Direktlänk till inlägg 24 september 2016

HÖSTSTÄDNING????

Av Anita - 24 september 2016 09:43

 

Golvet i hallen är fullt med gula löv. Hur dom kom in vete gudarna. Som vilsna gula fjärilar har dom fladdrat in. Katten Morris har fullt upp med att leka med dom.


Läser på facebook att många städar nu, byter gardiner och putsar fönster och jag vet inte vad.

 

Jag minns med fasa mammas storstädningar. Hon for omkring som en virvlande tornado och suckade, pustade och stånkade och var allmänt sur. Det var igen måtta på städandet. Allt skulle putsas, fönster och golv och mattor och dukar och gardiner och det skulle strykas och plockas ur klädskrubben och vädras. Det var som om jorden skulle gå under om man inte höststädade. Så var det före jul och då var det än värre, då skulle det till och med fernissas och spisen skulle målas och bli svart och fin. Det gällde att hålla sig undan så man inte blev bortstädad.


 

    Sedan undrar jag om att tänka praktiskt har blivit omodernt. I någon av alla inredningsprogram på tv  såg jag något som gjorde mig fundersam.


Det var ett vardagsrum som dom skulle förvandla. En familj med tre barn och två hundar. Ett vanligt rum med grå soffa och mörka mattor.

Nej nu skulle det bli snyggt. Man bytte ut soffa och mattor och resten till kritande vitt. Har man tänkt att barnen och hunden inte skulle få vara där för om man inte tänkt så så lär det väl snart vara slut på den vitheten. Har sådana där människor som inreder inte barn och hundar eller???? Glad är jag för mina gamla slitna möbler som jag inte behöver vara rädd om. Lite spill på dom lär knappast göra någon skillnad och både hunden och katten får njuta i soffan.


Det är lika med kläder. Om man bor som jag så får man mer tänka på att man har rätt skor eller helst stövlar när man går i skogen och varma kläder och inte gå omkring och vara pimpinett bara för att känna sig snygg. Tona håret var det någon som sa. Nej attan. Här går jag i regnet med mitt hår och låter det locka sig och flyga omkring som det är. Tror ni björnen, hunden, katten och fulugglan bryr sig. De gubbar som kommer och fikar hos mig ser nog inte något annat än kaffekoppen och bullarna.


Nu ska ni inte tro att lufsmänniskan Skogsnuvan aldrig snifsar till sig. Jo då de gånger när det är dans kan jag till och med måla mig och byta stövlarna mot buggskor.


Nåja min höststädning består i att sopa ut lövet, ta in krukväxterna och fylla huset med blommor innan dom frosten tar dom. Möjligen vräka till med att byta gardiner i köket (kanske) men annars kära vänner ska här njutas av de sista lysande dagarna. Nu är tid att tända ljus och elda i braskaminen och jag har lovat mig själv att den här hösten ska bli något alldeles extra. Det gäller bara att ha modet. Att ta tillvara de tillfällen som kommer till mig och inte fega till  

Dagens ord: Livet är inte bara städning och jobb. Livet ska vara njutning och glädje också.

 
ANNONS
 
Göran

Göran

24 september 2016 11:56

Rätt där i slutordet! Finns ett annat talesätt som betyder ungefär detsamma.. "Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

24 september 2016 16:24

Håller helt med om dagens ord. Det finns så mycket annat att lägga energi på i livet. Det är viktigare att njuta.
Jag undrar samma sak som du i de där inredningsprogrammen ibland. "och hur länge ser det ut så där då?" Man ska väl bo i ett hem och inte ha det som ett museum? Nåja, jag har i alla fall dragit runt dammsugaren ett varv idag för att hålla den värsta misären på avstånd.
Ha en underbar hösthelg!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

25 september 2016 02:27

Du känner väl texten till" sudda, sudda,sudda bort din sura min...såna där var mammorna förr å en del kanske även idag.mskönt att läsa att du har samma inställning som jag om städning. Däremot har mina barn Pippi på att allt ska vara skinande rent. Men får inte gå in utan att ta av sig skorna, även om man anlänt till trappan i taxi. Överdrivet, tycker jag.
Vad gäller tv programmet du skriver om, så håller jag med dig.
Jag tror jag skulle tritvas att bo med dig, för vi har samma inställningar i städ å klädfrågor
Men när du går på dans, har du inte högklackade skor då. Det har ju alltid fjejerna i danstävlingar.
Kram.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

25 september 2016 07:39

Bamse det skulle aldrig falla mig in att ha högklackat. Jag har buggskor när jag dansar annars skulle jag nog inte orka. Tänk så ont i fötter och ben man skulle få. Fattar inte vem som hittat på något så dumt som högklackade skor.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Karin

Karin

25 september 2016 21:57

Eftersom min benhinneinflammation inte är helt bra, så gick jag på gammaldans i rejäla skor=gympaskor. Helst skulle jag ha benvärmare också, men där går gränsen. Vriststöden fick duga, de syntes inte under långbyxor och sockar.
OM du ska höststäda så vänta tills det är dåligt väder, det gör jag!
Växterna nere vid sjökanten lyser som guld hos dig! Vackert!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
TantGlad

TantGlad

26 september 2016 04:47

När jag läser ditt inlägg så tänker jag på mitt inlägg jag skrev förra veckan. Om gardiner och hur det byttes å hade sig förr.
Njäee....som jag skrev då....bättre med lite skit i hörnen , än ett rent helvete.

Ps....man behöver ju inte överdriva städningen.

Kram på dig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Anki

Anki

26 september 2016 09:00

Härligt inlägg Anita! Här städas det förstås också då och då ... men får jag lust till något annat så skjuter jag på städningen till en annan dag :)
Gillar dina slutord!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Annika

Annika

26 september 2016 09:11

Ja du är då rolig du. Ja för vem ska man göra sig snygg om man ändå bara träffar gubbar som ser bullarna på bordet;) Min mamma var oxå en hejare på att städa och feja. Det är väl därför som jag har dåligt samvete då jag vet hur viktigt det var för henne. Håller med om att det finns så mycket annat roligt att göra. Otrolig vacker höstbild som du tagit. Ha nu en fin Måndag. Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ann

Ann

27 september 2016 13:39

Hej! Det är då mycket, mycket roligare att laga god mat som man kan njuta av , basta, bada bubbelbadkar och umgås med glada vänner än att städa!!! Att tända ljus i höstkvällen är ju också njutbart! I ljusens vackra men svaga sken syns det inte om det är ostädat heller !

http://dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Av Anita - Söndag 22 mars 08:56

Jag har blivit en riktigt frusenlort på gammeldagarna. Broder B och Frun A kommer nästan varje dag förbi och säger att det är härligt väder och så går jag ut och tycker att det blåser jävligt kallt. Jag blir nerfrusen och det tar timmar att tina...

Av Anita - Torsdag 19 mars 08:26

Det pratas hela tiden om pesten så jag ska inte prata ett dugg om det, eller åtminstone väldigt lite. Inget av det vi tänkte roa oss med i veckan blev av för allt är inställt. För oss i Fisksjön finns det att göra i alla fall.     Vi kan ju va...

Av Anita - Måndag 16 mars 09:31

Nu pratas det bara om pesten och mycket är inställt. AMV och Gubben sitter fast på Mallorca och har försökt att få komma hem tidigare. Årsmöten är inställda och mitt besök hos sköterskan är också inställt.    Här i Fisksjön har vi haft besök i he...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se