Direktlänk till inlägg 16 oktober 2016

SILVERMÅNE ÖVER BERGEN

Av Anita - 16 oktober 2016 23:18

 

Fullmånenatt och kan jag inte sova. Det fanns en tid då jag visste att jag skulle upp och jobba och stressade upp mig för att jag inte kunde sova men nu är jag vän med månen.


Istället för att ligga och vrida mig i sängen brukar jag klä på mig och gå ut i månskensmagin.

Jag tycker om att se skuggorna, höra ugglorna hoa och höra rasslet av andra varelser som finns i skogen. Jag tycker om att se spegelbilden av månen i vattnet.

 

Inte är jag otrön eller mörkrädd. Till skillnad från staden finns ingenting farligt här i skogen.


När man hör om clownerna som tassar omkring och skrämmer livet ur folk undrar man vart världen tar vägen.

Nåja, ska jag vara riktigt ärlig så fanns en tid då AMV och jag hade självlysande dödskallemasker och låg i diken och hoppade fram och skrämde skiten ur killarna men vi var väl bara så där 12 år.


Om det skulle dyka upp en clown med kniv i mörkret när jag är ute mitt i natten skulle jag väl skita på mig så tänk vad glad jag är att det bara är rävar, älgar och småfolket som rör sig ute i Paradiset Fisksjön en sådan här natt.


Det har berättats mycket om fullmånen.

Det är då man ska göra salva för då blir den extra kraftfull.

Det är då man ska baka.

Det är då man ska ställa ett glas med vatten i fönsterkarmen där månen belyser och dricka det på morgonen och bli energifylld och stark.


 

Att bada i fullmånen är helt magiskt men det har jag inte gjort på många år. Man blir både mer frusen och latare med åldern.


Dansa i månens sken har jag däremot gjort lite då och då och det är så romantiskt så.

Skulle tro att det skulle vara fantastiskt att älska i fullmånens sken men det får jag kanske inte uppleva.


Det har skrivit så många sånger om månen och så många dikter.

"Silvermåne över bergen" är ju en gammal låt och "Dansar i månens sken" har jag faktiskt dansat till i Storåsen en gång som jag faktiskt minns.


Månen har alltid fascinerat oss människor. En del tror till och med att vissa blir varulv när det är fullmåne men jag har aldrig mött någon på mina nattliga vandringar och jag blir inte det själv heller. Jag har minsann kollat och jag har inte fått några håriga händer som tur är. Tänk er vilken fasa om man skulle se sig i spegeln och upptäcka att man var hårig och hade utstående huggtänder. Jag ryser. Vilken mardröm.


Nej. nu ska jag klä på mig och gå ut i månens sken, visserligen är det lite mulet men den tittar fram här och där. Sedan ska jag väl koka mig lite choklad och göra mig en limpmacka och kasta in lite ved i kaminen och se om det är något spännande på tv Så går väl natten men jag får ju sova så länge jag vill. Jag äger ju friheten ska ni veta.


Dagens ord: Det är en fördel om man kan göra sig vän med månen.

 
ANNONS
 
TantGlad

TantGlad

17 oktober 2016 05:02

Visst är det så att i skogen finns inga faror. Håller med. Nå Äre farligare i städerna allt där en massa människor rör sig.

Månens sken är vacker och så spännande se den på vattnet. Jag gillar sånt. Mystiskt, vackert och spännande.

Men nu Äre morgon så jag hoppas du fått sova lite.
Kram på dig

http://tantglad.bloggo.nu

 
Anki

Anki

17 oktober 2016 08:20

Underbara måne ... så vacker, så mystisk ... men så jobbig när man inte kan sova.
Skogen skrämmer aldrig - det gör staden!
Ha det gott Anita!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

17 oktober 2016 08:58

Åh håller med dej i allt du skriver om månen. Den är magisk och utövar en kraft på mig som gör att jag älskar att bara sitta på en klippa vid vattnet och betrakta den.. Inte är jag rädd heller, för skogen, naturen, havet om natten. nej det är i städerna man ska vara vaksam och rädd i såfall.

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

17 oktober 2016 12:26

Det blev mycket om månen i din berättelse. Här nere har vi mulet så nån måne suns inte, men visst är det litet magi i månskenet.

 
Sanna

Sanna

17 oktober 2016 12:52

Jag har alltid varit lite "mångalen" och älskar att "sola" mig i månens sken <3 Lite jobbigt när man inte kan sova dock, har ju fortfarande barn i skolåldern så upp måste man ju på morgonen :D

SV: Ja du hade varit så välkommen så <3

Kram
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

18 oktober 2016 09:33

Oj, så många gånger jag diskuterat den saken med mina numera vuxna barn. Jag har bestämt hävdat att man inte är så säker någonstans som i en skog. Och särskilt när det är mörkt. Visserligen uppstår då vissa bekymmer att veta var man är och hur man ska gå för att komma dit man vill.
Men moderna mobiltelefoner har ju både GPS och ficklampa så...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
inga-eriksson@hotmail.com

inga-eriksson@hotmail.com

18 oktober 2016 15:00

Du har så rätt, men jag bor inte så öde, så jag är lite mörkrädd.
Hoppas allt är bra med dig och kram!
Inga

http://skogsvandring

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Av Anita - Tisdag 10 sept 09:17

  Tar väl det positiva först. Söndagen sken solen stundtals och var varm och skön men så fort den gick i moln blev det kallt och ruggigt.   Älgjakten var i full gång men jag kunde inte hålla mig från att gå till skogen och plocka lite lingon. ...

Av Anita - Lördag 7 sept 14:53

Fredagen började som en vanlig fredag med att Kinabror och jag åkte till Hammarstrand för att äta lunch och handla mat. Den här fredagen for vi till en gårdsbutik för att handla grönsaker. När det finns ett sådant fint ställe ska man ju utnyttja de...

Av Anita - Fredag 6 sept 08:39

  Precis så har det varit den här veckan. Omväxlande sol och omväxlande svarta moln och häftiga regnskurar.  Idag skiner solen men det blåser isande vindar och bara 8 grader varmt.   Det har varit nära frost nu en del mornar och jag ängslas ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se