Direktlänk till inlägg 27 september 2016

ANTINGEN ELLER

Av Anita - 27 september 2016 07:33

 

Antingen är det bara jag och katta eller så är det besök från morgon till kväll.

Lördagen var en fin dag med sol och värme.

Först kom AMV, Gubben och Krumeluren. AMV och jag tog en promenad efter sjöstranden och gubbarna stickade vägen. Det är dags för det nu innan det fryser.


Sedan kom Sofiepropp och hennes mamma och B-Å. Sofiepropp skulle ligga över hos mig  som hon brukar göra en natt på hösten. Hon bakade muffins av blåbär och banan och jag fixade plankstek. Vi gör alltid plankstek när hon kommer och hälsar på.

 

Till middagen kom Tuppola också. När vi dragit igång med kaffe efter maten kom Datafia och mannen. Så ni ser att dagen var full med människor som kom och gick. Så blev det bara Sofiepropp och disken kvar.


En ny solig dag. Söndag i slutet av september. Sofiepropp och Morris sov så jag klev upp och diskade och stökade undan.

 

Sedan gick Sofie och jag på promenad bort till Kinabrors sommarstuga. Solen var varm och inte en vindpust störde friden. Nu hörde vi faktiskt lommen ropa men annars har det varit väldigt tyst nu ett tag.

 

Så på kvällen for vi till Kälarne och såg på bio. "Britget Jones baby" och det var en riktigt mysig, rolig och gullig film så det ångrar jag inte.


Så kom TuppOla och hämtade Sofie och helgen hade gått och en ny vecka kom.

Fortfarande samma fina väder och jag cyklade iväg "väst i gålan" Längst bort i byn träffade jag Fisksjöns nyaste innevånare. Är hon inte söt så säg.

 

Sundsvallsborna kom för att göra vinter och jag pratade med dom en stund.

Storfiskarn kom och fikade och vi såg på tv en stund.

Sedan dök AMV och Gubben upp och AMV och jag gick en promenad och pratade och satt nere vid badstranden och njöt i solen.


Inte gjorde jag så mycket nytta men visst. Det är väl allra mest nytta med att umgås med sina vänner. Plockat lite örter och skördat lite gräslök. Den härliga luften. de vackra färgerna vill man spara i minnet men jag har lite svårt att koncentrera  mig just nu. Det är så mycket som händer och så mycket förväntan.

 

Idag kommer en av tumbyggartjejerna och hennes dotter på besök. Vi ska koka salva och umgås och det ska bli riktigt trevligt. Mer om det kommer en annan dag.


Dagens ord: Det gäller att njuta av vädret och naturen nu innan allt försvinner under snön.

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

27 september 2016 13:18

Jisses vad fint du bor <3 Och jag är ju inte alls avis, på salva kokeriet alltså ;) Önskar så att jag kunde ha vägarna förbi någon gång.

SV: Ja skördefesten var riktigt trevlig <3 Skördar här hemma för fullt även jag...tänkte försöka hinna plocka lite fler kamomillblommor och ringblommor om tiden vill räcker till idag ;)

Ha det gott kära du!

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

27 september 2016 13:27

- [ ] Jag är så ledsen att jag inte längre kan se å uppskatta alla fina bilder du lägger ut. kan t. Ex. Nu Inte se vad byns nyaste innevånare är, men det ser ut som en hund?
- [ ] Det är trevligt att läsa att du har fullt upp med besökare. Hur orkar du med allt? Det var länge sen jag åt plankstek. Det är jättegott så jag förstår att Sofie gillar den.
Här hos mig äter ja matlådor från ett restaurangkök, men en Hemköpsbutik här annonserar om billig fläsklägg å färdigkokt rotmos, som lockar mig. Så kan jag koka ärtsoppa på läggresterna .. Jag har tryckkokare att koka i, å det går fort. Trots all villervalla i köket, kan jag hjälpligt nyttja spisen. Du
Det dyker ständigt upp nya figurer i din blogg, som nu Krumeluen. Undrar vad du skulle döpa mig till, om jag dök upp hos dig.
Kramen

 
Ann

Ann

27 september 2016 13:44

Hej! Förstår att den här otroligt fina hösten gör sej extra fin i paradiset Fisksjön!!! Jag har fyllt på energi med härligt umgänge under september månad, det är inte dumt! Vi kanske får hitta en lämplig tid att träffas så man får fylla på ännu mera energi!! Det är många som sagt att filmen Bridget Jones baby är så kul! Det blir nåt att se fram emot! Tjingeling! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

28 september 2016 11:25

Men så god den där planksteken ser ut! Där skulle man varit med. Jag känner att det är väldigt länge sedan jag åt en ordentlig köttbit.
Tack för filmrecensionen! Den går här på söndag och då vet jag att det är värt att ta sig till Rondo och se den.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

29 september 2016 21:41

Vilka vackra bilder du bjuder på idag! Det ser så härligt ut över sjön. Och lommens rop, så fint!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se