Direktlänk till inlägg 28 november 2016

DAGARNA RUSAR PÅ SOM ETT GALET ÅNGLOK

Av Anita - 28 november 2016 13:43

Är det för att man är pensionär som dagarna rusar på och man inte hinner någonting. Så har det varit den här helgen. Man hinner bara kliva upp så är det dags att gå och sova igen. Trött är man hela tiden också troligen för att nattsömnen varit kort sista tiden. 


I helgen kom Sofie Propp och vi skulle göra ljus som skulle se ut som cocacolaflaskor och så skulle vi göra någon italiensk korvrätt och god efterrätt med after eight choklad i.

 

Så skulle vi förstås ta en sparktur nu när det är blankis på vägen och storm utanför och mörkt och dystert ute. Jag Mannen och Sofiepropp åkte en tur på kvällen.


Så började jag förstås plocka fram adventsbelysningen och lyckades få upp belysningen utomhus också. Det ska vara mycket ljus på vintern tycker jag. 


Söndag morgon fick jag kaffe och macka på säng och det är ju alltid trevligt minsann. Så vet jag inte vad vi gjorde. Jo. Sofie och jag plockade fram tomtarna.

 

Dom väcker alltid minnen. Den stickade tomten som mamma stickat och tomtemor och tomtefar som mamma och jag satt och sydde och gjorde iordning och skrattade och hade kul. John Blund tomten som var Sonens och den gamla tomten som jag fick när jag var liten. Den grå tomten är alldeles ny och den har Mannen och jag köpt tillsammans bara för att den var så fin.

 

Sofie gillar också mina tomtar som hon också har minnen med.

Annars är det fullt upp överallt. Det ligger grejor precis överallt och jag plockar och placerar om och placerar om och när jag tagit bort från ena stället så vet jag inte vart jag ska göra av det som jag i sin tur måste flytta. Det är ett evigt plockande.


Vi gjorde iordning tomtelandet också. Det är alltid lite kul och än så länge har inte katten Morris raserat alltihop som han gjorde ifjol och jag fick börja om från början.

 

Så skulle Sofiepropp hem och då var det julskyltning på Hammarn och vi gick runt en stund och tittade, köpte några lotter och några munkar och jag träffade tomten.

 

Som ni väl ha märkt så gillar jag tomtar i alla formen så vem kan låta bli att stanna och prata med alla tomtar jag träffar. Ja så var åkte Mannen och jag till Kinabror och åt kålpudding och jag for iväg till bokcirkeln. Jaha så var helgen slut och imorse när vi vaknade satt en liten blåmes och tittade in och jag kom ihåg att jag missat att ge dom frö

Inga promenader har det blivit för tiden räckte inte till och det stormade och var kallt så det var lika bra att hålla sig inne. Jag skulle ha gjort iordning min julbock men istället blev det att sy gardiner till Kinabrors lekrum. Lekrum för karlar med biljardbord och annat som gubbar gillar. Piltavla och plats för höga stolar och öl. Ja ni vet själva vad karlar som fortfarande är killar i själen gillar. Till och med en musikmaskin har han köpt sig.


Dagens ord: Tiden går fort när man har kul.

 
 
Ingrid

Ingrid

28 november 2016 17:21

Inte för att jag har så många tomtar, men släpps inte loss förrän dagen före julafton. Tänk så roligt att du nu har någon som förgyller tillvaron för dig. Inte undra på att tiden går fort!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Brittan

Brittan

28 november 2016 18:34

Roligt att läsa att det händer en del så du inte hinner. Verkar inte så allvarsamt när det händer roliga saker.

http://Nehej inte längre , bara fejjan

 
TantGlad

TantGlad

28 november 2016 19:25

Du är en riktig tomtemor du som gillar tomtar, och där i sängen sitter tomtarna så fint uppradade så. Du har många förstår jag. Men visst är det mysigt å.

Känner igen detdär....plocka från det ena till det andra stället, och sen när nån plockat får man plocka igen. Ett innvinnerligt plockande alltso. Vilket tålamod man har. Men vad gör man inte för att få det lite julefint. Ska vara mycke ljus å belysningar på jul. Vi Har ju lite mer att välja på nuförtiden vad gäller belysningar.

Kram på re !

http://tantglad.bloggo.nu

 
Karin

Karin

29 november 2016 07:35

Gamla tomtar väcker minne! De bara måste man ha, och gärna på samma plats. Hittade en alldeles ny tomte i skåpet. När fick jag den? Och av vem? Minnet.....
Adventskram Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansaren

Soldansaren

29 november 2016 19:26

Du förstår säkert att jag älskar ditt tomteland, jag som älskar miniatyrvärldar. Det går långsamt i mitt dockskåp, tyvärr. Men det går fortare med Bourgogneboken just nu i alla fall.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

29 november 2016 22:25

Så är det - Tiden är kul när det går fort! Eller...?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards