Direktlänk till inlägg 8 november 2016

40 år

Av Anita - 8 november 2016 17:43

 

Man kan inte fatta att det är 40 år sedan han föddes Sonen. Här var han en liten gullig kille med kattorna på magen och idag sitter han på en pub i Dublin och firar sin 40-åriga födelsedag.

 

Ja tiden går så fort och även för en pensionär som jag så går dagarna fort även om dagen idag har varit lite si och så.

 

Det har snöat hela natten och hela dagen och varit ganska kallt. Jag hade två täcken på mig inatt och frös ändå

Hur ska det gå framöver vintern? Nåja. jag har faktiskt hopp om det också och vedboden är full med ved.


Jag har ju fått min nya telefon nu och igår satt Kinabror och jag hela eftermiddagen och höll på med telefonen och det där med klicka och tatja gick inte så bra så jag höll på att bli vansinnig. Nu har jag i alla fall lyckat skicka iväg några sms och koppla några bilder till facebook.


Att ta kort går väl bra men att föra över det till datorn så jag kan lägga in dom i bloggen gick inte alls fast vi höll på att mixtra hela förmiddagen idag. Nu får jag lägga in dom i facebook och flytta dom till mina bilder och till bloggen så det tar sin tid. Vi får nog ta hit TuppOla så han kan försöka få till det.

 

Katten Morris vill inte gå ut. Han sitter mest i fönstret och tittar på fåglarna.

Jag har kokat fläsklägg och gjort rotmos och oj så gått det blir. Det är mat som tar så lång tid så det vill till att man är pensionär för att klara av det . Ingenting man sätter igång med när man kommer hem från jobb trött och hungrig. Gott var det i alla fall.


Eftersom jag ska på besiktningen imorgon bitti och det har snöat så länge nu så bytte Kinabror till vinterdäck åt mig. Troligen inte så bra att ge sig iväg ut på vägarna i sådan här snö med sommardäck. Det är tur att jag har honom för det känns ju hemskt gruvsamt att ligga och byta däck nu. Visserligen har jag gjort det men ibland har muttrarna suttit så hårt så det varit omöjligt.


Helgen var trevlig. Datafia och jag gick ner och tände på gravarna och höll på med lite julpyssel. Jag fick oväntat främmande och det var kul. Oväntat främmande är alltid roligt tycker jag.

 

Storfiskarn har varit här och hälsat på ett par gånger och igår var Kinabror och jag till TuppOla med snus för han var sjuk och låg i förkylning men leva utan snus kan han ju inte.


Nåja, jag har pratat med Sonen idag. Han firar sin 40-årsdag i Dublin och ringde och berättade och verkade ha haft det riktigt roligt och det ska man ha när man fyller år.


Det är mycket på gång framöver Varje helg fulltecknad med roliga saker så den här månaden ska nog gå bra fast det är vinter och snö. Jag tror inte att snön kommer att gå bort något mer så nu ska man leva i vita helvetet ett halvår framåt men vad ska man göra. Det är bara att bita ihop och försöka göra det bästa av det.


Jag vet att jag är en envis person men ibland får man tänka om och tänka tvärt om.


Dagens ord får därför bli: Att ibland ändra åsikt skiljer den vise från den envise.







 
 
Ingrid

Ingrid

9 november 2016 14:26

Rotmos och fläsklägg som är så gott! Nu blev jag riktigt sugen. Rotmos har jag inte kokat på jättelänge, men fick liksom lite nog av det. Åke skulle ha det varje dag, så jag har kokat mängder med rotmos. Han åt det på smörgås med inlagd sill ovanpå moset.
Han är klok katten Morris, som håller sig inomhus i kylan.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Göran

Göran

10 november 2016 14:50

Vilken grej! Att vi lagar rotmos på samma dag! Hoppas din bil gick igenom besiktningen! Själv har jag äntligen fått på snödäcken idag så nu känns det lite tryggare att ge sig ut på vägarna.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

10 november 2016 20:04

Det bästa är att göra det bästa av tiden som är nu. Snart så är vi på rätt sida på året.

Jobbigt med bilderna. Men du kan väl skriva inlägg från mobil och sätta in bilder på så sätt. Det gör jag numera. Det går Så smidigt.

Slutorden är för härliga. Gillar dom.

Ha nu det gott trots vinterhelvetet. Men hade vi inte det så kanske vi inte skulle uppskatta sommaren och värmen lika bra.

Kramkram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Flurig

10 november 2016 22:33

Ja, du, det är som det är med snön! Här i Stockholm fick vi 40 cm i går, och det blev så underbart vackert, men visst vart det hemskt jobbigt när man skulle ut! I dag, fortfarande massor med snö, som blivit blöt och moddig (som vanligt på vintern här), och lika jobbigt att gå. Snorhalt är det också!

Ändå gillarjag vintern, fast kanske inte just modden här. Tacka vet jag riktig norrlandsvinter! Vi ska vara glada över arr vi har våra olika årstidsväxlingar, det vet jag, jag har bott med bara sommar hela året. Först var det skönt, men sen lessnade man och längtade efter både höst och vinter

 
Åke

Åke

11 november 2016 05:33

Här var det mycket på G som vanligt :) Födelsebarn och telefoner och att inte förglömma fläskläggen, det är bland det godaste maträtter en vet :) Lycka till på bilprovningen nu :) Vi får väl höra... Härliga bilder som vanligt :)

http://www.nacka144.se

 
Karin

Karin

12 november 2016 22:38

Ja, våra barn växer, Anita! Mina är 45 resp 41. Och vi har träffat dottern idag, på "Fars-dags-kalas".
I Skåne är det barmark men kallt. Men SMHI har lovat 10 plusgrader i veckan som kommer. Hoppas att de har rätt denna gång!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards