Direktlänk till inlägg 19 september 2016

JAG TROR ATT JAG TAPPAT STINGET

Av Anita - 19 september 2016 20:03

Jag tror att jag har tappat stinget med bloggen nu.

Vad har jag att berätta om? Inga utlandsresor till främmande länder. Inga spännande äventyr. AMV och jag kom inte ens iväg på vår bergsbestigning i år heller som vi tänkt i många år.


Björnen har jag bara sett skiten och spåren efter. Inte ens en enda fladdermus har fastnat i håret. Nä inte har jag något spännande att berätta egentligen och inte är det att undra på att jag får mindre och mindre kommentarer. Nu har jag bloggat i 7 år och när jag läser gamla bloggar så ser jag att jag var mer underhållande förut. Då var jag i alla fall fullt ut förbannad och det kan väl vara underhållande eller hur.


 

 En solros sträcker sig i alla fall mot ljuset och vänder sitt fina ansikte efter solen. Det försöker jag också göra, alltså vända mitt ansikte mot solen.

 

Nåja, eftersom jag inte har något annat att berätta kan jag väl berätta om en lugn och sävlig söndag. Dagen började med dimma men när den lättat visade sig vara en varm och fin dag. Jag har ju mått lite dåligt hela veckan men då var det lite bättre. Datafia och jag for iväg och handlade och stannade för hos henne och fikade.


Älgjakt. Två skott ekade från andra sidan sjön och sedan kom TuppOla och hans son och så förstås Kinabror. Dom satt i köket och pratade älgjakt och bilar.


Jag gick bakom smedjan och tro det eller ej. Vilka stora fina blåbär jag hittade. Dom var så mogna så dom ramlade av så det blev att plocka för hand. Vet ni att det går 300 blåbär till en paj. Jodå det är sant.

 

Så badar  hunden Jack och jag vadar omkring lite grann och sitter och läser en bok. Anita Tashreve Sång från en annan sommar. En jättebra och tänkvärd bok som just nu känns väldigt aktuell för min del.


Så många spår har man sett av björn runt omkring här men jag har inte lyckats se honom än. Frampå kvällen gick jag till Kinabrors sommarstuga och satt där på bryggan och allt var stilla. Endast en liten and dök upp och ner i vattnet. Jag gillar söndagseftermiddagar. Det är en sådan frid över dom nu för tiden.


Apropå ingenting så vet ni att ett av livets mysterier är att om det försvinner en socka i tvättmaskinen så nog fasen dyker det upp ett plastlock för mycket i skåpet eller tvärt om. Lägg märke till det får ni så.l


Ja det var väl verkligen en utvikning i strulhuvudet där tankar vandrar fram och åter.


Idag har jag och Kinabror plockat lingon igen och det var den hetaste dag man kunde tänka sig på kalhygget och jag hade glömt vattnet så jag fick gå ner till sjön och svalka av mig och dricka i den gamla källan som kommer upp ur marken. Det är något särskilt att dricka ur en källa från stenåldern och tänka på alla som druckit där före mig och föreställa sig hur det var då.


 

Kinabror ska ju till Skåne och då ska han ha med sig lingonen till sina barn och vi fick väl ihop en hel låda i alla fall.

Fläskpannkaka till middag och så tog dagen slut och mörkret faller så fort nu. Bara pang så är det mörkt.


Dagens ord: Hösten har en stillhet som sommaren saknar.


 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

19 september 2016 20:43

Jag tycker då i alla fall att din blogg är trevlig att läsa <3

SV: Tack <3 Jo jag brukar också gilla att ha kalas, bara orken som fattades i år =)

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

19 september 2016 21:12

Jag älskar din blogg även om jag inte alltid kommenterar.
Inte tycker jag utlandsresor behöver vara nå underhållande . Kan vara lika om inte mer och bättre läsning att läsa om det vardagliga livet. Det tycker iallafall jag .

Kram fina bloggvän och vi hoppas värmen fortsätter. Hade 23 hos mig med idag. Hääääärligt.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Barbro

19 september 2016 21:44

Jag förstår att du ibland tycker det är tungt att blogga. Så känner jag också ganska ofta. Vad ska man skriva om ? Hitta på? Och vem vill läsa? Men så går det tag och sen blir man sugen på att skriva. För om jag ska vara ärlig så är det mest för mitt eget nöjes skull jag skriver. Om ingen läser så skriver jag väl ändå.... Kanske ? Jag tycker i alla fall att det är jättekul att följa din blogg och dins fina bilder!

 
Staffan H

Staffan H

19 september 2016 23:00

Jag är övertygad om att din blogg har en viktig funktion att fylla, nämligen att berätta om hur vardagslivet kan te sig i glesbygden. Många vet ju att det är fantastisk natur i Norrland och att vintern är kall, men är det verkligen det enda? Den kunskap som saknas fyller du i bit för bit.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ingen bild

Linnea

20 september 2016 09:26

Älskade Anita det är den du är och hur du iakttar och reflekterar som gör din blogg läsvärd! Inte de stora äventyren.

 
Ingen bild

Anna

20 september 2016 19:07

Du har en jättefin blogg. Kommenterar aldrig men gillar
dina bilder på natur och lille kisse och Jack.Den är
så äkta din blogg.
Anna!

 
Karin

Karin

20 september 2016 19:39

Håller fullständigt med Linnea!
Kramar i massor!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Anki

Anki

22 september 2016 07:41

Så känner vi nog alla, eller i alla fall de flesta som bloggar - ja, att man inte har något att skriva om, menar jag.
Jag tycker du har så mycket intressant som du berättar om och det känns som du alltid har en massa trevligheter för dig :) Läser din blogg varje vecka - ofta flera inlägg samtidigt, men slarvar med att kommentera - ska försöka bättra mig!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

22 september 2016 17:58

Jag tycker att du alltid har så mycket att berätta, men nog är det så att du var argare förr.
Fläskpannkaka till middag - nu blev jag sugen på det!
Ha en skön fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ann

Ann

27 september 2016 13:25

Hej och hallå! Jag minns att vi var i Malung när vi lärde oss av sprudlande Eva att det skulle vara 300 blåbär i en Blåbärspaj!!! Det finns mycket minnen bevarat från "Malungsåren"!! thjingeling och kram från Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingen bild

S Linnea

28 september 2016 22:39

Kära vän! Känns i alla fall som du är en. Din blogg om ditt liv o leverne där uppe i norr är mångfaldigt mycket mer intressant än alla skrivelser om utlandsresor etc. Så, en floskel här ...keep up the good work...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se