Direktlänk till inlägg 29 september 2016

ALLA DESSA HÄRLIGA DOFTER

Av Anita - 29 september 2016 09:32

Det är den här tiden på året jag umgås med bekanta och vänner som jag inte träffar hela tiden.

Härom dagen var det dags att göra salva och en av trumbyggartjejerna och hennes dotter kom för att lära sig och hjälpa till.

Det är kul att ha sällskap när man rör och värmer och stökar.

 

Det luktar så gott av oljorna när dom har haft växterna i sig i flera veckor.

Sila, värma, smälta bivax, blanda och så ska man röra och röra till salvan kallnar och blir slät och fin.

 

Det är ett fasligt rörande och då är det ju toppen när man är flera för då går det ju betydligt fortare. Det är bara kådsalvan som är lite svårare och har lätt för att bli knäck istället för salva om man har otur. Men så den doftar av skog.


 

Ringblomma, viol, johannesört, rölleka, klöver, daggkåpa. Ja ni kan själva tänka er så mitt hus doftar och doften sitter fortfarande kvar. Vi hann med att äta fisksoppa och ta en långpromenad innan dom for hem.


På kvällen åkte jag till Datafia och vi gick en promenad nere på byn. Nu har svanarna kommit och dom för ett väldigt liv ute på sjön. Fåren (massor med får) tuggar så man hör det. Kvällen var fin och nu får man passa på att vistas ute innan det blir höst och storm och kallt. Man vet ju vad som väntar så nu får man suga ut det gottaste.


Igår hade jag besöka av två av meditationstjejerna och dom blev kvar halva dagen.

Jag tog en långpromenad på eftermiddagen och såg att lilla björnen hade skitit vid min postlåda. Förstår inte varför han skiter på vägen var enda gång han är ute och vandrar. Jag håller ögonen öppna och kameran i handen om jag skulle möta honom men icke.

Min promenad blev ensam och lång men jag pratade i telefon så jag hade på sätt och vis sällskap på min vandring.


Nu är det en ny morgon och jag väntar på att en kompis ska komma och hälsa på. Det ser mulet ut och är bara 6 grader varmt så nu börjar det bli höst. 


Jag kan ju inte klaga på att det är ensamt för det har varit vänner här varje dag nu ett tag och blir väl så ett tag till. Nu faller löven och snart är träden bara och lövlösa och liksom skyddslösa. Just nu känner jag mig så också, liksom lite skyddslös som något som tappat det skyddande skalet.


Dagens ord: Den som vill undvika alla risker missar också många chanser. En feg människa som jag måste påminna mig om det ibland.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bamse31

29 september 2016 11:29

Är med dig i mina tankar. Du lever på ett sätt som jag skulle vilja göra, men du har fel dagens ord. Du är minsann inte feg som går ut ensam med kamera får att försöka möta å fota en björn. Det skulle jag aldrig göra å inte heller de allra flesta som läser din blogg.
Här har vi regn idag. Kokade
fläsklägg igår å käkade fläsklägg ,å rotmos. Idag blir det ärtsoppa på resterna av läggen. Det är vad jag kan göra i mitt reducerade kök.
Kramen

 
Sanna

Sanna

29 september 2016 15:24

Åh va mycket salvor ni rört ihop, jag har inte vågat mig på att testa ännu...men skall väl försöka på egen hand bara allt utomhus arbete är över för säsongen =)

Hoppas att du får en fortsatt fin vecka!
Kram
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

29 september 2016 19:22

Låter spännande med salvorna, och jag förstår det doftar berusande förtjusande gott där hemma hos dig . Synd vi inte har någon doftblogg ännu. Kan ingen komma på det?
De sista orden var Sanna, även om jag inte tycker att du är feg. Du är ju en riktig tuffing du.

Kram på dig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Karin

Karin

29 september 2016 21:37

Oh, vad det luktar gott hos dig! Sommarens dofter som dröjer sig kvar! Men Anita, HUR vågar du ge dig ut alldeles ensam med Björn inpå knutarna?
Modigt, tycker jag!
Ha en riktig fin helg!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Susanne

30 september 2016 18:23

Anita du är då verkligen inte feg :-) hur många skulle klara av att bo där du bor!?

 
Anki

Anki

1 oktober 2016 10:51

Önskar jag kunde känna doften av salvorna - och lite avundsjuk är jag på att du kan göra egna naturliga salvor - skulle vara kul att testa någon gång...
Feg är du knappast! Inte många skulle komma på idén att gå ut ensam och hoppas på att möta björnen :)

http://ankistankar.blogspot.se

 
Soldansare

Soldansare

5 oktober 2016 17:24

Det verkar så roligt att koka salva. Är jättenyfiken på dem. Kan du inte berätta lite mer om dem, vilken salva som är bra till vad osv?
Och feg är du inte! Tycker att du är en riktig tuffing som bor där du bor och kämpar dig kvar som du skriver i ett inlägg lite högre upp.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se