Direktlänk till inlägg 15 oktober 2016

LATARE OCH LATARE

Av Anita - 15 oktober 2016 08:07

Nu när jag sitter här i morgonrocken som jag alltid gör på morgonen så har man ju tid att tänka. För det första tänker jag på att jag inte gjort så mycket nytta de sista dagarna men vem fasen har sagt att man ska göra nytta hela tiden.


Onsdagen följde jag med AMV och Gubben till deras dotter i Långsele och sedan åkte vi till Sollefteå och åt på en kinarestaurant. Det  var länge sedan jag åt kinamat nu när Kinabror är i Skåne och inte lagar något sådant.

Sollefteå är en liten gullig stad men som vanligt så är det lite tomt. Man håller på att försöka dra in deras fina lilla sjukhus och det måste ju kännas hemskt. Att det utarmas småstäder och byar är ju förfärligt. Alla kan ju inte bo i storstäder men det har man tydligen inte fattat.


Nåja nog om det. Torsdagen åkte jag till FD Grannen som fyllde år. Vi satt på hans lilla rum på äldreboendet och åt smörgåstårta och drack kaffe och han tog sig en kaffekask dagen till ära.


Jag skulle egentligen varit iväg och gått på vattengympa men kände mig frusen, kurig och förkyld så jag åkte hem och lade mig på soffan istället och där låg jag hela kvällen.


Igår var jag faktiskt bättre och åkte till Hammarstrand och åt lunch på hotellet tillsammans med Dansbritt. Det var bara vi två av gänget som träffades där men det är en härlig tradition vi gjort oss. Så skönt att inte behöva laga mat på fredagar utan ta det lugnt när man kommer hem, elda i kaminen och häcka framför tvn och ev ta en bastu på kvällen men inte igår för det var så mörkt och kallt och kuligt. Jag hann med att jobba lite och handla innan jag for hem. Det hade varit ishalka och regnade så man hade varit ut och sandat på vägen och tur det för jag har fortfarande sommardäcken på.


Nu är jag i alla fall klar i trädgården. ska bara tömma dammen och lägga granris över rosorna. Sommaren blev för kort och när jag tänker tillbaka så tycker jag att jag inte hann mer än sitta och vakta loppisen men när jag läser tillbaka på min blogg så hann jag ju med en del ändå. men......jag solade för lite, jag var bara på sjön en enda dag, jag hade alldeles för lite fest och för lite dans och åkte inte bort just någonstans.


Nåja. Lite hände väl i alla fall

 

Kinabrors dotter med son kom upp för att fira midsommar. Det var för ovanligheten fint väder och vi kunde sitta i Kinabrors paveljong och äta middag.

 

Jodå visst badade vi och solade vi lite grann i alla fall.

 

Lekkamraten och hans fru och en kvinna som heter Karin kom och hälsade på och stannade några dagar och vi gjorde en tur runt bygden för att visa upp vad som fanns. Vi var på döda fallet och hembygdsgården och kyrkor.

 

Sonen och Fjällan kom förstås och stannade flera veckor och Kinabror hade besöka av sina barn och barnbarn.

Det var inte så många fester. Vi missade kräftkalas men vi hade fest för Datafia som hade fyllt 50 och gjorde en resa till en härlig gård vid Hassela.

 

Så var det surströmming. Först med bara AMV, gubben, Kinabror och jag. men sedan hos TuppOla i Hunge där vi till och med badade badtunna och vädret var rent suveränt.

 

Så hann vi med två marknader, en i Fugelsta och en i Selet.


Tremänningen Gun kom med hund och gubbe och vi hade en härligt trevlig dag med sol och mat och prat.

 

Cykeltävling var det utanför vägen och den dagen var det storm så Kinabror fick hålla på länge för att rensa vägen.

 

Jag var faktiskt ut på en utflykt till Kaxås på en kuckelmuckelmässa tillsammans med ett par av mina meditationstjejer.

 

Så blev det alldeles för lite dans förstås men fem gånger i alla fall.

 

Extra roligt var det att jag hade sällskap av två av mina gamla skolkamrater. Sista dansen i Tefteå var ju sommarens sista men den absolut mest fantastiska.


Så vem är jag att klaga egentligen men nästa sommar då ni ska det bli. Då ska byggas brygga, tjäras bastu, åkas båt, solas och klättras i berg och sova i strandstugan och fara på hemsbygdsfester och marknader och målas hus och mycket mycket mer.


Nu gäller det att överleva vintern men jag känner på mig att det kommer att bli rätt bra. Jag har ju ved och värmepump och brorsan som kan skotta snö så jag ska väl inte lida så väldigt hoppas jag.


Dagens ord: Man ska inte oroa sig för morgondagen. Den blir som den blir och inget kan man göra åt det. 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

15 oktober 2016 09:39

Vilken trevlig sammanfattning av sommarens fröjder och nog hann du med en hel del. Att sommaren är för kort håller jag med dig om. Det är alldeles för mycket höst och vinter.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

15 oktober 2016 13:17

Lata sig är skönt det. För varför måste man hålla på nåt jämt för. Kroppen behöver ju må lite gott den med. Lata sig och ligga på soffan är ju ett av livets skönaste ögonblick.

Men du.....Du har ju hunnit med en hel del i sommar du . Fast visst går sommaren alldeles för fort å snart är vintern här.

Kram på dig

http://tantglad.bloggo.nu

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

15 oktober 2016 18:26

Åh vilka härliga badbilder på er!! Är så avis på din bastu. Så fort jag jobbat ihop lite pengar, och hamneländet har lugnat sig lite, ska jag köpa en bastutunna och ta hit. Älskar att basta, och det räddar mig under långa tunga vintern.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

15 oktober 2016 20:15

Låter som du haft en toppensommar med mycket skoj trots allt =) Men man hinner ju sällan allt man vill... ;)

Ibland måste man bara få lata sig <3

SV: Mm det är en jobbig tid just nu, men saker och ting måste göras om livet skall flyta på...behöver pengarna så jag kan besöka sonen innan blivande barnbarnet kommer och dom får ner vaggan jag bygger, åkpåse, vinterkläder, mm till den lille <3
Har fått att sova på nu i alla fall så mår lite lite bättre.
Mm ser fram emot att inviga mina nya odlingslådor i vår <3

Hoppas att du har en kanonfin helg!
Kram
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

16 oktober 2016 17:12

Du har ju hunnit med riktigt mycket under sommaren! Det är ju så där man borde göra, räkna upp allt man hunnit med, istället för att tänka på allt man inte hann. Men jag är hopplöst koncentrerad på att allt det där som inte blev gjort, så här när helgen börjar dra sig mot sitt slut. Ändå har det varit en riktigt händelserik, även om jag inte har röjt undan blommorna på altanen... Men lite lat måste man ju få vara också, som sagt. Kram.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

16 oktober 2016 20:24

Anita! Du har inte händelsevis varit i mina trakter i helgen? Jag har ju sett så många bilder av dig och i eftermiddags då jag skulle åka hem från Willys såg jag en dam som verkligen såg ut som du komma åkande i en blå Ford Focus kombi in på den parkering jag just lämnat. Dubbelgångare eller? Gul jacka hade hon också och jag har ju sett flera bilder där du har en likadan.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se