Direktlänk till inlägg 17 augusti 2016

GAMMELRYGGEN

Av Anita - 17 augusti 2016 08:28

När jag plockat hallon började gammelryggen kännas lite mör.


Så åkte Kinabror och AMV och Gubben på auktion på söndagen men det blåste kallt från väst och var grått och mulet så jag tappade lusten. Jag låg i soffan och såg på en ÅsaNissefilm istället. En film som jag faktiskt inte sett förut. Både hunden Jack och katten Morris var också trötta. Morris låg i sin korg under taket och Jack på mattan under bordet. Dom var slöa och orkade inte ens retas med varandra.

 


Så blev det en ny vecka och jag plockade svartvinbär och rensade ogräs i vinbärsbuskarna. tistlar. brännässla och någon slingerväxt som snurrar in sig överallt. Blåste hemskt så jag låg så nära marken jag kunde för att få lite lä.

 

Det tog hela dagen och fy sjutton så ont jag fick i ryggen.


Igår morse var det nästan svårt att komma ur sängen men vad fasen. Efter ett tag hade jag rackat till mig och solen sken.

 

Så kom min tremänning G och hennes man och hennes två hundar. Hundarna är hundens Jacks mamma och syster och vilken dag vi hade.

 

Hundarna lekte och badade och vi människor pratade och solade och mannen badade till och med.

 

Fantastiskt med folk som har med sig mat så det bara är att gräva upp lite potatis och koka. Vi åt jättegoda köttfärsbiffar till lunch och sedan vandrade vi efter strandstigen bort till Kinabror och satt på hans brygga i solen. Där i hans vik var det mera lä och det var riktigt varmt i solen.

 

Så trevligt vi hade och det har vi alltid när vi träffas fast det blir ju lite för sällan tyvärr.


Så det blev verkligen en fin dag fast ryggen känns som skit.

Vad mer. En stor rovfågel kom flygande på morgonen men jag jagade bort den innan den hann ta några småfåglar.

Den här tiden brukar lommen skrika för fullt men jag har inte hört den på länge. Svalorna har dom redan flyttat tro?

Krusbären lyser röda men vad sjutton gör man av krusbär. Saften gillar jag inte.

 

De röda rosorna har slagit ut och så fantastiskt fina är dom och har en lysande röd färg som är alldeles otrolig.

 

Då slutar jag med det för idag. Idag kommer moster och ska plocka svartvinbär och jag tänkte klippa gräs men kanske får jag ta en ledig dag och vila ryggen.


Dagens ord: De vackraste rosor och godaste krusbär har de vassaste taggarna.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

17 augusti 2016 15:59

Hoppas att din rygg snart blir bättre! Det är ett elände när man vill så mycket, men har ont hela tiden.
Krya på dig!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Korpunge

Korpunge

17 augusti 2016 20:02

Krusbär faller sig inte riktigt i min smak heller och kära mor hon har tagit bort dom helt och hållet från sin trädgård. Hoppas nu att din ryggvärk går över
Kramen

http://korpunge.bloggo.nu

 
Anki

Anki

18 augusti 2016 07:15

Trist med ryggen - hoppas den känns bättre idag!
Härliga sommarbilder - ser riktigt skönt ut :)
Krusbär tycker jag är godast att äta färska - och jag gjorde gelé en gång som blev jättegod. Numer har jag inte några krusbär ... saknar dem faktiskt lite.
Önskar dig en fin dag!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

Soldansare

18 augusti 2016 13:20

Krusbärskräm är väldigt gott!

 
TantGlad

TantGlad

19 augusti 2016 06:08

Uscha för att ha ont i ryggen, men en fin dag fick du ialf.

Trött å all får man åxo va ibland. Jag har haft Latmasken som inneboende inom mig flera dagar nu haha. Man är slö slö slö.

Ha en fin fredag och Kramelikram på dig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Göran

Göran

19 augusti 2016 06:18

Men människa, va´ä´re mä´re, som vi brukar säga runt Sundsvall.
KRÄM, förstås!
Krusbärskräm ska du ju göra såklart. Sagolikt gott!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Solan

21 augusti 2016 11:35

Krusbärssylt har jag gjort och tycker att den är sagolikt god.Hoppas att du snart blir bättre i ryggen. Smärta tar udden av så mycket här i livet. Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se