat baddräkten, för då slipper jag åka iväg till Fsksjön direkt för att se dg bada naken😄. Har du talat med Kinabror? Han kanske har hittat paketet med baddräkten å hängt upp den åt dig. Handduken kommer nog fram också, ska du se. Det finns alltid en förklaring även om den just nu inte är skönjbar.
Ett tips: Brännässlor smakar bra som soppa, även om nässlan är fullvuxen. Repa loss bladen å använd bara dom fina å koka som du kokar spenat. Lite pysseljobb å man måste ha handskar, men soppan blir god å äts med hårdkokta ägghalvor, där man tar ut gulan å blandar med klippt gräslök i lägger blandningen tillbaka i vitan å sedan lägger ner i soppan. Jag har gjort så många gånger.
Svarta vinbär är den överlägset bästa vinbärssorten å kan användas till mycket, brännvinskrydda t. Ex.😋😋.
Vad gör man på en andlighetskurs?
Måste man ha fiskekort för att få fiska i Fisksjön?
- [ ] Å rönnbär förresten-har du gjort Rönnbärsgele nån gång. Det är jättegott till viltkött, älg t ex.
Kram!

 
TantGlad

TantGlad

14 augusti 2016 21:24

Ja jisses vilket huvudbry man kan få när saker bara försvinner sådär. Man vet ju fasiken inte vad man gör ibland. Tror inte det hänger på åldern, för vissa som är över 80 har fanimej bättre minne än mig som snart är 50.
Men man är väl ivrig och disträ haha. Man sysslar ju med så mycket samtidigt och då är man i riskzonen att tappa bort grejor.

Kram på dig

http://tantglad.bloggo.nu

 
Carina

Carina

15 augusti 2016 08:26

Vad snopen du måste blivit när du såg baddräkten och samtidigt glad över att du hittade den, eller så var det baddräkten som hittade dig ;) Gott slut i varje fall. Kram

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
essay writing services

essay writing services

15 augusti 2016 17:02

Gardening is my hobby! The pictures are great!Raspberry looks so tasty.

http://writ-ing.services

 
kickilina2009@hotmail.com

kickilina2009@hotmail.com

15 augusti 2016 21:53

Vilken tur att du fick tillbaka den :) ibland blir man virrig för man har för mycket att tänka på.
ha en fin vecka :) snart är hösten här, den är fin den också
kram Kicki

http://lenakristina.bloggo.nu

 
Annika

Annika

16 augusti 2016 20:24

Nämen vad spännande...undra just vem om har lånat din baddräkt. Hoppas att det betyder att det blir lite snö då det är mycket Rönnbär. Vill minnas att det var mycket även i fjol. Ha det så bra du bara kan och hoppas att det blir många fler dopp i sjön innan snön kommer.
Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se