Direktlänk till inlägg 25 augusti 2016

LINGON, DE BÄSTA BÄR SOM FINNS

Av Anita - 25 augusti 2016 08:15

Så kom en ny vecka och måndagen for jag iväg en sväng och jobbade. Medan jag var där ringde Datafia och undrade om jag ville följa med en sväng till Östersund och så klart jag ville det. Nu när jag stängt loppisen har jag lite mer frihet att göra impulsiva grejor. Dessutom kanske det var bra för ryggen att vila den en dag..


Vi åt lunch i stan och gick i lite affärer. Nu har dom plockat fram höstkläderna. Som jag förstod så var det dystra färger, grått och svart och brunt och trist. Jag förstår inte varför vi ska ha mörka dystra kläder när det är höst och vinter och man verkligen borde spraka i fina färger för att bli på bättre humör. Nåja, det är ju bra för mig för då behöver jag inte bli frestad.

På något underligt vis så gick hela dagen innan vi kom hem.


Tisdagen åkte Kinabror och jag till Fd Grannen och hjälpte till med pappersjobb och sedan skyndade vi oss hem för solen sken och det var lingonplockarväder minsann.

 

Oj så mycket lingon och så stora och fina och röda. Jag har aldrig sett maken till bär. Man fick nästan bärnoja.

 

Jack är en hejare på att plocka bär han också men han äter upp dom eftersom. Bäst gillar han hallon och blåbär men lingon slinker också ner.

Varmt blev det när solen gassar på kalhyggen och Jack och jag gick en sväng ner till sjön.

Den fina stranden med kallkällan. platsen som enligt sägnen är en gammalt stenåldersboplats. Pappa hittade en stenyxa vid källan när han var barn så det kan väl stämma kanske.


Jag begriper mig inte på folk. Här ligger det massor med ölburkar, gamla oljefat och flaskor och plastpåsar och skräp. Varför lämnar man det här när man kunnat släpa hit det så borde man orka släpa hem skiten också. Jag blir riktigt förbannad. Vilka jäkla grisar.


 

Nåja hinkarna blev ganska fort fulla och vi satt oss och fikade för fika ska man alltid ha med när man är i skogen. Inget smakar så gott.


Så var det bara rensa kvar och det går lätt när bären är så torra och fina och det är ett rent nöje det också.

 

Kinabror åkte hem för att koka sylt men jag frös in mina bär. Det ska så småningom bli lingondricka. Sylt har jag fortfarande kvar.

så plockade jag lite krusbär och så var den dagen borta och fort gick det.


 

Igår hade jag minsann storvulna planer. Jag skulle klippa gräs och börja slänga in ved i vedboden men vaknade med att ryggen gjorde ont som attan så troligen var det inte så bra att plocka bär innan den var bra. Så det blev inte så mycket gjort minsann. Jag låg på spikmatta och satt i solen på verandan och tog någon liten promenad bort till Kinabror och inte så mycket mer. Han hade gjort ris och wok och en jättegod gurkinläggning till det som verkligen smakade kina.


I dag ser det lite si och så ut. Tror att det regnat inatt och molnen är svarta så det blir nog en dag av vila idag också.


Dagens ord: Lingon och potatis passar till allt.

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

25 augusti 2016 09:25

Åh jag bara måste iväg och plocka lingon till veckan, den här veckan har rullat på otroligt fort med en massa att göra...men i helgen är det dags för kurs.
Nyss varit ut i trädgården och plockat groblad, skall bli olja till framtida salva. =)

http://www.krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

25 augusti 2016 09:51

Åh tack snälla rara du <3 Mailar dig senare <3
Nyfiken fråga...tyckte jag såg Carina Högberg på ett par utav dina foton, eller ser jag galet? Min far är gift med hennes dotter Cenita... =)
Tack <3 Du känns nära mitt hjärta också <3

http://www.krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

25 augusti 2016 11:11

Oj, så mycket lingon. Vi har lingon i sommarstugan men inte de mängderna.
Blåbär däremot har vi haft mycket av.
Du undrade om uppträdandet som jag ska göra.
PRO:s ukulelecirkel som jag leder, ska ha speluppvisning i Malmö Folkets Park, och vi ska vara förband till Siw Malmkvist!!! Jag tror att jag svimmar, och är SÅ nervös!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansare

Soldansare

25 augusti 2016 20:30

Åh, jag tycker också om lingon. Men jag vill ha dem råa och inte som sylt, bara äta rakt av som de är. Tack för ditt fina kominne på min blogg. Det låter så idylliskt. Numera kan man ju åka på kosläpp på olika gårdar som ett slags "event" på vårarna men det verkar vara så mycket folk att trängas med så jag har inte varit iväg.
Hoppas ryggen blir bättre snart. Du får nog ta dig en ledig dag emellanåt, du som far och flänger så.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

25 augusti 2016 20:35

Håller med att lingonen är bäst att frysa in i lagom stora påsar. Då är det ju bara att ta fram och göra rårörda när man rullat köttbullar eller gjort fläskpannkaka eller kolbullar.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

26 augusti 2016 14:43

Lingon är verkligen härliga bär, och lingonsylt MÅSTE man bara ha. En del rätter går inte att äta utan lingonsylt. Lever t ex är helt otänkbart utan den härliga sylten till.
Hoppas att ryggen snart blir bättre. Plocka bär var nog ingen ljus idé när den inte är helt kurant. ;)
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se