Alla inlägg under september 2016

Av Anita - 6 september 2016 21:23

 

Vaknade till en fin måndag men lite kallt i luften. Jag får nog sluta med att sova naken och börja stänga fönstret i sovrummet om natten.


Älgjakten är på full gång så att gå i skogen får jag nog låta bli men det finns massor att göra här hemma.

Dags att börja plocka in blommorna innan första frosten kommer Fuxian är så stor och fin så den vill jag ska överleva.

 

Än finns danslyckan kvar i hjärtat och gör dagen lätt att leva. Solen, fjärilarna och de vackra doftande rosorna gör sitt till för att göra dagen bra.


Har ni sett Ernst på tv? Han hade gjort fint i sin jordkällare och nu är det snart dags att ta in potatisen så jag började städa och göra hyllor jag också.

 

Helt plötsligt så råkade jag väcka en fladdermus som tydligen tagit sig in och den började flyga runt som en ufovarelse fort fort. Eftersom jag vis av tidigare upplevelser vet hur det känns när en sådan fastnar i mitt vita hår så gick jag ut ganska snabbt och släckte lampan.


  

Jag började klippa gräs istället. Så kom Kinabror och Skogsper och vi satt på verandan och fikade i solen. Fortsatt att klippa gräs och det gick minsann fint för ryggen så nu är jag glad att det värsta är över.

 

Jag och hunden Jack gick ner till sjön så han fick bada och busa och sedan gick vi strandstigen bort till Kinabror.

 

I väntan på att jag skulle få mat så satt jag på hans brygga och läste tidningen och mådde gott.


När jag gick tillbaka hem blev jag plötsligt sugen på att bada bastu och så gjorde jag det men vattnet är kallt i sjön så det blev inte mycket till bad efteråt. bara blaska på sig lite vatten.

 

Min bastu är så gullig och liten men går fort att få varm så jag är rätt nöjd med den i alla fall. Den har varit bra att ha nu i många år. Så många fina stunder vi haft där. Ensam i funderingar och med vänner som man löst livets gåtor med (åtminstone försökt).


 

Jag plockade några rosor och sedan kom Datafia och vi fikade och såg på tv och så var den dagen slut.


I morse var det kallt ute och ganska mulet. De planer jag hade blev det inget av. Istället for Kinabror och jag till Hammarstrand för han behövde grejor till bilen och jag handlade lite.


Så ringde telefonen och jag fick åka ner till Håsjögården för att hjälpa till med lite grejor. Så gick dagen och det var dags för middag  paltbröd och fläsk.

Sedan kom två kompisar ner från byn hit och vi blev sittande rätt länge.

Nu är mörkret här men plötsligt har det blivit så ljummet ute. På andra sidan sjön lyser lanternan och runt min damm är det lite ljus annars är det kolsvart här i paradiset Fisksjön men så kommer det ju att vara nu ända till våren.


men vem är jag att klaga, ryggen är rätt ok och det varken stormar eller snöar och lite sjunger livet fortfarande i en gammal kropp.


Dagens ord: Behagliga och varma tankar är bra att falla i sömn på.


ANNONS
Av Anita - 4 september 2016 20:24

 

Jag har gjort allt för att komma iväg till Umeå och danslogen i Tefteå. Jag har legat i stäck i ryggapparaten och stoppat i mig värktabletter. Inget skulle hindra mig och Datafia och jag drog iväg.


Solen sken. Lördagen var i stan. Det var många cyklar och många ungdomar. Till och med en kille som spelade säckpipa. Det märks att det är en studentstad. Rätt mysigt faktiskt. Mindre mysig är att springa ut och in i affärer. I vanlig ordning gick den outtröttliga Datafia i massor av affärer och provade och provade men den här gången köpte hon lite grejor i alla fall. Jag köpte mascara och en tablettask.

 

Vi hann i alla fall med en god macka på ett fik.


När det mörknade var det dags att fara på dansen i Tefteå för tredjer året i rad.

Mycket var sig likt. Signar som gick omkring och pratade med folk och dansade lite fast han verkade ha ont i höften.

Kanske är det sista sommaren det är dans där.


Det var en magisk kväll och när bandet spelade "She was only sixtien" kände jag mig som 16 år igen. En känsla av lycka. nyfikenhet och ryggen gjorde inte ens ont. Dessutom dansa med en kavaljer som det kändes som om jag dansat med länge länge och jag bara flöt omkring en liten gnutta över dansgolvet.


Det var många år sedan jag kände mig så ung och glad och vacker. Livet är outgrundligt minsann men underbart är kort men trist varar länge. Alltför fort var dansen över men man kan inte säga annat än att den var en härlig sista dans.


Att sova gick inte. Inte för att ryggen värkte eller för att jag hade kramp i benen. Jag var liksom uppspelt och klarvaken och låg och mindes kvällen och dansen och känslan, känslan jag inte vet var den kom ifrån.

Klockan blev 4 innan jag somnade och så kom en ny dag och nu är jag hemma

Tänt i braskaminen, matat katten och druckit kaffe med Datafia och Kinabror.

Det mörknar och jag är trött.

 

Jag kurar i soffan och tänker på att det varit en fantastisk helg.


Dagens ord: Underbart är kort men trist varar länge.ANNONS
Av Anita - 1 september 2016 13:16

 

Efter stormen finns en del att göra. 

Tur att Kinabror kan köra motorsåg så träden kom bort från byvägen.

Tur att storbjörka inte slog sönder fd Vägbasens sommarstuga utan bara tog på hörnet av taket.

Tor att cyklisterna inte fick något träd i skallen.


Här var det bara att plocka stolar bord och hinkar lite överallt och ner i loppisen var det trasigt glas och porslin.

Blommor hade förstås blåst omkull och trädgården ser hemsk ut med fullt av kvist och ris på marken.


Mitt ljus i mörkret ringde. Han bor på andra sidan sjön. När vinden blåser från nordväst är det därifrån den kommer.

"Mitt ljus i mörkret" hade tappat sin båt med motor och allt. Det är inte roligt att bli utan båt och dyrt att skaffa ny också. Så tråkigt.

Jag bad Kinabror att hämta sin båt och så skulle vi ut på båtjakt. Jag sa till "Mitt ljus i mörkret" att nästa gång jag skulle ringa hade jag hittat båten och så blev det.


Jag gick ner till sjön för att vänta på att Kinabror skulle komma. Utrustad med kikare och varma kläder och stövlar förstås.

Då får jag se båten ligga bakom storstenen alldeles vid min strand. Där är det i vanliga fall stenskravel men eftersom det är så lågt vatten just i år så fanns det en liten sandås och precis där låg båten till synes helt oskadd.

Kändes roligt att ringa och säga att båten var hittad.

 

Så var det bara att bogsera hem den och allt var frid och fröjd.

 

Så fikade vi lite hos "Mitt ljus i mörkret" och så drog vi hemåt nöjda med det vi gjort.

 

På badstranden hade det spolats upp massor med dy så mycket att stranden är dubbelt så bred som vanligt.

 

Massor av snäckor har spolats upp på land.

 

Min rygg , min jäkla rygg som aldrig verkar bli bättre. Nu börjar paniken infinna sig. Danshelgen är nära och humöret är inte på topp.

Igår for jag till PappersBeda och där finns en apparat som man tänjer ut ryggen med. Testade den. åt värktabletter, vilade i soffan och idag är jag faktiskt lite bättre.. Till Tefteå ska jag och klarar jag inte att dansa får jag väl titta på folk och lyssna till musiken, för iväg ska jag. Jag har missat nog mycket dans den här sommaren.


Vilar mig idag. Varmt och skönt ute. Jag samlar kåda och drack kaffe på Kinabrors brygga i solen  När jag kom hem och satt mig i hammocken började det blåsa och solen sken och regnet föll och mitt i allt så blåste det massor av vita tussar från mjölkörten så man kunde tro att man var mitt i ett snöoväder.


Nu fick jag gå in när regnet tilltog men skit samma. Jag ska ju vila var det ju frågan om.


Dagens ord: Borttappat kommer ofta igen förr eller senare.

 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se