Direktlänk till inlägg 1 november 2016

BEROENDE

Av Anita - 1 november 2016 14:36

När min lilla kamera gått sönder tappade jag lite lusten att blogga.

När jag går på mina vandringar och ser något fint saknar jag kameran. Om jag skriver dåligt så kan jag i alla fall visa vackra bilder från paradiset Fisksjön.

Klart att man vill föreviga det som är fint och hålla det kvar.


Som tur är så har Kinabror hjälpt mig att fixa en ny mobil med en bra kamera i.Man kan ju få en nästan gratis mobil om man binder sig för ett ett par år och det gjorde jag då. Telefon ska jag ju i alla fall ha och den här som jag har nu är ju typ "stenålder" säger dom.


Nåja jag har fått låna av Kinabror så pass att jag har tagit höstens sista barnmarkskort. Nu ska det börja snöa och då finns ingenting att fotografera.


 

Lite sol har det i alla fall varit i helgen. Sol som lyster som guld i vassen.

 

Visserligen blåste det lite kallt men vackert var det.


Skogspromenad igår. Det gäller att försöka dra ut på tiden så länge som möjligt och vandra i skogarna och ha det bra.

 

Ser ju själv att jag ser ut som ett troll just uppkommen ur underjorden när jag vandrar omkring bland mossa och skog. Känner mig så hemma i skogen som om jag var i ett med det hela.

 

Uppe på berget är utsikten fin och och jag minns barndomens dagar när man klättrade och klängde överallt på klippsidan.

 

Nedanför ser jag Fisksjön ligga blank och fin.

 

Doften av fuktig mossa, tystnaden och harmonin gör mig varm om hjärtat. En liten teta följde med en bit och flög från träd till träd och kikade och var nyfiken.

 

Plockade lite tranbär nere på myren innan det var dags att styra kosan hemåt. Tänk att ibland går tiden så fort så man tycker det är rent hemskt.


Söndagen började vi bokcirkeln igen och nu har jag en Tamara McKinley Ekon av längtan. Det är alltid trevligt att ha en fin ny bok som ligger och väntar på att bli läst.


Nu väntar köttbullstekning imorgon och så ska det bli tunnbrödbak och stöpning av ljus och så mindre trevligt bilbesiktning så dagarna kommer säkert att rulla på.


De guldskimrande dagarna när solen får allt att lysa är över.

Katten Morris vägrar envist att lämna mitt knä eller min säng och betraktar hånfullt snöflingorna som faller utanför.

Här har det tack och lov inte kommit många korn det blev mest regn.


Kinabror och jag har varit på soptippen och affären en sväng. Jag har tvättat kläder och stökat

Jag är på rätt bra humör fast jag har lite ont i kroppen men det får man väl räkna men när man är gammal som jag. Att hoppa över stock och sten och trava iväg upp på berg och annan ansträngning ger ju träningsvärk  men vad gör det. Man ska känna att man lever.


Snart kommer min nya telefon och jag kan ta fina kort. Hoppas bara att det inte blir snö än så jag kanske kan vandra omkring och ta kort på fina mossor. Det finns så mycket fint runt omkring som man kan ta kort på om man bara ser det vackra.


Dagens ord: Det finns så mycket fint om man bara har ögon öppna för det vackra och sköna i livet.

 
 
TantGlad

TantGlad

1 november 2016 18:20

Förstår du tappar lusten att blogga när du inte kan fota. Blogga och fota går ju hand i hand liksom. Men sluta blogga får du int nånsin göra. Jag älskar din blogg och bilder på allt du tar pluss dig själv åxo. Om du tycker du ser ut som ett troll.....så är du ett sött troll. Tycker jag.

Gå över stock å Sten ute i skogen tar påkropoen. Men visst.....man sjå känna att man lever å det är väl ingen fel med det.
Du har en mysig natur runtomkring dig.

Ha det gott vännen. Kramkram

http://tantglad.bloggo.nu

 
Åke

Åke

1 november 2016 21:02

Instämmer helt i TantGlads kommentar :) Riktigt vackert inlägg :) Trevligt att du är tillbaka.

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Ordodlaren

1 november 2016 22:56

Så gott som alla mina bloggbilder är tagna med telefonen. Snabbt och enkelt. Bruksbilder, kallar jag dem. Raderas efter bruket.

 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

2 november 2016 08:35

Du skriver fantastiskt, målande och medryckande. Man är liksom där, känner alla dofter och ljud, oavsett bilder. Sen är det ju kul att se bilder också såklart. Vill inte heller blogga utan bilder.
Jag är som du, hemma i och ett med skogen, men även med havet.

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

2 november 2016 14:35

Så fina bilder det blev med Kinabrors mobil. Jag förstår att du längtar efter ditt nyförvärv.
Det är skönt att humöret är skapligt och lite ont i kroppen får vi försöka stå ut med. Man kan inte göra någonting extra utan att man får ont, så är det bara.
Ha de gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

2 november 2016 19:28

"Nu ska det börja snöa och då finns det ingenting att fotografera." Jag vet att jag inte ska nämna att dina snöbilder brukar vara fantastiska, då blir jag väl portad här.
Här kom den första snön i går kväll; det yrde stora flingor och bet rejält i kinderna när jag gick hem. Men nu är den förstås redan borta. Det gäller väl att ta en dag i taget och inte fundera på hur länge det kommer att vara mörkt och kallt framöver...
Ha det gott!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards