Direktlänk till inlägg 12 november 2016

SAKTA, SAKTA LJUSNAR DET

Av Anita - 12 november 2016 08:48

katten Morris väckte mig kl 6 i morse av någon underlig anledning. Ser att det är kallt ute,12 grader, men katten ville ut. Släppte ut honom och kröp ner i varma sängen och lyssnade på radion och läste ut en bok.

kliver upp och tänder i vedspisen. Startar datorn och tänder ett ljus på köksbordet.

Kokar kaffe och brer mig en macka.


Medan det sakta ljusnar utanför ser jag fåglarna komma för att äta, en efter en. När man bor ensam så skaffa man sig vissa rutiner, samma varje dag. Jag tycker att det är skönt att höra hur det sprakar i spisen och hur värmen sprider sig, hur kaffet luktar gott om man sakta, sakta vaknar till liv. Jag vill ta det lugnt på morgonen för det tar tid att vakna för mig. Nu ser jag hur solen börjar kika fram mellan granarna och får snön på sjön att få rosa toner.


Sitter här och funderar och känner hur det liksom hugger till i maggropen för att jag till slut ska våga, till slut ska jag göra något oväntat och fullkomligt främmande för mig. Vet också att dom flesta kommer att tro att jag blivit helt galen. Skogsnuvan med fötterna på jorden, ja rent av begravda i myllan ska göra något som inte ens jag haft en tanke på. Fast vad bryr jag mig vad andra tycker och tänker. Ibland bara vet man när något är rätt och ofrånkomligt. Nåja mer om det senare.

 

Över till dagarna som varit.

1. Besiktning av bilen gick åt helvete. Ombesiktning och utgifter.


2. Mobilen är det problem med. Inte nog med att den inte kom när jag tänkt den. Det går inte bra att få över korten till datorn. Bara därför har jag enstaka kort som jag får gå via facebook med att få in och det är ett jäkla meck. Både Kinabror och Sonen och jag har kämpat med det och troligen är min dator för gammal eller annat tok. Trist.


3. Problemet med postorder nu för tiden.

Förr fick men en lapp om att paketet kommit och man hämtade det på posten.

Nu vet man inte vart det kommit. Finns ju flera ställen att välja på. Inget vanligt meddelande för det mesta. Det kan komma på sms eller mail eller fan och hans mormor. I vissa fall kommer det ingenting och så var det ju för mig. När till slut paketen kommer så vet man inte när räkningen kommer eller hur. Ibland på mail från något annat ställe än man beställt på. Ringer man och frågar så blir man kopplad hit och dit och ingen kan svara på någonting. Faaaan Vilket strul.

Inte nog med det. Eftersom jag kallt i sängen beställde jag två flanellakan och tro det eller ej. Jag har fått 5 stycken så nu har jag så jag klarar mig resten av livet.

Nåja lakan behövs väl men inte hade jag tänkt mig att ruinera mig på lakan och billagning så här före jul.


 

Annars har det varit fullt upp.

I torsdags fyllde Kinabror år och det var firande hela dagen. Folk kom och gick hela tiden och det var faktiskt fint väder dessutom. AMV hunden Jack och jag tog en promenad i finvädret.

 

Storfiskarn har varit här i ett par dagar och grävt för fiberinläggningen men nu har det väl frusit så det är väl slut på att gräva. Mustachen dök upp också.


Igår var Kinabror och jag som vanligt ner till Hammarstrand och åt lunch på hotellet tillsammans med DansBritt och hennes kompis. En vana som har blivit till en tradition rent av. Skönt att ha en matfri dag och slippa tänka på matlagning och dessutom träffa vänner.


Ifjol den här tiden var det så här fint den här dagen.

 

I år är det redan is på sjön och snö på maken och kallt och det känns att det redan är vinter. Domherrarna har kommit och det om något är ett säkert vintertecken. Av någon anledning känns det inte lika gruvsamt som vanligt i alla fall.


Dagens ord: Bästa sättet att bli vän med sin gamla risiga bil är att se efter vad en ny kostar.

 
ANNONS
 
Soldansaren

Soldansaren

12 november 2016 11:08

Godmorgon! Jag är också en långsam vaknerska och sitter fortfarande i pyamasen med morgonteet. På vardagarna går jag upp jättetidigt men hinner ändå inte mysa med någon brasa och tända ljus men helgerna, då går hela förmiddagarna åt. På gott och ont.
Ha en fin helg!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Hillevi

12 november 2016 18:52

Vet inte om det hjälper men efter någon uppdatering häromförlängesenförut fick inte jag heller över mobilbilderna som tidigare. Så nu e-postar jag dem helt enkelt till mig själv och drar över dem till skrivbordet. Kanske det hjälper dig också?
Trots för många: häääärligt med flanellsängkläder!

 
TantGlad

TantGlad

12 november 2016 19:59

Din morgon låter helmysig och Presis som jag vill ha den.

Synd att bilen inte gick i genom . Förstår det blir en massa utgifter....inte kul.

Näpp..fryser så in i nordens nu. Ute redan 10 minusgrader. Gu vad jag avskyr att frysa. Men snön är rätt fin......ett tag i alla fall.

Kram på re.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

13 november 2016 00:37

Jag hoppas du släppte in Morris snart igen. Katter trivs inte ute i kylan. Vår katt ville också ut fast det var kallt men stannade ofta i dörröppningen, skakade på framtassen å gick in igen. Jag är också morgontrött å kommer inte igång förrän efter morgonfikat.
Vi har full vinter här i stan å jag var inte utanför min bostad förrän igår då jag måste fara till begravningen. Tack förresten för din medkänsla i min sorg. Kan berätta att nästan 50 personer, släkt å vänner från Östersund ner till Karlshamn i Blekinge följde jordfästningen, som blev mycket fin med r musik å sång.
Har isen på sjön blivit så tjock att du vågar gå ut på den?
Idag har jag äntligen fått det mesta på plats igen i mitt kök, så nu kan jag börja laga min egen mat igen. Skönt!
Kramen!j


igen

 
Anki

Anki

13 november 2016 06:54

Så trist att det krånglar med att få över bilderna från telefonen till datorn - hoppas det ordnar sig.
Tråkigt med extrautgifter med ombesiktning - hoppas det inte är några jättedyra reparationer som måste göras.
Nu gjorde du mig nyfiken ... vad har du på gång?
Ha en fin söndag!

http://ankistankar.blogspot.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

13 november 2016 08:24

Till Bamse: Skönt att du snart fått köket beboligt igen och att begravningen är över. Det är is på sjön och inatt har det varit 16 grader kallt så isen börjar väl bli ganska tjock men jag tror inte att man kan gå ut så långt ännu men inne vid land kan man gå. Det blir ingen skridskois för snön kom för fort och då blir det bara strävt på isen och kanske lika bra. Jag är nog inte så bra på att åka skridskor längre tror jag.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 11 dec 09:02

  I förrgår vaknade jag till att det hade snöat igen. När jag ligger i sängen så kan jag se ut på balkongen och hur mycket snö som kommit kan jag se på balkongräcket och det avgör om jag ska kliva upp eller om jag ska tjura till mig och ligga kvar...

Av Anita - Söndag 8 dec 12:03

  Hörde att det skulle bli två dm snö och då bestämde jag mig för att det mesta av dagen skulle tillbringas utomhus. Jag tänkte välja ut vilken julgran jag ska ha innan dom snöar ner.   Jag har ju snöat in på julfilmer och satt och såg på t...

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se