Direktlänk till inlägg 14 november 2016

INTE SEDAN 1948

Av Anita - 14 november 2016 08:18

 

Förra gången det var supermåne och månen var närmast jorden var 1948 samma år som jag föddes. Nu är det dags igen och det blir en speciell natt.

Naturligtvis kan jag inte sova för det gör jag inte när det är fullmåne så då har man tid att tänka och fundera och drömma och önska.


Det är kallt nu över 15 grader i går morse.

 

Av olika anledningar är jag lite mosig i skallen och lite okoncentrerad så jag gjorde inte så mycket igår.

Jag kokade lite lingonsylt. Det är ett göra som jag gillar. Att det sprakar i spisen och grytan med sylt står och puttrar och sprider doften av sommar i hela köket, det är minsann livskvalitet. Det är dom små sakerna som ibland kan vara dom mysigaste.


 

Tog med Jack på en promenad och tänkte att jag skulle titta ut en julgran så jag slapp det när snön har lagt sig tung på alla granar. Hittade inte precis någon fin men på Stedesbacken fanns en som skulle duga i nödfall.

 

På sjön ligger isen nu men troligen inte nog stark för att man kan gå ut så långt. Det var en solig och fin dag men kall. Jag var iskall och både öron och näsa.


 

Nu när det är kallt ute ligger Katten Morris mest uppe under taket i sin lilla korg. Där är det varmt och skönt.

Hunden Jack är fortfarande rädd för katten men det har blivit bättre. Han skakar åtminstone inte i hela kroppen som han gjorde förut men sätter sig gärna i knät på Kinabror.

 

Igår var det Kinabrors tur att laga mat och det blev en god gryta med ris till.

TuppOla kom också och han följde med hem till mig och försökte fixa med förbindelsen mellan telefonen och datorn så jag kan föra över foton men även han misslyckades och tror nu att det är något som inte är installerat på telefonen för det går att överföra foton på både hans och Kinabrors telefon och in i min dator. Skit, jag blir så irriterad. Varför ska allt vara så förbannat komplicerat nu för tiden- Ibland kan jag känna att jag är för gammal för sånt här tjafs.


En ny dag gryr, supermånen har försvunnit bakom molnen, kaffepannan puttrar på vedspisen, fåglarna hackar på fönstret och vill ha mat.


Just nu består mina tankar mest på väntan. Väntan på att baka tunnbröd, att lämna in bilen och framför allt väntan på att jag snart ska få träffa någon som jag tycker väldigt mycket om och kanske om jag har tur få dansa lite på köksgolvet med en härlig kille. Det ni trodde ni inte som jag har vräkt på med hur jobbigt det är med karlar.

 


Dagens ord: Man är inte sämre än att man kan ändra sig.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

14 november 2016 10:55

Vi lär nog inte få se någon supermåne, för här är det supermulet!
Tänk att Jack är så rädd för Morris. Den katten har verkligen satt sig i respekt!
Ha en skön måndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ann

Ann

14 november 2016 14:01

Hej ! Vad härligt att vänta på någon som Du tycker väldigt mycket om!!! Och att dansa på köksgolvet är ju bara så mysigt! Det gör vi lite nu och då!!! Kram och mys på!!! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Göran

Göran

14 november 2016 15:55

Här hos mig var det för mulet för att man skulle kunna se varken måne eller stjärnor. Och du... Var inte så petig med julgranen! För om du tänker efter så minns du massor av missfoster till granar som "fick duga". Men när man väl fått in den och hängt på den lite ljus, glitter och annat tingel-tangel så blir den ju vacker ändå! Eller hur?
Här blir det nog ingen gran i år heller eftersom det fortfarande bor en katt här. Möjligen på balkongen då i så fall...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

15 november 2016 19:08

Åh spännande tider då! Ja den där supermånen var inget imponerande alls, som jag och A konstaterade har vi sett helt fantastiska augustimånar här över havet, som slår det mesta med hästlängder.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

15 november 2016 20:13

Supermånen var Värkligen fin, men nu ser väl månen ut som vanligt igen.. lite små-liten sådär.

Kvalité i livet är viktigt , och jag har samma uppfattning som dig där .

Visst!!! Inte är man sämre än att man kan ändra sig inte !

Söta Morris får du ge en TantGlad Kram till .!

Kram från mig

http://tantglad.bloggo.nu

 
Åke

Åke

15 november 2016 21:00

Trevliga bilder som bevittnar vintern :) Mindre trevligt när överföringar krånglar... det är säkert bara någon inställning... typ godtjännande för din telefon som ska prata med din comjutor... man blir rätt less när döda ting krånglar. Googla på You Tube kanske... hur man för över bilder från din telefon till ditt operativ system.

http://www.nacka144.se

 
Soldansaren

Soldansaren

16 november 2016 20:11

Jag skulle också vilja vara katt så här års och kura in mig i en korg och vägra gå ut. Det är ganska många tillfällen man önskar att vara katt måste jag säga.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Av Anita - Tisdag 10 sept 09:17

  Tar väl det positiva först. Söndagen sken solen stundtals och var varm och skön men så fort den gick i moln blev det kallt och ruggigt.   Älgjakten var i full gång men jag kunde inte hålla mig från att gå till skogen och plocka lite lingon. ...

Av Anita - Lördag 7 sept 14:53

Fredagen började som en vanlig fredag med att Kinabror och jag åkte till Hammarstrand för att äta lunch och handla mat. Den här fredagen for vi till en gårdsbutik för att handla grönsaker. När det finns ett sådant fint ställe ska man ju utnyttja de...

Av Anita - Fredag 6 sept 08:39

  Precis så har det varit den här veckan. Omväxlande sol och omväxlande svarta moln och häftiga regnskurar.  Idag skiner solen men det blåser isande vindar och bara 8 grader varmt.   Det har varit nära frost nu en del mornar och jag ängslas ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se