Direktlänk till inlägg 19 oktober 2016

SÅ RAMLADE KNOPPEN AV

Av Anita - 19 oktober 2016 10:02

Igår eftermiddag tog jag skogsrunda och tänkte ta lite kort men tror ni inte att avtryckarknappen på kameran hade ramlat bort  Klart jag letat men en sån liten grej kan ju hamnat överallt så den är nog omöjlig att hitta. Kom på att man kan sticka ner en tandpetare och trycka med men det funkar så där och går framför allt inte snabbt. Typiskt. Min stora kamera är för klumpig att bära med sig  så nu blir det inte några nya bilder på ett tag. Det får bli gammal skåpmat för visst vill man ha bilder.

 

Jag har hållit på att plocka undan i loppisen och jag blir så less. Det verkar aldrig ta slut av någon anledning. Annars är jag väl rätt klar ute för jag vet att rätt som det är så börjar det snöa. Jag har inte vinterdäcken på än heller.

Veden är i alla fall inne och jag har fyllt både inne och ute på bron. Tyvärr kommer sotarn och sotarinspektionen nästa vecka och då går det en massa pengar för det. Ved är skit har jag alltid tyckt.

 

Kanske syns det på bilden att jag inte tycker att det är så kul.Nåja det är en hel del man måste fixa med innan vintern kommer och lägger ett vitt äckligt lock över alltihop.

 

Bär har jag plockat och fyllt frysen så det känns väl bra att ha.


Nu har det varit några grå och tråkiga dagar och jag har känt mig lite nerstämd. Man kan bli det när det är så här och det har varit ovanligt lite folk som kommit och hälsat på. Det är inte lika kul att sitta och dricka kaffe för sig själv.

 

Katten Morris gör mig ju förstås sällskap. Han är alltid i närheten när jag är ute de dagar då han inte gett sig iväg på rymmen förstås för det händer lite då och då.


 

Önskar att det gick att odla äppelträd här men det går inte. men har man tur så kan man få en påse av någon som verkligen har massor med äpplen. Torkade äpplen på pinne ovanför spisen blir goda att mumsa på framöver vintern när man blir godissugen.

 

Jo det blev lite dans faktiskt under somrarna här i Tefteå och lite grann hemomkring och som ni vet så är det livet för mig.

Dans och fest och laga mat åt många, plocka bär och svamp i skogen, klättra på berg och bada bastu och leka med barn och djur och träffa nya människor som ibland blir vänner för alltid om man har tur.


Nu när jag kämpar med loppisen och alla onödiga grejor som vi har runt omkring oss så kommer Storfiskarn och vi ser på "Tillbaka till Aidensfeld" och så pratar jag i telefon och så kom AMV. Gubben och Krumeluren. 


Jag vet inte vad det blivit med mina gubbar som stadigt brukar komma och fika. Gamle A har fått fel på bilen och Mustachen vet jag inte. Han har ju skaffat hund. Kanske är han rädd för att det ska bli slagsmål mellan hund och katt. Inte vet jag.


AMV och Gubben hämtade hem husvagnen och det är ett vintertecken om något. Lite vemodigt och trist känns det också.


Tiden är en märklig sak. Ibland går den för fort och ibland segar den sig fram och dagarna går sakta som sniglar i kolasås. När man gör något man älskar så försvinner tiden snabbt som en höna skiter och när man väntar på något känns det som år fast det bara är dagar.

Jag är av den sorten som längtar och minns och har svårt att leva i nuet som man ska göra har jag hört. Mindfullness. Men.....nog är det lite svårt att leva i nuet när molnen ligger som en skitig disktrasa över jorden och det inte finns något i nuet som man kan haka fast lyckan på.


Dagens ord: Bakom molnen lyser väl solen och snart lär det väl hända något spännande.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

19 oktober 2016 12:47

Du har stuvat om på bloggen ser jag. Det var ett trevligt tema! Jag skulle också vilja göra något nytt, men hittar ingenting som jag gillar bättre än det har jag. Alltid är det någon funktion som saknas.
Vi har lika trist och grått väder som ni och nog blir man lite nerstämd när det är halvskumt hela dagarna. I och för sig är det ganska milt och jag var ute ett tag i förmiddag och rustade, men jag längtar efter några solskensdagar. Oktober har varit en riktigt novembermånad.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Flurig

19 oktober 2016 22:00

Ja, det är "nu som det stora vemodet sätter in".
Vi har plockat undan, packat ihop och lämnat vårt paradis, huset på landet, för halvåret i storstan. Kvällarna blev så mörka -förutom ljusen från byarna på andra sidan sjön, nätterna blev kalla och dagarna mulna. Sommaren var skön, tyvärr blev mycket arbete ogjort, eftersom min sjukdom framskred lite för fort. Ingen vet, om vi får komma tillbaka i vår, hur livet ser ut i vår...
Nu gäller det att hålla ut under vintern, men jag måste ju erkänna att storstan har sina fördelar också och man vänjer sig
Ju äldre jag blir, desto mer tycker jag om hösten med klar luft och vackra färger och det som vissnar, kommer ju tillbaka.
Egentligen har ju alla årstidersin tjusning, , fast i ärlighetens namn har jag rätt svårt med november, då de är mörkt nästan hela tiden (En engelsk barnkammarramsa säger: No sun.No fun.November) Här ner är ju de flesta vintrar snöfria också, bara en massa modd.

 
Göran

Göran

19 oktober 2016 22:37

Tja, det är inte mer än 8 månader kvar (ungefär) tills det är midsommar!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

20 oktober 2016 05:53

Förstår att du saknar sommaren med liv och rörelse omkring dig. Hösten kan vara jobbig för många, men jag är nog lite knäpp för jag gillar dessa gråa dagar när jag kan krypa upp i soffhörnan med en bok eller tillbringa långa stunder framför datorn utan att få dåligt samvete.
Många fina bilder på dig :)
Vi har en likadan liten vedklyv som du - skönt att inte behöva klyva för hand. Tråkigt med din kamera ... hoppas du hittar knappen, eller att du kanske hittar en billig kamera...
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

Bamse31

20 oktober 2016 10:36

Jag ser ju lite dåligt å fick överskriften till: så ramlar snoppen av! Å jag tänkte, va nu då, hon har ju ingen ssnopp. Men så insåg jag att jag läst fel!. Du fick ju fina bilder ändå. Men vem har tagit bilderna på dig? Har du använt självutlösare? Annars verkar det som om du är väl förberedd på vinterns intåg, det är inte jag, men vintern kommer senare hit ner. Ta dig nu enkopp kaffe å gotta dig i stugvärmen å fortsätt drömma om sommarens bedrifter. kram!

 
skogsnuvan

skogsnuvan

20 oktober 2016 11:32

men Bamse då. Hur tänkte du nu? Trodde du att jag var bara på låtsas och egentligen är en karl. Vill absolut säga att jag inte har någon snopp och inte haft någon heller hi hi. Det är nog diverse personer som tagit kort på mig och inte jag själv för något sådant klarar jag inte. Synd i alla fall att min kamera gick sönder men jag ska skaffa en mobiltelefon som har bra kamera så då kan jag använda den istället. Numera är det bra kameror på dom

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Av Anita - Tisdag 10 sept 09:17

  Tar väl det positiva först. Söndagen sken solen stundtals och var varm och skön men så fort den gick i moln blev det kallt och ruggigt.   Älgjakten var i full gång men jag kunde inte hålla mig från att gå till skogen och plocka lite lingon. ...

Av Anita - Lördag 7 sept 14:53

Fredagen började som en vanlig fredag med att Kinabror och jag åkte till Hammarstrand för att äta lunch och handla mat. Den här fredagen for vi till en gårdsbutik för att handla grönsaker. När det finns ett sådant fint ställe ska man ju utnyttja de...

Av Anita - Fredag 6 sept 08:39

  Precis så har det varit den här veckan. Omväxlande sol och omväxlande svarta moln och häftiga regnskurar.  Idag skiner solen men det blåser isande vindar och bara 8 grader varmt.   Det har varit nära frost nu en del mornar och jag ängslas ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se