Direktlänk till inlägg 25 november 2016

INATT SJÖNG ISEN

Av Anita - 25 november 2016 20:05

 

Inatt sjöng isen och Mannen undrade vad det var. Så fort isen fryser till så sjunger den sin vemodiga och lite otrösamma sång som en ostämt fiol ungefär. Det ljudet brukar skrämma mig när jag ligger ensam i mitt sovrum och bara mörkret finns omkring. men.....med en varm man i sängen och en spinnande katt så kändes det faktiskt riktigt mysigt.


 

Igår var en av de där sällsynta fina dagarna som ibland kommer i november.

Visst blev det en promenad mitt på dagen men det var så mycket annat. Det skulle handlas och det skulle fixas räkningar till Fd Grannen.

Sedan stekte jag öring och röding som Kinabror hade med sig. Potatis och citron-dillsås och oj så gott det var. Länge sedan vi åt sådan fisk nu.

Senare på kvällen åkte vi till Kinabrors kompis M och hälsade på och pratade gamla minnen och skrattade och kände oss som unga igen.


Så vaknade man till en förfärlig morgon. Blötsnön vräkte ner och Mannen skulle iväg och hämta en bil.


Jag skulle jobba och sedan for Kinabror och jag och åt lunch. På den stunden bilen stod ute var den full med snö igen. Oj vad jag tycker illa om att sopa snö. Usch blöta vantar. imma på rutorna, vindrutetorkare som inte orkar hålla snöeländet bort. Halt, moddigt, oplogat och inte blev det bättre av att snön övergick i regn.


Men vem är jag att klaga som bara kört ett par mil. Värre för Mannen som ska köra över 25 mil. November är verkligen en skitmånad.


Jag har satt upp adventsljusen och Kinabror har pyntat i grannhuset med stjärnor och utejulgran så det ser ganska fint ut och lite julaktigt fast det är en hel månad till jul.


 

Jag har gjort det lite rött i mitt vardagsrum en med den här kameran på mobilen blir det konstigt och förvanskat så jag känner knappt igen det. Konstigt hur det kan bli.


Dagens ord: I november sjunger isarna sin sorgsna vintersång.

 
 
TantGlad

TantGlad

27 november 2016 19:54

Detdär knarrande i isen känner jag igen. Inte för att jag har en sjö inpå husknuten men näst intill. Bor ju vid indalsälvens slut......några hundra meter till vattnet och visst kan jag höra ljudet åxo. Det låter som ett ljud i en skräckfilm. Usch.

November kan ju vara en fin månad åxo. Snart jul. Oj så fort tiden går.

Kramkram.

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards