Direktlänk till inlägg 25 oktober 2016

ALLA DESSA DYRA INSPEKTIONER

Av Anita - 25 oktober 2016 07:04

 

Just nu sitter jag och väntar på skorstensinspektören. Vet inte om det är rätt titel men jag vet att det går fort och är dyrt. Förr inspekterade sotaren skorsten och spisar när han sotade men nu kommer skorstensinspektören ena dagen och så kommer sotaren dagen därpå och så blir det dubbelt så dyrt.


Jag har varit på inspektion av min egen kropp för inte så länge sedan och det kostade dubbelt så dyrt som ifjol.

Så är det snart dags för bilbesiktningen och min gamla bil kan man inte lita på att den går igenom. Även där har man höjt priset och om det blir ombesiktning och reparation så blir det dyrt igen.


Nu ska vi inte tala om slaskbrunnsinspektionen som kommer att bli. Jag inbillar mig att jag har en skaplig trekammarbrunn som är gjord efter konstens alla regler men man vet inte. Reglerna kan väl ha ändrats många gånger. Hör om en del stackars människor som bor på landet och måste göra om sin slask och det kan gå på mycket mycket pengar så mycket att dom inte kan bo kvar. Men det är väl så det är tänkt. Bort med folket från landsbygden. Alla ska bo i stan.


Det är väl bara att vänta på att det en vacker dag kommer någon farande och ska kolla om jag har tv. Fast kanske inte. eftersom jag dum som jag är betalar tvlicensen. Fast inte förstår jag varför. Utan parabol eller fiber kan du ju inte se någon tv vad jag vet och då betalar man bara för radion och då tycker jag att det är dyrt. Varför inte ta det på skatten som allt annat. Då slapp man all administration runt omkring och dom som har liten inkomst får betala mindre. Fast det är ju fel förstås. Det är ju som vanligt tänkt att den som tjänar mer ska skatta mindre.


Ni hör att jag är på ett jäkla humör idag. Kanske för att jag är tvungen att kliva upp så tidigt. Inspektören skull komma klockan 7 och nu är jag ju van att sova i lugn och ro till åtminstone 8-tiden. Kanske därför jag känner mig så sur.


 

Ute är det mörkt och därför ser jag inte vilket väder det är. Normalt brukar jag gå ut på bron och titta på vädret men inte idag.


Jag gjorde i alla fall klart med loppisen igår. Allt är undanstuvat och borta och krattor och skottkärror och annat uteplock är avklarat så nu kan man häcka inomhus. Igår dök i alla fall Mustacshen upp och fikade med mig annars har det varit dåligt med gubbar här ett tag. gummor också förresten.

Ikväll kommer Kinabror och Jack hem från Skåne så då blir det väl lite mer livat här omkring. Jack brukar ju minsann busa runt lite grann och jaga sina bollar och grisar och leksaksdjur.


Lite stök ska det väl bli framöver. Det är köttbullstekningen på torsdag och veckan därpå är det tunnbrödbakning och så är det en massa stök med fibergrejset som är på väg. Tänk er. vi ska få fiber här i skogen. man kan inte tro att det är sant. Det har dröjt länge men nu så är det på gång.

 

Nu när det har regnat så är det faktiskt fina färger ute Mossan lyser grönt och annars är marken gul och guldockra och orange och nästan aprikos på sina ställen. Så länge det inte är frost och snö kan man faktiskt njuta av naturen och hur det ser ut den här tiden.

 

Jag hoppas att den här veckan ska gå fort och att min spis och mur är ok. Man vet ju aldrig.


Dagens ord: Livet är fullt av kontroller och avgifter. Har ni tänkt på det?

 
ANNONS
 
TantGlad

TantGlad

25 oktober 2016 10:16

Ja det har du rätt i....visst är livet fullt av kontroller. Dyrt kan det bli.

Hoppas din bil går igenom på besiktningen. Jag håller tummarna.

Ja nu Äre så mörkt på morgonen. Brukar åxo ställa mug på bron och känna efter....Men nu Äre bara mörkt mörkt mörkt . Men snart vänder det. Det blir ljusare och ljusare hurraaaa.

Önskar dig en mysig tisdag.
Stor kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
kristina nygren

kristina nygren

25 oktober 2016 14:28

Vilka fina höstbilder, ja det är dyrt med allt i samhället snart tandläkaren ska vi inte prata om. Hoppas din bil går igenom.
ha en fin vecka i höstmörkret, men det är mysigt också :)
kram

http://lenakristina.bloggo.nu

 
Anki

Anki

26 oktober 2016 07:48

Hoppas nu skorstenen blev godkänd ... du är ju beroende av att kunna elda. Vi hade inspektören här för ett par månader sedan och så sotaren för ett par veckor sedan - det var bättre förr - i alla fall vad gäller sotningen.
Håller tummarna för att bilen går igenom besiktningen när det blir så dags.
Fina bilder! Har du köpte ny kamera?
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Annika

Annika

27 oktober 2016 10:09

Tänk om vi människor oxå kunde få gå på besiktning varje år...Undra just om man skulle gå igenom? Nu kollas man upp fläckvis med några års mellanrum. Lika bra att man inget vet. I morrn är det ju Fredag så jag hoppas att du blev nöjd med denna vecka som nu snart har gått. Jätte vackra bilder har du iallafall lyckas ta. Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Göran

Göran

30 oktober 2016 08:19

Det är ju med skorstenar och murstockar precis som med oss - de åldras. Därför är det nog bra med en kontroll då¨och då så inte "den röde hanen" hemsöker ditt hus.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se